Тролей


Прибирам се в Русе и докато карам, забелязвам доста интересен син тролейбус. Изпреварих го, спрях колата и го снимах. Тролейбусът е български прототип, произведен от фирма РТК ООД, гр. Елин Пелин.
Синият тролейбус е с кодовото име В2007 (като агент 007) и в момента се изпитва в четири български града – Русе, Плевен, Габрово и Враца, в напълно реални условия.
След като тестовете и изпитанията приключат, В2007 ще бъде пуснат и в серийно производство. Цената на тролейбуса ще бъде около 340 хиляди лева, което е около 2/3 от тази на конкурентните западни марки.
Колкото до параметрите на тролейбуса, броят седящи места са 30+1, а правостоящите са 66. Тролеят има ABS, ASR и при нужда може да се накланя на дясно, например за инвалидни колички. Интересно ми е как изглежда тролеят отвътре, но това нямах възможност да фотографирам.

11 мнения за “Тролей”

 1. Коментар на брат ми: Прилича на мерцедесите, които се движат по 28 линия, но седалките са по-тесни и заради това е леко неудобен.

 2. ей голям кеф е да имаме собствено производство

 3. Добре ще е да се появи и в София такова чудо – поне да го видим 🙂

 4. Е, тръгвам с 13-та 🙂 Как не съм го видяла. Много е готин. Пък и наистина е готино малко да ни разцъфти производството след погрома на вече сантименталните „Чавдар“-и. Прилича на автобусо-тролейбус:P

 5. Направо си е автобус с тиранти, мен ако питаш!

 6. Абе не знам, колко е удобен и колко е роден, ама на мен ми харесва на външен вид…доста сладурски.От даскала по география знам, че тролейбусите са най-евтините и най-малко замърсяващите превозни средства от градския транспорт.Ще се радвам да има повече такива 🙂 (и по-малко Шчупени Икаруси и Чавдари)

 7. че и гъзар, сложил си е името на фурмата на рег.номера 🙂

 8. Защото е прототип – затова номера е такъв. Чудно ми е защо нищо не се споменава за Варна, след като и тук се появи един такъв 🙂

 9. Здрасти, Петьо! Аз съм репортер от Варна и трябва да ти кажа, че получих инфо благодарение на твоя блог :))
  Оказа се, че явно инфото е топсикрет хехехех.
  лек ден ти желая и благодаря 😉
  Били

 10. тролеят е от 2 седмици в стара загора. обикаля по всички маршрути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.