Кой ще стане шампион? Графики, октоподи и анкети…

Светът е футбол поне още 5-6 дни 🙂

Фред (един от шефовете ми) преди малко ми изпрати уникално добра графика, която доста логично определя кой би следвало да стане шампион, съдейки какво се е случвало през годините:

Оригинална статия: http://www.lepost.fr/article/2010/07/06/2142179_l-etonnant-graphique-qui-prevoit-l-allemagne-vainqueur-de-la-cdm-de-foot.html#xtor=AL-235

Уникално, нали?

Между другото, октоподът-врачка Пол (който няма погрешна прогноза на това световно) вещае загуба за германците и Испания – шампион!

Читателите на блога също определят Германия и Испания за фаворити на това първенство в анкетата. Вие също може да се включите!

Какво ще се случи – ще знаем съвсем скоро!

5 мнения за “Кой ще стане шампион? Графики, октоподи и анкети…”

 1. Нещо не можах да я разбера тази графика. Доколкото знам първото световно се е провело през 1930 г. , т.е. центъра на окръжността се измества на съвсем друго място и тази нагласистика губи смисъл. Иначе такива сигурно може да се измислят безброй. Аз например, като си вървя по улиците се забавлявам да търся връзка между цифрите в номерата на колите. Трябва да ти кажа, че почти във всички случаи намирам такава. Имам един колега пък, който смята, че всички езици са произлезли от българския и за всяка чужда дума намира връзка с някоя българска. Та мисълта ми е, че логиката трябва да се търси другаде. Лошото е, че господ вече не е българин, пък и да беше – той е безсилен пред политиката на БФС! 😉

 2. Това е уникално! Дори само за да не се развали тази красива графика си заслужава Германия да стане шампион.

  @Иво
  този, който е открил тази зависимост вероятно не прави връзка между нея и първото световно. Сигурно става дума точно за този отрязък от време и не е нужно да местим центъра никъде.

  Така си е красиво!

 3. Жалко за графиката. Готино щеше да се получи 🙂

 4. Стана тя, каквато стана – наистина е жалко.
  Но това пък може да ни успокои, че няма конспирация и че може би наистина най-добрите печелят…
  Кой знае…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *