Кратък SMS от дълъг номер

Може ли един SMS да преобърне живота ви?
Не, нямам предвид IZPRATI „KIFLA“ NA KRATAK NOMER 1234 I MOZHE DA SPECHELISH KILOGRAM KOZE SIRENE…
Имам предвид какво би станало, ако преди няколко години си обичал някого истински… ако този някой те е наранил жестоко, напуснал те е, плакал си месеци наред, взрян в телефона и…
…след дълго време осъзнаеш, че всичко е свършило, че този човек е вече женен и дори ще става родител. Поемаш въздух, изтриваш номера му от телефона си… Но за съжаление няма как да щракнеш „delete“ в главата и сърцето си… Примиряваш се, продължаваш напред въпреки всичко…
…и получаваш SMS „обичам те“ в 4 сутринта от този някой, цели три години по-късно…
Едно кратко „обичам те“. Не задължава с нищо. Не обещава нищо… И дори номерът за SMS никак, ама никак не е кратък…

24 мнения за “Кратък SMS от дълъг номер”

 1. Да приятел случи се, само че аз бях от една друга по-различна страна:) аз бях приятелката настояща на момчето което получи този смс, който бе чакал три години, който бе вярвал много пъти, че нещо може да се промени. Имах участта да бъда до него, когато разбра за това, че ТЯ ще чака дете, затова че ТЯ вече е омъжена…..събуди се? отрезня? Нещо което толкова много исках да направи………. а сега незная дали наистина съм го искала??

 2. Няколко кратки неща:
  1) Събирай сили, ще ти трябват;
  2) Не се пропивай, ти така и така не го умееш 🙂
  3) Успех с каквото решиш да правиш
  4) Успех и с решаването какво да правиш (т.е. да си го признаеш пред себе си).

 3. Оф, незнам на теб какво ти е преобърнала, но на мен ми се иска да и бия два шамара. Не може така да си играе с живота на хората. То вярно, че жените не знаят какво искат, ама тази направо би всички рекорди. Сетила се пиклата след 3 години.
  Ако искаш ми се сърди, но това е което мисля.

 4. Надявам се това да не е истина…
  Но ако е, само ти можеш да решиш какво да правиш. Аз обаче не вярвам в тези раздели и събирания.

 5. Напълно подкрепям bubolina.
  То бива, бива, ама чак пък толкова не бива!

 6. „Едно кратко „обичам те“. Не задължава с нищо. “ Наистина ли не зъдължава с нищо? На нея може би и се ще да не е така.

 7. Ужасно…сигурно се разкъсваш на 100 в момента:(
  На мен също ми се случи. Въпреки, че не беше чак след 3 години. Но принципът е същия.
  Разделяте се…Ти никога не спираш да мислиш за този човек. Просто постепенно осъзнаваш, че повече няма да сте заедно и надеждата постепенно угасва, или просто не гори със същия пламък като преди.Започваш да си правиш планове за живота, които не включват него/нея…и изведнъж, след толкова време, когато вече си се научил да живееш почти нормално…и получаваш sms…или обаждане…или каквото и да е там. И тогава кво?…Прибавяме НЕ-маловажния факт, че тя чака дете от друг…
  Само един съвет, ще ти дам: МИСЛИ ДОБРЕ, преди да поемеш която и да е посока. Направи си сметката точно какво искаш и какво е най-добре за ТЕБ. Заслужаваш го, не се впускай във филми, дето да не можеш да се отървеш после…

 8. Олеле… не знам какво и да кажа…

  „Love never dies“ казват…

  Стряскащо е това, след три години…

  Каквото и да направиш(направите), слушай сърцето си. Не мога и не искам да те посъветвам друго. Казват, че имаме един живот само – поне като една отделна личност. Може би се прераждаме (за да трупаме мъдрост), може би не, не знам. Още е рано да знам, май;-)

  Тя има семейство значи. А ти? Семейство? Жена, приятелка? Независимо от отговорите, помисли, че и ако да се случи чудо и тя не просто ти е казала „обичам те“, подгонена от носталгия, а наистина казва „обичам те“ в смисъл на „искам да променя живота си сега, заради теб, обичам те!“ това в най-добрия случай ще означава тя да разруши своето сегашно семейство първо… (за теб не знам).

  А това не е малко…

  Аз не съм имал такава случка… Срещал съм true love, след раздялата боли, много, толкова, че не си сигурен, че можеш да го понесеш. После ти минава, малко. Отшумява болката. После се движиш по инерция и ти е все едно. После… ако си късметлия, може да се излекуваш, и може би да срещнеш true love, again:)

  Ако си късметлия, ще я видиш, и сърцето ти ще е отворено да види… Ако не си… си тежък случай:)

  Но ако си я срещнал отново? И след 3 години the first true love ти пише, че те обича?

  О, не знам…

  Може би е късно… все пак.

  Така или иначе, важното е какво чувствате. И къде сте в живота в този миг. И двамата поотделно. Защото първо е важно да осъзнаете това, и чак след това – кой кого обича и какво е осъзнал (твърде)късно…

  Слушай сърцето си, друго не мога да кажа…

 9. PS А номерът е дълъг, защото тя е заминала отдавна в чужбина, нали?… или?…

 10. Това което ти е казала, не значи че е осъзнала след Три години какво иска, а точно обратното – че още по-малко знае какво желае от живота и търси. Не й харесва брака? Не иска да се обвързва с дете за цял живот? Паника, спомен назад, сеща се за теб, бърза самонавивка, явно за нея слаба психика + П.М.С. + стари спомени + нови неволи и притеснения = „Обичам те (бивши приятелю от който не чаках дете и бях свободна)“. Повече цензурни думи не ми идват.

 11. …или принципно е от друга държава, Michel!
  Мерси на всички! Животът ми се преобърна на 360 градуса… Добрите математици знаят, че ротация на 360 градуса не е никаква ротация…
  И все пак, мерси на всички за подкрепата!

 12. Залепял ли си счупена чаша? Същата ли е? Как изглежда? Не се ли виждат пукнатините отблизо? …
  И тежка да е зимата, ще дойде пролет. А някой ден – пак зима, но като че ли вече свикваме да вадим отрано подходящите кожуси …

 13. @Borime4ka:

  Ти май много я обичаш и не си я забравил все още?…

  Чудеса се случват, да … Не знам историята, затова не мота да съдя …

  Само бъди внимателен, много внимателен, и слушай сърцето си!

  Повече не мога да кажа…

  May Heaven protect you! 🙂

 14. Мхм, чудесата са навсякъде около нас… и нас 🙂 А сърцето не лъже.

 15. Това споделяне е събудило чувства и взривило емоции у всички твои читатели. Но в този миг важният си ти. И важно е всичко, което ти изпитваш. Всеки може да преживява и да те подкрепя или да дълбае, без да иска, още душата ти.
  Всичко, което ни помага, го знаем още от древните. Например от един диалог на Сократ и Критон – че едно много силно чувство може да бъде победено или превъзмогнато само от друго още по-силно чувство 😉
  Чувствай смело! Аз ти пожелавам кураж във всека твоя борба или твой избор!

 16. И това е от днес… Какво съвпадение! 🙁 Точно днес почувствах, че с раздялата ми с едно момиче някой ден ще се получи точно същото….
  Попаднах на блога ти случайно, но явно няма случайни неща в този свят.

 17. Съвет на препатилия: Стари гаджета работа не вършат.

  Или с други думи – забрави я.

  Звучи гадно, но – спасява.
  Тя явно няма да бъде майка на децата ти, а те са най-важните.

 18. Ами това „Обичам те“ може и да остане просто живо, задълго, да си звучи в теб, без да те задължава, без да задължава и нея. Животът ви е завил в някакви посоки. Не мисля, че за нея е било лесно след три години да напише подобен „кратък sms“. Иска се доста смелост…Тези 360 градуса „преобръщане“ могат да си останат в теб, без житейски драми и неволи. Все пак можем да обичаме някого и без непременно да сме до него, нали така:)

 19. Цяла сутрин си говорим с Мишел дали изобщо трябва и аз да казвам нещо…като повечето хора преди мен вече са го казали по един или друг начин.
  Искаше ми се да ти разкажа само за баба ми, която ми е казвала следното нешо: „Аз любов, като тази в романите и филмите, не съм познала. Обичах дядо ти, но бях още дете по акъл, когато се оженихме. След години, вече зряла жена с три дъщери, от книги, от хора, разбрах, че има и такава любов, романтична, страстна и изгаряща. Тогава си казах: Ано, ако те срещне такава любов, сега, когато имаш три деца и съпруг, който те обича повече от себе си – проклета да е!“

  Та, не знам каквото знаеш ти за тази жена. Но е истина, че хепи ендът е едно на един милион при такива „закъснели“ любови. Рискът…всеки решава сам за себе си дали да го поеме и дали е готов да плати цената.

  На мен ми се струва, че масово надценяваме екстаза от влюбването…и подценяваме верността и човещината.

  Твоята приятелка…може би просто я тресат хормоните и съмненията на бременната жена…а може би не – може би е осъзнала някакви свои грешки, но не постъпва почтено при всяко положение – нито към теб, нито към бащата на детето си.

 20. Мога да се подпиша под това, което казва ани:
  На мен ми се струва, че масово надценяваме екстаза от влюбването…и подценяваме верността и човещината.

  Абсолютно права е (и за другото)

 21. „Обичам те“ наистина може да остане живо, докато не го убие в насрещното движение „задължавам“.
  @Stranger in strange land: Няма случайно, комшия, има.. невидейно! Идването ти в блога на Петьо е по(дс)казващо съобщение. Може да се чуете скоро. Вероятно и тя се е натъкнала на находка. Ето защо, често си мисля, че не съм тъжен, защото вали дъжд, а вали дъжд, защото съм тъжен; не че съм мислил как нещо ще се случи, а се е случило, понеже съм го мислил. И после тестове ще ме обиждат, че съм имал шизотипно личностно разстройство. }:-| Папирусите са навсякъде из ленда.
  Пък пътюм, понякога правим и салта (на 360). Раздвижват.
  Любов ви! 🙂

 22. Вслушай се в себе си,но междувременно „върни топката“ в нейното поле под формата на един отворен за тълкувания sms.И то ще си покаже.
  Ако това ти е най-силното чувство до днес,знай,че няма нещо,което да не си струва да се направи.
  http://www.vbox7.com/play:88835194

 23. Просто следвай сърцето си. Може би така е трябвало да стане преди години и по-подобен начин да се развият нещата. Може би съм непоправима романтичка, но смятам че когато има истинско и силно чувство, човек не трябва с лека ръка да го отхвърля, а това че след 3 години ти пишеш че светът ти се е преобърнал на 360 градуса след нейният смс, говори достатъчно красноречиво по въпроса.
  Пожелавам ти много късмет и любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *