Графа… когато беше просто Владко Ампов

Понеже нещо ни е подхванала ретро-вълната, решихме да сменим жанра и да преминем към по-любим…

И сред купчината стари клипове, които изгледахме, решихме да се спрем (съвсем нарочно) на господин Владимир Кирилов Ампов (Графа). Прякорът му възникнал още в училище – кръстил се сам така… Макар и с претенциозен прякор, Владко не е с претенциозен характер, има много фенове, още повече фенки, женен е за дългогодишната си приятелка Мария, от която има син (Крис).

Песните на Графа са много различни и цветни! Ще ви го докажем в едно изречение: „Две сини очи“, „Жълт балон“ и „Черен чай“  са песни от албума му „Зелен хайвер“, но „Зелени и кафяви“ не е!

Ако проследим постиженията му през последните години, те биха изглеждали така:

През 2008 г. получава наградите „Изпълнител на десетилетието“ от телевизия „ММ“ и „Изпълнител на годината“ от БГ радио.

През 2007 г. е обявен за „Изпълнител на годината“ от телевизия „ММ“.

През 2006 г. се задържа шест седмици в класацията „Нашите 20“ по БГ радио.

През 2005 г. влиза в World Chart Express на MTV.

През 2004 г. се задържа 14 седмици на върха на българската класация „Топ 100“.

През 2003 г. Графа е на второ място в сайта за музика www.mp3-bg.com… Цяла седмица на първо място е Миксът с български песни на Петър Събев (как да не се похвали човек, а?).

И така, продължаваме назад във времето и минаваме през 1995 г., когато печели голямата награда на фестивала “Синята перла на Ровин” в Хърватска.

Накрая стигаме до дебютното му парче през 1988 г.

Казва се „Мама, татко и аз“ (а.к.а. „Вече 10 години съм на този свят“). Чуйте го, а пък ние черпим бира или боза (ако не е пълнолетен) този, който ни намери второто му парче – „Мандарини“. Enjoy!

Графе, Графе… какво дете си бил, какъв пич стана!

6 мнения за “Графа… когато беше просто Владко Ампов”

  1. последната хубава песен на владо ампов беше „мандарини“…

  2. А пък аз си го спомням от 1994-та с едно парче „Пластелинени човечета“… Май не стана много известно, но на мен пък ми харесваше 🙂 Ще се опитам да го намеря…

  3. Пешко, допълни публикацията с парчето „Вече трийсет години…“ 🙂

  4. Владко Графа винаги ми е бил много Blah. Като визия и поведение… иначе гласът му е ок.

  5. Супер неталантлив и измислен герой!!! майче беше през 94та когато по супер нечестен спрямо куп таланти от цяла БГ начин спечели едно тв съревнование водено от двама от „Трио Спешен Случай“ които най-безочливо и нагло пренебрегваики другите участници го възхваляваха като „Графа-любимец на мадамите“ и супер талант и какви ли още не суперлативи, което ми звучеше мега тъпо и нелепо та спрях да гледам предаването….накрая като капак на булгаристанската дебилщина се оказа че водещите са майка му и баща му които просто използват намалението да си пробутат в медийте некадърното отроче… и им се отдаде…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *