Категория VW

Автошкола „Скобелев“ провежда обучения на шофьори кат. А, В, VW, C, D, E и М, както можете да видите от приложената снимка…
Това е единствената фирма, която провежда обучение за специалната категория VW. Автомобилите от тази категория имат мощност от 60 до 600 к.с., като последните се постигат само при усилена докрай уредба и лепенка „Chip Tuning“ от гланцово блокче. Автомобилите от категория VW Golf 2 + PK са световно известни като най-бързите, най-качествените, най-здравите и същевременно най-евтини автомобили… Със спестените пари тази модификация се допълва от водачите с екстри като кристални фарове и стопове, ултравиолетово осветление под вратите, широки гуми от промоцията на Kaufland и зелено ароматно борче, висящо от огледалото… Тази категория автомобили са изключително маневрени, могат да се паркират по тротоара, а при условие, че е втори автомобил на кръстовище, клаксонът им има време за реакция от 1 наносекунда след светването на зелен светофар. Не на последно място, автомобилът ускорява от 0 до 100 за 1.2 секунди, а ако два Голфа се състезават – и за по-малко от секунда.
Разходът на гориво е около 6-7/100, но според гордите собственици и продавачи никога не качва над 4/100.
Автомобилите от кат. VW са винаги с предимство, никога не са длъжни да спират на пешеходна пътека, имат право да навлизат в насрещното и да се пререждат на светофара… Тази отделна категория автомобили трябва да бъде обособена в Правилника за движение във възможно най-кратък срок, така че се подготвяйте отсега…

11 мнения за “Категория VW”

 1. Пешо, ускорението на категория VW се измерва от 0 до Mark 2. 🙂

 2. Лъжа ли се или ти караше някаква корса? Ако не се лъжа да кажа две неща:
  1. Голфа от снимката струва колкото цял паркинг корси.
  2. Имаш ли вече план за борба с ръждата, понеже рано или късно ще се сблъскаш с нея? За повече инфо: http://www.ryjda.com 🙂

 3. Мда, той ще се бори с ръждата, когато от този голф вече и спомен няма да е останал

 4. Личното ми мнение е, че „Голф“-а променя шофьора по свой модел. Прави от него пилот. Независимо от модела или годината или текущато състояние на „Голф“-а.
  Сигурно има и такива, но аз още не съм видял свестен шофьор на „Голф“.
  Знам, че звучи твърде пресилено, но си поставете за цел да откриете такъв. За съжаление, по-лесно ще е да откриете колко съм прав.

 5. Аз познавам един почти свестен… Между другото, за разлика от голфърите, шофьорите на Поло и част от тези на Пасат са доста по-културни, не мислите ли?

 6. Не съм съгласна с мнението на Morrt, че няма свестен шофьор на Голф. Ако си ‘боклук’ по принцип, няма значение дали караш Мерцедес, Лада или Пежо. Бих се чувствала по-сигурна да опитен шофьор на Голф, отколкото до ‘отворко’ каращ последен модел спортен автомобил.
  И ДА- познавам свестен шофьор на „Голф“- поне 3-ма.

 7. Някой ако е виждал Голф 1,2,3 без АГУ ще го помоля за снимка.

 8. По принцип всякакви теми свързани с конфронтации София-провинция; жени шофоьори и Голф-останалия свят са доста смешни и безсмислени. Естествено, че има готини и отвратителни софиянци, шофьори на голфове-симпатяги и нагли копелета /вярно, тези не са хич малко/, дори съм убеден, че има жени-добри шофьори :). Естествено най-смешни са крайни типове като Morrt-чо, който кой знае каква дъргел кара, ама и той доста компетентно ръси трогателни философии в защита на тезата си. Прословутият Голф 2, произвеждан през 80-те години, все още е по улиците. Опел Кадет, Рено 11 са модели от тогавашната му конкуренция, но уви, вече дори не си спомняме как изглеждаха. Малко се увлякох, съжалявам за дългия пост и весело изкарване на събота и неделя :).

 9. Наистина, малко се поувлече.
  Най-напред съм споменал, че това е мое лично мнение. То не ангажира нито теб, нито pate-to.
  Освен това, вероятно си обърнал внимание на датата, даваща право на известна свобода по отношение изказаните на глас мнеиния.
  Накратко, „краен тип като Morrt-чо“ е баба ти.
  За пожеланието благодаря – ще се постарая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *