Рила ни е мила!

Преди броени часове приключи шествието против незаконните строежи в Рила:

Ако още не сте чули какво се случва в Рила, значи наистина не четете блогове. (Поправете се веднага). След връщането на статута на Странджа, усилията ни се насочват към незаконните строежи на пътища и лифт към седемте рилски езера.
За всички, които по една или друга причина се интересуват как премина протеста, а не можаха да се включат – ето един разказ в картинки:

Въпреки че бях на работа и не можах от самото начало да се включа в протеста, пресрещнах шествието до президентството. Там отдавна бяха стачкуващите учители и двата протеста от взаимно надвикване преминаха в общ толеранс – и учителите обичат природата, и обичащите природата подкрепят учителите… Ето как изглеждаше смесицата от плакати:

Шествието постепенно се насочи към сцената на пл. Батенберг:


Концертът започна с изпълнение на Веселин Митев (гайда) и Станислав Стоянов (тъпан):


Постепенно сцената се отрупа с лозунги:

„Балканджи“ също подкрепиха каузата:

Хората от фондация „Биоразнообразие“ разказаха за незаконното строителство в Рила.

Камен Воденичаров също e за запазването на българската природа:

Разбира се, концертът продължи…

И докато някои бяха по-шумни…

…други (като мен) бяха по-сдържани.

Но всички сме заедно –

за да остане природа в България!

9 мнения за “Рила ни е мила!”

 1. И аз бях там! Е, поне за шествието. И даже се видях по телевизията!!!

  Който е гледал репортажа на нова по новините в 7 и 30 и е обърнал внимание на един от преминаващите покрай камерата протестиращи (рус, очилат, с черно кожено яке, дънки и въоръжен с фотоапарат – аз бях!)

  Иначе благодарности на ПЕтката Събев, защото покрай това учене не бях прочел никъде за предстоящото събитие. Добре, че беше той да ме уведоми.

 2. И що не звънна един телефон да се засечем там?

 3. хубав концерт беше!

  повече такива, вместо лягане по улиците и арести… по-позитивно и смислено е… а иначе, всеки знае, че съм „ЗА“ Рила и Странджа и Иракли и благородната кауза да се опитаме да спасим част от нашата природа… 😉

 4. Природозащитниците подкрепят учителите? И откога е станало това!? Леле, добре, че пропуснах този протест!!!!!!!!

 5. На протест за българската природа + сред готини хора + хубава музика +++ гайда и тъпан+ В хорце-то + още много готини хора = нещо което си заслужава== СУПЕР!
  Жалко че за събота, прогнозата за времето е доста студовита и вероятно няма да ходя да съдя дръвчета.

  woltron4o

 6. Петка, щях да звънна, но бах зает да свалям една мадама…. нали бяхме сами….

  🙂

 7. Лично аз очаквах повече хора, да се съберат

 8. Набелязани за супер курорти зони остават извън НАТУРА
  „След двукратно отлагане на зоната „Рила-буфер“ в НАТУРА, сега окончателно бе решено тя да остане извън защитата на европейската мрежа. В тази зона попадат инвестиционните намерения за курортите „Супер Боровец“, „Паничище“ и поне още 100 по-малки проекта…От екомрежата отпадат и други планирани за включване зони, където има инвестиционни намерения. Съветът е отрязал 2206 хектара от зона „Емине“, 2286 хектара от зона „Калиакра“, както и 75 хектара от зона „Палакария“.“

 9. Аз за жалост бях в Русе и не успях да се включа!Но Рила наистина е МНОООООООООООГО специално място и….НЕ НА СТРОЕЖИТЕ!Това лято бяхме на сватбено околоБългарско пътешествие-точно за рождения ми ден бяхме на Рилските езера-Райско кътче!Добре би било да има лифт….но строежи..НЕЕЕе!Вече на малко места човек може да се порадва на девствена природа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.