Српски роштиль у Бугарску

Или „сръбска скара в България“… Ама не от ония кебапчета и кюфтета със съмнителен произход, дето ги предлагат навсякъде из българия за „сръбски“, а оригинална! Пръстите се облизах в крайпътното заведение „при майстор Миро“, близо до с. Български извор, път Е772 (просто виж картата). Плескавицата и айварът („айвар“ е смляна лютеница със сирене и чесън, страшна вкусотия е) са 1 към 1 сръбски, както съм ги ял от Ниш до Нови Сад… Има и страхотни пърленки… Единствено кебапчетата са с български размер и леко се разочаровах, че не мога да си поръчам 20-30… Целият персонал на заведението са сърби, а цените са като в нормално крайпътно капанче. Ако сте на път и ви се хапва, непременно се отбийте там… Има достатъчно табели и няма нужда да се отбивате, ако сте в направление София-Велико Търново, например.
Между другото, разбрах, че заведение „При Миро“ има и в София и изобщо не знам дали имат нещо общо, какви са цените, каква е скарата и т. н. Ако някой има повече информация, да сподели в коментар…

Едно мнение за “Српски роштиль у Бугарску”

  1. Здравей, любителю на српска скара!
    Ресторантът на Миро в София се намира зад 17-та поликлиника, т.е. зад „Малък Градски Театър Зад Канала“. Цените са … преглъщаеми. Дворът е невероятно красив, препоръчвам ти да поседнеш именно там, когато отидеш. Персоналът е предимно бугарски. Миро често пътува, та не знам дали ще свариш да се срещнеш с него. Но си е обучил хората и готвят прекрасно!
    Наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.