Преносима църква?!

hram1

Виждали сме и сме чували за какви ли не преносими неща – преносим компютър, преносима мрежа за волейбол, преносим зенитно-ракетен комплекс… Но, честно казано, не сме и очаквали да видим преносим храм!

hram2

Засякохме го съвсем случайно по пътя между София и Горни Богров и съдейки по широката усмивка на шофьора на тира, определено товарът му привличаше не само нашето внимание! Снимките говорят сами по себе си.

hram3

Иначе браво на транспортната фирма – първо, товарът беше добре укрепен.

hram4

Второ, камионът беше ескортиран от специален автомобил със сирени. Така и трябва!

hram5

Трето и най-готино: Усмихнати тираджии все още съществуват!

9 мнения за “Преносима църква?!”

  1. 🙂 Внос от Гърция – има там такива, хм, „магазини“ за готови параклиси.

  2. В Гърция можеш да си купиш църква от магазина. Като гледам това Е, може и да е внос тази от снимката.

  3. Недвусмислено този параклис е гръцки, но по-интересното е че тези параклиси се правят и у нас и то много по-кипри и евтини. В Бургас има фирма, която ги предлага във всякакви размери и форми.

  4. Търся тази бургаска фирма, която произвежда параклиси.0878714180

  5. Да, фирмата се намира 5км. след отбивката за летището по пътя за Халкидики. Виждат се от пътя, няма как да не се забележат, огромно разнообразие. Казват се „Naodomiki“

  6. В България има много селца без храмове и дело на българите и гърците е благородно и блакодатно трудно е на милите бедни хора, но има и богати да помагат не на свещеник а на хора след това свещеника да обединят църква от вярващите люде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.