Високо се стремим…

Ако отскочите до някое от големите летища в България (София, Варна, Бургас), можете безплатно да получите луксозно списание с името HIGHFLIGHTS.
Случайно попаднах точно на брой 23 и точно на стр. 178:

 

Ето какво впечатление оставяме за чужденците, ето кои са най-важните фрази за тях.

Добре дошли в България – страната на подкупните полицаи, евтините ресторанти с ракия и шопска салата и красивите жени, готови да ви последват накрай света, стига да сте богат чужденец и да им кажете две думи… Тъжно.

В моето съзнание България е по-различна държава. Но може би аз съм с грешно впечатление… При всички случаи ми стана тъжно…

14 мнения за “Високо се стремим…”

 1. Като е луксозно, защо такава информация „рекламна“ за България? 🙁

 2. А какво общо има това как изглежда едно списание с това какво съдържа… Хората са се опитали да бъдат максимално полезни на гостите ни от чужбина… Просто ми стана тъпо кое според авторите на материала би било най-полезно за чужденците!

 3. За съжаление в България все още нямаме манталитета необходим за превръщането на България от затънтена провинция на Европа, в туристически център с нищо неотстъпващ на най-добрите в Европа.

 4. Ай стига бе – полезно … дръжки!!
  Как може едно списание да е полезно като предлага превод на „ще се оженя за теб и ще те заведа в щатите“ .. ние какво – да не би да имаме сватосването споменато в конституцията и защитено със закон …
  Не ги знам кои са юначагите писали списанието, ама ми паднаха в очите – може българите да сме всякакви, но ако сканираната страница не е част от някаква забавна страница, или контекста не подсказва по някакъв начин шега, то авторите на това могат да си запишат час на психиатър….

 5. Sentinel, материалът е съвсем сериозен и контекстът не подсказва шега… 🙁

 6. Може да навява и даже зарива с тъга, адаши, но, както не за пръв път казвам:
  Ние сме в Европа, ала Европа не е в нас.

 7. Спомням си, че видях същия списък от изрази, но в по-стар брой – от края на август. Това определено затвърждава твърдението ти, че не е шега. Напомня ми на списание Вагабонд http://www.vagabond-bg.com/index.php , което също дава много полезни съвети на попадналите в „дивата“ България. И се чудя да се смея ли, да плача ли…

 8. Ами то Highflight се създава именно от екипа на Vagabond… Май е по-добре да се смеем, а?

 9. Интересно че в този лист няма нищо от рода на „Циганчето ми открадна чанатата с багажа и документите“!!! Фраза която доста вероятно ще трябва на някой чужденец

 10. глупак,само това ли прочете в списанието което е рекламно за българия

 11. Така дяволът чете евангелието.От
  176 страници прекрасни материали,реклами и четива за България си прочел,без да вникваш в смисъла само това,което отговаря на низката ти природа.Твърде си малък да даваш оценки за труда на много хора,заели се да покажат страната ни пред чуждите туристи.

 12. Анонимен, що ми се струва, че си лично засегнат… Да не работим за въпросното издание, а?

 13. Опазил ме Господ,аз съм от провинцията и за разлика от теб,дето си от Шумен,а се представяш за компютърен гениий от София,си седя там.

 14. Аз съм от Русе, просто съм роден в Шумен… и не се дръж като дете от детската градина, опитай с по-нормално отношение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.