Свидетелите на Йехова

10 часа сутринта.
Звъни се на вратата… Хмм… Две момчета с черни костюми и вратовръзки, руси коси и книжки… Свидетелите на Йехова, личат си от хеликоптер! Поне да изглеждаха по-обикновено, че да се внедряват… Както и да е, отварям и единият ме поглежда и със задължителната усмивка и кофти акцент ме пита:
– Госспожа Яаана?
– Момент…
Госспожа Яаана е баба ми, която „леко“ недочува…
– Бабооооо? Бааааабооооооооооооо?
Отивам до стаята й…
– БАБО!
Стряска се тя, спира увеличения докрай телевизор, прекръства се три пъти и си плюе в пазвата… в този ред…
– Бабо, търсят те!
– Кой? На телефона ли?
– Не, на вратата…
Оставям я аз да си говори, ама хвърлям по едно ухо към вратата – все пак тия пичове са си от една опасна секта… А баба, милата, много обича да си приказва – веднъж звъннаха по телефона и тя говори 10 минути, след което се оказа, че било грешка… Знам, че има такъв виц, в случая сериозно говоря – 10 минути…
И тъй, слушам аз… а баба разказва за това на кого от кой сериал приличали, какви книги е чела като малка и колко често ходела на църква, те й говорят за Бог, тя чува „Боб“, те – за Библия, тя чува „Лидия“ и пита дали я познават, те – за спасение, тя – „моля?“, те – „спасение“, тя – „к’во“, те – „спасение“, тя – „моля ви, говорете ми на другото ухо, с това не чувам“… Чу накрая тя „спасение“ и почна да разказва как Родалго спасил Барбара, която е дъщеря на Лудолфо, но е много коварна и е прекъснала бременността на Ана-Мария, която всъщност и влюбена във Луис Фернандес…
Както казах, в 10:00 се звънна на вратата. В момента е 11:09 и аз все още ги слушам и се заливам от смях!

6 мнения за “Свидетелите на Йехова”

  1. И аз си имах една такава бъбрива бабка, която си стоеше сама по цял ден и не изпускаше възможност да се заговори с всеки,които минаваше под прозореца й. И така в сладки приказки кипваше ту млякото или пък загаряше някоя и друга тенджера на печката.:)

  2. Пешо, да знаеш че е трябвало да кръстиш поста на баба ти, не на свидетелите на Йехова…така или иначе, сериозно се замислям…ако имаше повече такива като баба ти сигурно щяхме да сме отказали Йеховистите много отдавна…:)))

  3. леле човече историята е култова :))

  4. mnogo ste gordelivi be semeistvo tazi vasha gordost znaete li 4e moje da vi pogubi. ako iskate proverete tova vav bibliata i shte vidite kakva e istinata za istenskite hristiani. jalko za vas 4e se upovavate na pravoslavnata curkva.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.