Безплатен Интернет в софийското метро

Нищо лошо да не съм чул за софийското метро отсега нататък…

Да, по-малко е от тези в Париж, Лондон, Брюксел, Букурещ… всъщност, към момента май в София е най-малкото, простичко метро в Европа… Иначе през 2012 г. най-малкото ще е в Brescia, Италия (в строеж, 192 000 души население, ).

Но това не е важно. За какво са ви много, претъпкани, тесни метростанции – вижте софийските: големи, широки, подредени и дори отскоро има терминали с безплатен интернет! Дори нашият блог се отваря… Не е ли супер?

13 мнения за “Безплатен Интернет в софийското метро”

 1. Винаги съм се чудил на различни организации в България: хвърлят се към чудесни, но все пак луксозни услуги, след като основното предназначение на предприятието не е изпълнено.

  Вземете НОИ: всеки ден чета във вестниците за най-невероятни злоупотреби, но вместо да инвестират в нещо, което би ги спряло за да могат парите на хората да отиват по предназначение, те инвестират в по-хубав уеб портал. То хубаво, имаха нужда, но и стария работеше, а в същото време хората умират без лекарства.

  Та и в Софийското метро същата работа: ок, това ли е най-важното сега: във всичките няколко спирки на метрото да има Интернет? Не ме разбирайте погрешно, чудесно е, но нямаше ли да е по-добре тези пари да бъдат похарчени към нова метро спирка, или пък за повече и по-редовни автобуси? Софийското метро не обхваща цяла София все още! Хората не влизат в метрото за да ползват Интернет, а за да се придвижат от едно място на друго. Това трябва да бъде на първо място винаги! Иначе хубаво Интернет, ама никой не му пука.

  Сещате ли се как се смеехме в България на цигани, които нямат пари за храна а си купуват 5 метрова сателитна чиния? Гледаш една порутена къщурка крепяща се на сателитната чиния (а не обратно), децата голи през зимата и реват гладни, обаче MTV имат да гледат! Казвахме циганска му работа. Те поне го правеха защото никой не ги е учил да планират за бъдещето. Ние пък защо го правим?

  Само аз ли съм с това впечатление?

 2. Всъщност парите за Интернет-достъп в метрото не са бюджетни, а са изградени от фирма-спонсор с рекламна цел – компанията е холдингът Air Bites Bulgaria Ltd. (a.k.a. холдингът на PowerNet)

 3. Аз досега не съм чувал нищо лошо за метрото… с изключение, че се забави с десетилетия, но това ще го преглътнем. Често пътувам с него и мога да кажа, че е много удобно и културно.

 4. За жалост някой от терминалите получиха щети. Иначе си има и wi-fi от Западен Парк до Сердика поне.

 5. Има и wi-fi, така че ако си носиш мобилно устройство, работи и с него без проблеми.
  @Камен, дори и да беше с общински пари, сумата за такова нещо е несравнимо малка с правенето на нова метростанция. Хубаво е да се правят такива малки неща. Да се откажеш от интернета, за да използваш парите за строеж е все едно да не си купиш ароматизатор за банята, защото събираш парите за ремонт на апартамента.

 6. всъщност тези терминали в 60-70% от случаите, в които съм се опитвала да ги ползвам, не работят.

 7. 🙂 niakoi mo#e da si pomisli: „maliiiiii tez pichowek kolko chakat za metro, che da#e sam im dali kiosk da browse-wat, che da minawa po-barzo wremeto“ 😉

  no triabwa da se priznae… Sofiiskoto metro e edno ot nai shirokite i wisoki metra w koito sam bil… Londonskoto e naprawo misha dupka w srawnenie… ele pyk Pari#koto (imashe niakoi tuneli w koito glawata mi star#eshe po tawana… a az sam edwa 190)…. chuwal sam hubawi neshta za Moskowskoto metro, no tam neshto mnogo garmi na posledak i niamam namerenie da gi srawniawam skoro 🙂

 8. Пътувам доста често с метрото, всъщност вече спрях да карам кола и я продавам, иска ли някой да я купи:)
  Много ми харесва – чисто, редовно, бързо и най важното – няма ги онези, дето по автобисите все се возят без билет, все тях никой не ги проверява и все те е страх да застанеш до тях, за да не ти изчезне нещо.
  Това с интернета също ми харесва, няколко пъти съм си проверявала пощата докато чакам влака, но напоследък нещо не включва…
  Да не стане както много пъти е ставало – направено нещо много хубаво и никаква поддръжка. А поддръжка си трябва, знаем си, че сме вандали…

 9. почва да ти личи че си задомен 😉

 10. Извинете ме, че ви връщам в толкова стара тема, но ПРОСТО СЪМ БЯСНА!!! Видяхте ли идиотите какво направиха с терминалите в метрото? Ако вие не съжалявате, че едва ли не сте им направили реклама с чудесния си материал от април месец, то аз с днешна дата вече съжалявам, че коментирах положително. Трябваше да поизчакам, стана тя хубава работа, ама българска.
  След като почти навсякъде по станциите все се разваляха въпросните машинки, явно вандалчета някакви са действали там, човек по това дали има някой при терминала познаваше дали той работи, т.е.ако работи – то винаги е зает, днес се натъкнах на следното: гледам на станцията и двете машинки свободни, до влака има 6 минути и се запътвам да си проверя пощата. И, опаа: „пуснете стотинки!“ Ха! Тези луди ли са, бе? Сега ми се изясни защо са свободни. После минах през 4 станции и навсякъде терминалите бяха свободни. Който иска да спечели от стотинките да знае, че хората си плачат интернет и дома и не са приритали за техните лъскави удобства в метрото, че да им пускат стотинките си. Ако някой каже, че това е превенция срещу вандалите, то по-добре да ги махнат тези паметници от станциите и така никой няма да им ги чупи. Да си ги приберат, така и така вече никой не ги поглежда.
  Извинете отново, за дългия коментар, излях си чувствата…

 11. Грешкаа… не „плачат интернет и дома“, а „плащат интернет у дома“

 12. Мислех още вчера да пиша че нещо мистериозно изчезнаха киоските на Жолио Кюри и докато се наканя днес са сложили новите с парите… Нали уж и реулами имат, защо са решили такава глупост… И като гледам и софтуера са пипнали, преди бяха с лисица сега ие са слжили…

 13. типично по български… безплатен обяд няма 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.