Както го пожелаха дамите: По-голям, по-дебел и обрязан!

След оплаквания на някои известни дами в онлайн пространството, си го увеличих с около 50%. Размерът на блога, де… Сега около 3% от посетителите ми ще се наложи да скролират и настрани, но пък за останалите 97% удобството ще е доста по-голямо…
Махнах и бутона за subscriptions, който изскачал когато трябва и когато не трябва.
Новата анкета няма как да добавя, тъй като Blogger не може да ги записва към момента.
Остана само да ми кажете как да качвам автоматично картинки, които да стават с размер над 400 пиксела по по-голямата страна.
Ще помисля и за други подобрения, но всяко време с нещото си, както е казал поетът…

5 мнения за “Както го пожелаха дамите: По-голям, по-дебел и обрязан!”

 1. Yeah !
  Най – накрая го няма гадния бутон 🙂
  Благодарим за вниманието !!

 2. е добре изглежда и съм от мнозинството 🙂

 3. Това решение има някои негативи.

  Не случайно вестникарските колонки са тесни, а не широки. Така окото на човека, който не издържа да чете дълго, си почива. Редовете свършват по-бързо и има успокояващо празно пространство.

  Растежът на резолюциите ражда и друг проблем – старите хора не усещат като нещо приятно факта, че трябва да се кьоравят в по-малки букви.

  Това обаче не са чак такива проблеми.

  В Opera има бутон „Fit to Window Width“, който подравнява картинки и текст по ръбовете на екрана, за да няма хоризонтално скролиране.

  Отделно от това IE7 и Opera имат възможност за zoom-in / zoom-out не само на текста, но и на картинките. Така че „ощетените“ потребители пак имат избор.

  Обмислям и аз да префасонирам блога си така, но това, което ме спира е, че ще трябва да се върна към предишни статии и да проверя дали не се е появил някой бъг покрай новото форматиране.

 4. Дразни ме малко, че отначало си запазва старите граници (бялото е пак тясно), а текста е широк (има го и по сивото). Това обаче се дължи на изключително смотания ми интернет 🙂

 5. С Mozilla Firefox става така. С IE7 се отваря директно в новите граници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.