Music Idol vs. Пей с мен

Несъзнателно си правя автоцензура и избягвам да пиша за най-най-популярните неща от ежедневието ни… ако не си гледал новите музикални конкурси по телевизията обаче, в България си най-непросветен, ако ще да знаеш шекспировите сонети наизуст и да имаш две докторски степени по богословие и ядрена физика… Затова – злободневна тема този път!

Не знам защо bTV и Нова винаги са в някаква тъпа конкуренция, от която най-много губи зрителят… Преди време беше така с реалити шоутата, а сега е същото с конкуренцията на Music Idol и Пей с мен… Познавам поне 10 души, които всяка вечер цъкат дистанционното между двете предавания като полудели. Тъпня!
В битката между двете обаче аз твърдо съм зад „Пей с мен“. Защото:

 

 • „… ти все пак ще ме помилваш. Главата ми ще падне на гърдите ти“
 • „… знай, че дълго чакала е зов да стигне до сърцето като капка от любов“
 • „… там ти-ри-рам-ри-ри-рам“
 • „… някой ден сърцето ще поиска ей това“
 • „… всички знаят: дръжката, дръжката…“
 • „… някой бързо ще се предаде, ще мисли цял живот какво да изяде“
 • „… ми писна от тази простотия, за да пуша постоянно, от ченгели да се крия“
 • „… е Юли и защото сме още на Юли в могъщата власт“
 • „… не искам да повярвам, че друг някак все ще успее да те вземе от тук“
 • „… не всяка песен ми е като тази!“

Всъщност, изобщо не ми трябват 10 причини, за да имам предпочитания… Стига ми да видя фукнята в Новините на bTV, че 1,5 милиона повече гледали Music Idol вместо „Пей с мен“. Дали е така е под въпрос, ама и така да е – какво?! Ние пък си имаме бойлер и ТЕЦ!!! Но ако съм рекламодател, не бих им се вързал на „стакмистиките“. Като добавим дебелашкото отношение на Фънки (за което се изказах тук) и подбора им по системата 6/49, от което получавам ортикария и го сравним с толерантността на 12 известни личности, определено предпочитам „Пей с мен“. Единствените готини неща в Айдъла тази година за мен са Кен Лий и Иван, поне до момента… В Нова нещата определено са по-добре и изборът ми се насочва натам. Впечатлиха ме Стефан Великов, който имитираше различни певци (но нямаше особени певчески данни, за съжаление), Дивна (макар че не може да се сравнява с Бианка Райън и Тейлър Уейр например). Най-яките мивки обаче кърти „Дарт Вейдър на Йода думаше“… Разбивам се просто! Очаквано за мен, Камен и Светльо не се сработват добре като водещи… и това е нещото, което пък не ми харесва в „Пей с мен“. Опитват се момчетата, но си личи, че е изкуствено и е само заради кинтите… Това е моето мнение. Какво е вашето?

7 мнения за “Music Idol vs. Пей с мен”

 1. за мен Светльо е най-анти-водещия, който съм виждала някога. Толкова не му се отдава, че чак ми е жал а него … пак заради него цялото „пей с мен“ ме дразни много и колкото и да се насилвах 2 дена подред не издържах повече от 5 мин на канала.

  да не говорим, че след последния big brother си бях обещала да не гледам никакви риалити повече по нова …

 2. Пей с мен е безумно слабо засега, струва ми се че си повече анти MI отколкото за Пей с мен и това е причината да не виждаш колко слабо е всичко… Звездите в Пей с мен мислят за имиджа си, те трябва да са усмихнати мили и добрички, не могат да си позволят грубиянски прояви, но от всякъде лъха скука и е адски изкуствено и лицемерно всичко.
  Като казваш фукни, не те ли подразни снимането на парите и колите с които дойдоха, това не е ли изхвърляне??? и да не би случайно да ти харесаха бебчовците участници, които поне според мене нямаха кой знае какви гласови данни, и основно крещяха или бабките те накефиха???

 3. Надя, аз също очаквах повече от г-н Витков.
  Voxy, много си права, това с колите и кинтите дразни… И на въпроса ти – бабките ме изкефиха! 🙂

 4. Ами да се обади и един непросветен човек, който за последната половин година е гледал телевизия 3-4 пъти. Което помня от Иван и Андрей – страхотни водещи са. Дразни ме, че журито е сменено – кефех се на Дони. За Пей с мен – Светльо от Хиподил не се справя добре?!? Сигурно са му забранили да простее.. нямам друго обяснение. И пускам vbox най късно неделя да погледна едно друго и да имам мнение 🙂

 5. Днес по Q-то получих 2 линка, единия от които беше именно „Дарт Вейдър на Йода думаше“. Хилих се като пача доста време.

  Другото което не е свързано с риалитита:
  http://youtube.com/watch?v=hHUFMeV-GVo

  По телевизията не ги гледам въобще, защото като има нещо интересно на другия ден вече някой ти го е пратил.

 6. Охооо… това за металика още преди седмица ми го прати някой 🙂 аз на него пък се хилих. Особено на коментарите на онзи, че двамата българи в евровизия ряпа да ядат пред тези… човека ако е знаел, че ще го случа половин българия надали щеше да каже точно това 🙂

 7. нали писа за zeitgeist.. защо след това пишеш за подобни неща?

  конкуренцията между двете медии е важна, по простата причина, че трябва да я има, не мисля, че зрителите губят от това, че има конкуренция.. губят от това, че са зрители! никога не съм гледал big brother или пък survivor, нито която и да е друга реалити глупост, по която и да е телевизия, на какъвто и да е език и тези, въпросните няма да гледам и бих посъветвал хората да не ги гледат..

  разбирам, че са пуснали светльо от хиподил по телевизията – кой идиот го е направил, искам пък да питам аз!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.