Bluetooth свалки

Чак не ми се вярва да не сте чували за Bluetooth, но ако е така, ще ви кажа съвсем накратко: това е безжична технология за обмяна на информация, която има изключително ниска консумация на енергия и не е нужна пряка видимост между обектите, тъй като предава на радио-честоти.

 

Буквално преведено, Bluetooth означава „син зъб“, но всъщност технологията е кръстена на крал Харолд Блутуут, известен с това, че обединил воюващите помежду си племена от Дания, Швеция и Норвегия… По същия начин Bluetooth обединява различни устройства и позволява освен да си обменяте информация с приятели, да слушате mp3-ките от телефона си на стереото в колата, да ползвате безжично handsfree-устройство, да свържете GPS-а с принтера, iPOD-а с на баба ви шортите и т. н.

 

А сега – към историята. Пътувам си аз във влака с добрия нов телефон в джоба и съм си оставил Bluetooth-порта отворен (нарочно). По едно време получавам нещо от рода на:

 

Открито е ново Bluetooth-устройство (m1m1t0).

 

Разрешавате ли обмяна на информация?

 

Цъкам „да“ без да му мисля много-много. Само след секунда получавам второ съобщение.

 

m1m1t0 желае да ви изпрати файл zzz.gif

 

Като препатил с какви ли не червеи, вируси и глупости, този път се замислям. Bluetooth-вирусите не са много популярни, пък и имам backup на всичките си контакти и важни съобщения, значи в най-лошия случай ще изгубя 1 час да си възстановя телефона… Цъкам „да“ и малко по-късно на екрана ми се пльоква едно симпатично анимирано зайче…

 

Най-забавното е, че Мимито е някъде наблизо, вероятно в същия или най-много съседния вагон… Файловете започват да идват един и след друг, но вместо зайчета този път Мимито ми праща откровено порно – негри със свръхестествени пишки, мъж с 10 блондинки и други неща, които ще оставя на вашето въображение… Така и не разбрах коя (или кой) е m1m1t0, но не това е най-важното.

 

Интересното в случая е, че ако предварително си подготвите подходящи картинки, видео-файлове, закачливи текстове и т. н. можете да превърнете скучното пътуване с влак в интересен флирт…

5 мнения за “Bluetooth свалки”

  1. а ако m1m1t0 е някоя 40 годишна лелка? 😀

  2. хаха.. да .. александър е прав.. макар че някой хора биха се радвали ако е мъж 😀

  3. Баси Блутута! Къв обхват има ве? Чак от другия вагон на влака из между тея тенекии???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.