Puddis

От няколко дни не мога да устоя на тези десертчета. Предлагат се с вкус на шоколад и ванилия, като моите предпочитания определено са към ваниловата разновидност…
Десертът представлява крем-пудинг и е ужасно вкусен!
„Пудисите“ имат само един недостатък – цената! 2,50 лв. на бройка (поне в Пикадили) са трудни за преглъщане, особено когато мога да унищожа 3-4 такива за 3-4 минути! Поради това: Някой да има идея как да се сдобия с промишлени количества Puddis за по-малко пари?
Официалният сайт на немския производител Campina не ми помогна особено за проблема. А вкусът си струва, уверявам ви!

12 мнения за “Puddis”

 1. Ти си интелигентен младеж, моля те прочети съдържанието на това нещо и съм сигурен, че ще се откажеш да го ядеш повече. Пък и ще спестиш пари 😉

 2. Мога да ти дам рецепта за натурален крем с царевично нишесте, ако те устройва – много евтино излиза, но не знам до колко се добилжава вкуса 🙂
  Иначе анонимен е прав – тия неща ги тъпчат с какви ли не консерванти и гадости.

 3. и аз унищожавам такива, ежедневно.. много ги харесвам. не обръщам много внимание на храната, която ям. важно е да е вкусна, а за анонимните: и без това, на пазара, няма кой знае какво количество ‘естествени’ и ‘здравословни’ храни.

  успех в откриването на промишлените залежи.

 4. Puddis Pudding schmeckt wie Muttis Pudding 🙂 Само че за промишлените количества и аз не мога да ти помогна 😉 Вероятно в България се внася от руското дъщерно дружество на въпросното предприятие. Иначе има една фирма регистрирана през 2004 г., която не знам има ли нещо общо.

  № 1109986 на “Кампина – България” – ЕООД, с ЕИК 131147953
  Провери ги ако искаш в търговския регистър, който при мен не работи 🙂

  Колкото до критикарите да прочетат това интервю на вицепрезидента на Кампина:
  http://www.capital.bg/show.php?storyid=405314

 5. Можеш си ги направиш сам – те са малко по fancy нишестета дето си ги кльопал в детската градина.

  Литър мляко (1.50лв) и две нишестета на Д-р Йотекер (2×0.30лв)-ванилия, голяма тенджера и котлон. На етикета на нишестета пиша как се прави. Става хубаво ако си купиш орехи (счупени) около 100 гр. от пазара за около 1.40лв. и да не слагаш изкусвената сметана отгоре.

  Ако си мързел можеш да си вземеш нишестета без варене за 0.70 лв, пак на Д-р Йоткер

 6. Човече, това ми е любимият десерт! Изобщо не ме грее какви лайна съдържа, важното е че е адски вкусно и страхотно въздейства на личното ми удовлетворение. Ванилов пудис не съм ял, наблягам на шоколадовия. Това е едно от малките подаръчета, които си доставям от време на време, когато искам да се почувствам добре.

  За разлика от горните назидателни коментари, аз ще ти кажа къде да си ги намериш по-евтини. Безбожно е да даваш 2,50 лв!!! Пикадили смучат!!!

  Във Фантастико са 1,88 лв. бройката, в Била май са по 1,80 лв. Дори в скапания ДАР са 1,95!

  Ти си! 🙂

 7. Колко грама е това нещо… на мен и 2 лева ми се виждат много… Апък иначе колкото и да е вредно, понякога имаме нужда от малки и вредни удоволствеия.

 8. Намерих вносителя: ФИАЛ ООД, София, бул. Евлоги Георгиев 173, тел. 02 / 946 16 59

 9. Съдържание: пълномаслено мляко, суроватка, захар, нишесте, бета-каротин, стабилизатор Е407 (безвреден е, проверих). Та… Кое по-точно е ебасигаднотонещодетосесъдържа?

 10. Пешо, опитай просто пудинг на Др. Оеткер. Страхотен е! С една опаковка се прави половин литърр трабват ти половин литър мляко и става за минутки.

 11. Уффф, не съм го пробвал това нещо, но аз пък обичам много да ям бадеми. Само дето цената им на повечето места е 2+ лева за 100 грама. Затова и си взимам от един магазин за ядки на едро, по няколко килограма и ми излиза много евтино. Човек понякога трябва да си доставя удоволствие, независимо на каква цена, все пак веднъж се живее!:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *