Бъг в Google Reader или Blogger…

Вече два пъти откривам следния проблем в блога си:
1. Влизам в Google Reader.
2. От там отварям линк към някой коментар в блога ми, например: http://psabev.blogspot.com/2008/11/blog-post_11.html?showComment=1226522400000#c1176082353792428576
3. След това затварям прозореца (натискам „X“ горе вдясно)

След изпълнението на тези стъпки, целият ми екран се покрива с изскачащи прозорци на блога ми (над 50 бр.).

 • Проблемът се появява в Windows XP / Internet Explorer. // Имам 3 операционни системи и 4 браузъра, така че коментари тип „Ползвай Линукс i FF“ не са желателни
 • Проблемът се появява рядко – репродуцирам го веднъж от 30-40 опита. // Ако някой може да го репродуцира винаги, непременно да ми остави коментар какво точно прави.
 • Нямам вируси/spyware. // Подобни коментари в коментар не подлежат на коментиране, както казват коментаторите 🙂
 • Занимавам се с компютри и софтуер от 17 години, а с откриване на бъгове – от 3 години, така че съм наясно какво говоря и правя. // Коментари тип „а ти сигурен ли си, че случайно не си щракнал 80 пъти с мишката върху линка“ също са ненужни…

Та, ако някой е срещал подобни на моите проблеми в този (или в нечий друг) блог, нека си каже! Ако пък ми каже точно как се случва проблема, може би има шанс дори и да го оправим.

16 мнения за “Бъг в Google Reader или Blogger…”

 1. Опитвал ли си с някой друг блог да постигнеш този ефект, или става само с твоя? Дали не е възможно да имаш някакъв специфичен код по темплейта, който да прави проблем при определени условия?
  Иначе и аз ползвам blogger и google reader от много време, но никога не ми се е случвало нещо подобно с ничии блог.

 2. Проблем сходен на твоя само че с Гугъл поща пак под IE.
  Не съм му търсила причините, но подозирам IЕ-то, а не Win-a

 3. Случвало ми се и на мене много пъти.
  Забелязал съм че описаното счупване се случва при затваряне на още не заредана докрай(100%) страница. Най вероятно се касае за проблем от скрипт на addon, counter или там друго каквото ползваш.

  Преди време имаше голям проблем на Sitemeter (http://www.associatedcontent.com/article/925255/sitemeter_crashes_blogs_sites_using.html?cat=62)

 4. Същото на Vista x64…

  Подозирам XMLHttpRequest или въобще зациклил AJAX…

  Успяваш ли да го възпроизведеш?
  Щото аз не успях…

 5. Nik66, успях да го възпроизведа само 2 пъти… Иначе е възможно, да – бутал съм темплейта.
  Gery и Цветелин Павлов, нещо по AJAX-а на Google ще да е… и аз вече така подозирам, особено щом и в GMail се е случвало.
  Erko, единият път беше със сигурност неотворена докрай страница… Вторият път – не съм сигурен… Но може и от това да е.
  БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ и продължавайте с предположенията и коментарите… Ако не днес, то някой ден може и да открием проблемът.

 6. Пешо, откриваш бъгове от 3 години => защо не специфицираш коя версия на IE ползваш и кой прозорец точно затравяш? Този с greader или този с блога?
  //developer-ите не са гадатели 😛

  Иначе… ie7.com 😉

 7. Ше извадиш ли някоя друга дузина записи от лога си покрай момента, когато това се е случило?

  Интересно дали ще се засече нещо с моя лог – при положение че сме на различни платформи и оп. системи…

 8. При мен се случи от първия опит да отворя линк в Google Reader и IE7. Преди това пробвах пет пъти във Firefox3 и нищо… според мен е нещо в IE или Java-та. Интересно защо досега не ми се беше появявало, че има по нова версия на Sun JRE, а веднага след това „бъгване“ и ново влизане в интернет ми излезе това за по-нова версия на JRE. Може и да няма връзка с бъгването, не знам… Между другото IE7 ми се е случвало на доста места да се бъгва, а точно тоя – и в други сайтове, но на IE5.5 или IE6.

 9. Имах същия проблем! С Виста съм и интернет експлорера ми погаждаше тези мръсни номерца!
  Както си сърфирам и изведнъж започват да се появяват 10-20-30 интернет експлорерчета!!! Отначало ги чаках да станат отдолу само в един прозорец и с дясно щракане включвах „изтрий всички“!
  Но по-късно един приятел – dazhiveerf.blog.bg – ме посъветва да си инсталирам winaso! Така и направих!!! Сега като че ли изчезнаха, ама аз все още ги чакам да се появят!!!

 10. ти сигурен ли си, че случайно не си щракнал 80 пъти с мишката върху линка?

 11. pri firefox nikoga ne mi se sluchvalo, nito pod linux, nito pod windows xp. za kyv chep polzvash IE samo ne mi e qsno.

 12. Пешо, ако ти се търсят бъгове и да има смисъл от намирането, си инсталирай Google Chrome! Още е в бета-тест и е пълен с изненади… иначе има бъдеще, олекотен, улеснено търсене и може би ще надмине IE8 по потребители… 😉

 13. Случва ми се с различни сайтове, напоследък даже успявам да отгатна кога ще започне стартирането на многото прозорци и прекъсвам целия процес. Не е от версията на IE, защото проблемът го имах и с 5.5, 6, а сега и със 7.

 14. Значи проблема е от MicroSoft IE, защото с други браузъри съм нямал такъв проблем, а съм пробвал доста (IE,Opera,Firefox,Chrome,Konqueror и др.)…

 15. Стига бе… Човека изрично каза, че не ще флеймове от сорта на „тури си това, онова“…

  Проблемът със сигурност е с IE. И не се случва толквоа, често, че да се замислиш за смяна на браузера.

  Изненадан съм, че по-старите версии също го имат, което ме навежда на мисълта, че бъга е нейде в библиотеките, които си остават еднакви между версиите (скриптовите библиотеки или winsocks или нещо там нейде…)
  … това означава, че е остава възможността причината да е зацепил ейджакс…

 16. Това ми се е случвало само в този блог и бях решила ,че понеже си умник,сам си го направил за да се бъзикаш с такива,като мен/дето си нямат хабер от информатика/.Камък ми падна от сърцето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.