Оргахим

Ставам все по-добър и по-добър на борсата… или все по-голям късметлия, не знам… Миналата седмица направих страхотни сделки, с които спечелих над 600 лв. при инвестиция от около 1700 лв. А акциите на Оргахим бяха обявени за акция на седмицата.
Бих препоръчал на всички, които имат опит с вероятности, статистика, икономика, финанси и хазарт 🙂 и искат да направят нещо повече с парите си, вместо едноцифрената годишна лихва на повечето банки, да се поинтересуват от търговия с акции.
Печалбата е необлагаема, но съществува риск и да изгубите част от вложенията си, а и всичките. Анализите показват, че в последно време пазарът върви нагоре, но това е лично мнение, а не съвет…

 

Накратко, съветвам ви да проучите нещата… Почнах с 500 лв. на борсата и за 2 години ги направих 3000 лв. Засега нямам сделка „на загуба“.

 

Ето и какво се случи и с акциите на Оргахим:

 

Най-смешното е, че нямам никакво образование като финансист…

Ама ако знаеш математика и статистика добре и имаш нюх, какво ти пречи да познаеш накъде духа вятъра… Хайде, стига съм се фукал… Ще го направя при следващите сделки, стискайте палци!

11 мнения за “Оргахим”

 1. Ами не точно…
  Избирам си 4-5 компании, които ми вдъхват доверие. Гледам дали графиките им са растящи и как точно растат – линейно, логаритмично, експоненциално… След това избирам най-обещаващата, като за експоненциалните си имам едно наум, че обикновено падат веднага след скока. Абе… без интуиция не става, си мисля 🙂

 2. Мисля, че интуицията е един вид неосъзнати знания, затова наистина не става без интуиция.

  Аз не съм погледнал нито една графика. Чета главно проспектите на дружествата и малко отчетите. Както му се вика фундаментален анализ.

  Един мой приятел от УНСС каза, че тоя фундаментален анализ където аз правя не стига и за оценка 2.0001, но до сега ми е вършил работа.

 3. Sys syshtiqt uspeh … dori i po-dobyr ot teb .. bih investiral vyv Kapman.

  A zashto ne go pravq?

  Zashtoto tova sigurno pechelene na pari shte ima svoqt krai … a ne sym dostatychno umen da znam koga 🙁

 4. Рядко пиша коментари ама тоя път не издържах 🙂 Внимавай, човече!

  Излишно е да казвам колко хора са се парили досега… И то супер големи специалисти 🙂 Това че ти не си изгубил досега е най-вече следствие от това, че сините чипове на нашата борса вървят все нагоре от сума време насам. Имай едно наум, че това няма да е вечно… Нямам достатъчно изразни средства да подчертая колко непрактично е да подхождаш с такъв гигантски оптимизъм 🙂

  Определено е хубаво да си инвестираш на борсата, най-малкото в развитите страни всеки така си управлява парите. Но от тоя пост ми се струва, че или не осъзнаваш колко жестоки са рисковете, или просто си моментно опиянен 🙂 Или пък осъзнаваш всичко, ама обичаш да си оптимист… Който и да е случая, внимавай какво пишеш, понеже като нищо сума хора ще си кажат „Ама че е лесно“ и ще си изпозагубят парите… А ти не искаш това да става, нали 🙂

  Поздрави,
  Слави

 5. Не искам, Слави! Затова нека сам си преценява… Иначе осъзнавам риска, но без риск печалба няма 🙂

 6. Поне признай публично, че това покачване няма да продължи и много хора ще загубят пари от него.

  Надявам се си на ясно?

  Аз също познавам хора които нямат необходимото образование и това ги кара да изпадат в еуфория от такива временни успехи.

  Важното е да виждаш глобално, че ще има срив. Не може да няма!

 7. Абе, ju, ти си голям веселяк 🙂 „Признай публично!“ Ха! Да ти приличам на политик, който „лъже народа“? Да съм споменал, че акциите ще растат? Или, че ще паднат? Нека всеки сам си преценява, а?

 8. Не, просто метода „гледам дали графиките им са растящи и как точно растат – линейно, логаритмично, експоненциално“ е някак смешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.