20 факта за блога ми (демек 1 година статистика)

Измина една година, откакто водя статистика в блога си, използвайки Google Analytics. Ето какво мога да ви кажа за блога ми от една година насам:

 

  1. Средно 50 души посещават моят блог всеки ден, като през последните два месеца това число е винаги над 100.

 

  1. По-малко от един на всеки 100 души оставя коментар в блога.

 

  1. Над 400 души четат блога ми редовно (т.е. идват на сайта поне веднъж седмично).

 

  1. Една трета от хората, които видят блога за първи път, се завръщат отново след време.

 

  1. 39% пишат „psabev.blogspot.com“ директно в браузъра, за да ме посетят, а 36% ме откриват чрез Google.

 

  1. Най-добрите ми реферали (в низходящ ред по посещения) са блогът на Жоржета, форумът на ФМИ-Пловдив, сайта на Петя за сръбски песни, блогът на Таня и блогът на Мимката.

 

  1. Най-дълго разглеждат блога потребителите, които идват от rusenci.com.
  1. 88% от посещенията са от територията на България. Следва Германия с 3% и САЩ – с 2%.

 

  1. Повече от половината ми български посетители са софиянци. Следват Пловдив (12%), Варна (9%), Русе (8%) и Бургас (4%).

 

  1. Що се отнася до Интернет-доставчици, най-много са „феновете“ на БТК – 12%, следвани от CIS (3.5%) и Megalan (2.5%).

 

  1. Любимите ви категории са „Яки простотии“, „Секс и еротика“, „Музика и песни“, „Тестове и загадки“.

 

  1. Най-четените постове са за пилотния сингъл на ФМИ, 10-те корпоративни урока и как се приготвят яйца за Великден.

 

  1. Двайсетте най-често използвани ключови думи и фрази са: „петър събев“, „one tree hill“, „пътни знаци“, „лава лампа“, „имена на фирми“, „borime4ka“, „загадки“, „прахосмукачка“, „зимни математически състезания“, „еротика“, „златна сватба“, „сделка или не“, „разход на гориво“, „михаил белчев“, „любэ“, „3d очила“, „изневяра“, „простотии“, „лети джанти“ и „секс“. Мисля, че дава доста добра представа за колко много неща пиша :).

 

  1. Пилотният сингъл на ФМИ направи толкова посещения на блога, колкото всичко останало за цяла година.

 

  1. Войната на браузърите се печели от Internet Explorer (57%), плътно следван от Firefox (32%) и Opera (7%).

 

  1. 94.60% от потребителите ползват Windows, само 4.65% – Linux и едва 0.5% – MacOS. 99.95% от потребителите поддържат Flash, а 93% – Java.

 

  1. Що се отнася до разделителната способност на екрана, 52% са в 1024×768, 27% – в 1280×1024 и 7% – в 800×600 пиксела. Цветовата схема на над 85% от потребителите е 32-битов цвят. Имам и едно-единствено посещение с черно-бял монитор 🙂

 

  1. Само 4% от посетителите ползват достъп до Интернет чрез телефон (dial-up). Почти всички са на кабелен интернет / DSL.

 

  1. Само 30% от потребителите се застояват за повече от 20 секунди. Повече от половината от тях обаче остават на сайта над 3 минути. И цял един процент от посетителите прекарват повече от половин час в блога.

 

 1. Любимият ден на посетителите е петък, а любимите часове – между 12 и 18 ч., както и между 21 и 22 ч.

6 мнения за “20 факта за блога ми (демек 1 година статистика)”

 1. Е, и сега какво? Статистиките обикновено се ползват, за да си направи човек изводи. Поне аз така си мисля. Щото има хора, които ги използват, за да им се наслаждават и едва ли не списват блога си само заради това – за да имат висок рейтинг.
  Ти направи ли си някакви изводи на база числата?
  Опитвам се и аз да си направя акаунт в това чудо, ама не ми остава време тия дни. И имам подозрението, че те просто ще потвърдят усещането за това, кое се харесва, кое – не? Кое е било четено най-много и т.н.
  Оф, а в същото време се опасявам, че като го направя, и аз като определени хора ще превърна средството в самоцел, та затова и не полагам особено старание в създаването на акаунта.
  А пък от друга страна винаги е полезно да научиш нещо ново. Може би още един аргумент ми трябва за това, но няма да го търся, ако има такъв предполагам, че сам ще се появи в даден момент.

 2. Ами направих си равносметка, да… Изводите ми са, че народът се интересува главно от забавления, музика и секс, така че явно за това трябва да се пише по-често. Също така, че хората обичат да четат блогове в петък вечер, въпреки че мен не ме свърта вкъщи много по това време. Прави ми впечатление, че Flash работи почти на всички компютри и доста хора работят в 1280х1024… Тези неща са важни за всеки, който ги разбира и иска да улесни посетителите си. А пък за липсващият аргумент при теб – статистиките дават информация как да се промениш (или по-скоро да си промениш сайта) към по-добро… И ако не си като един мой познат (здрасти, Среб), който прекарва 50% от живота си в гледане на статистики, всичко е наред 🙂

 3. Честита годинка ! 🙂

  Аз не разчитам толкова на статистиките, въпреки, че и на моя блог имам, но гледам главно с какви ключови думи намират моя сайт и се смея. Иначе лично аз използвам NoScript приставката за Firefox и специално JavaScript-овете от google-analytics.com са ми напълно забранени. Предпочитам да имам малко анонимност в Интернет 🙂 До колкото е възможно

 4. Ааа то годинката била на статистиката, не на блог-а 🙂 Както и да е – наздраве все пак 🙂

 5. Много интересна статистика 🙂 честито и за Годината. Продължавай все така да пишеш и догодина всичко да е по две :pP

 6. Radvam se 4e sme tolkova mnogo 4etq6ti 🙂 Za6toto naistina tuk ima kakvo da se pro4ete :+)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.