Сайт за луксозен апартамент под наем

За да си припомня добрите стари години като PHP програмист, този уикенд създадох този малък сайт.

Предлагам ви да го видите, ако:

 • Искате да се изкажете за графичния и уеб дизайн на сайта – приемам всякакви критики, похвали и препоръки;
 • Желаете да видите възможностите на програмката за 3D панорами Autopano Giga 2, за което изключително много благодаря на Влади;
 • Търсите си готин луксозен апартамент в Лозенец за наемане.
 • Вие сте агент по недвижими имоти… в този случай ви задължавам да го видите, защото според мен едно жилище би трябвало да се вижда по подобен начин – в 21 век сме, все пак.

Заинтересованите – щракнете тук.

Всички останали да ме извиняват за спама.

11 мнения за “Сайт за луксозен апартамент под наем”

 1. сайтчето не е зле, семпло и стилно. обаче снимките трябва да са направени от по-широкоъгълен обектив, защото така трудно можеш да си направи ясна представа да жилището – изглежда прекалено малко.

  а колко е луксозно – просто е обзаведено с усет, нищо повече.

  сивото предава поне на мен усещане за бетон и липса на уют.

 2. Сайта е ок, но има грешка в цената 🙂 За справка imoti.net

 3. Сайтът е много добър – със семпъл изчистен дизайн, така трябва да ги подреждат и за останалите апартаменти, да знае човек какво точно наема 🙂 Виртуалният тур си го направил доста добре – само че усещането е малко клаустрофобично.
  За момента имам една забележка – не работи линкът към bgmaps.

 4. Щом приемаш всякакви критики…

  Не виждам какво общо има тази страница с PHP програмирането. За 4 странички смяната на езиците може да се реализира с отделни файлове за BG и EN.

  Дизайнът е грозен – меню, шрифтове (вид, размер) , отстъпи, цветове и баланс.

  Технологично уеб дизайнът отдавна не се прави с таблици.

  На главната страница се предполага, че може да се кликва върху снимките за по-голям изглед. Чак след десен бутон и View Image разбрах, че е едно общо изображение… непрактично. От гледна точка имоти тези снимки са безполезни. Клиентите се интересуват от снимки в едър план – да се виждат целите стаи, а не детайлите.

  Похвала – виртуалния оглед е добър.

 5. Хидроизолации, нямам техниката за подобни снимки – ако ти кажа, че са правени с новия ми телефон… Като взема DSLR, ще има по-добри… Nixi, цената не я определям аз, но съм съгласен с мнението ти за пазара – всеки сам си решава за колко да продава и да купи, обаче. Ева, мерси за коментарите – ще погледна БГ Мапс, но май проблемът не е в „моя телевизор“. Колкото до клаустрофобичното усещане – наистина трябва широкоъгълен обектив за по-реална представа. Жорка, много конструктивни коментари – ще си взема поука за бъдеще. Само за дизайна – имаш ли някаква конкретика кое точно е грозно (това, което си написал ми звучи като „всичко“) и как горе-долу очакваш да изглежда? Поздрави.

 6. Аз съм прост юзър, дето се вика, и не разбирам нищо от програмиране. Точно поради тази причина мнението ми би трябвало да е особено важно за теб 🙂

  В крайна сметка, сайтове като този се създават за прости юзъри, нали така?

  Освен това, често наемам такива апартаменти, когато пътувам по работа.

  Харесва ми, защото струват по-малко от скапана хотелска стая и винаги се чувстваш като у дома, дори когато пътуваш.

  Та, по шестобалната система бих ти поставил шест минус 🙂

  Постигнал си най-важното: да е юзър френдли. Супер лесна навигация! Трябваха ми точно четири секудни, за да разбера всичко, което искам да разбера, когато попадна в този сайт: какво, къде, кога, колко и как да се свържа.

  Виртуалната обиколка е сериозно конкурентно предимство пред други оферти от подобен тип, така че разните му там разбирачи от дизайн да си замълчат :). Новаторството е по-важно от дизайна 🙂 В случая.

  Минусът на шестицата го поставям заради факта, че апартаментът наистина изглежда клаустрофобичен.

  Той си е малък и ти едва ли можеш да бъдеш обвиняван за това, но би трябвало да не се набива толкова много на очи.

  Аз, обаче, срещу 30-ина евро на вечер изобщо няма да се замисля.

  Поздравления за добре свършената работа!

 7. Сайтчето бива, щом приемаш коментари, един-два и от мен:

  1) Таблиците наистина са за таблични данни. Тоест, когато имаш таблица, ползваш тага table. Ако нямаш таблица, ползваш по-модерния начин – DIV, SPAN елементи, които позиционираш със CSS. Така правиш сайта по-добър: a) за хората, b) за търсачките, c) плюс, елементите вътре се подреждат по-логично.

  2) Харесва ми виртуалният изглед! 1+! 🙂

  3) Навигацията горе – изглежда „затисната“. Голям header, широк layout, а под header’а тясна лентичка с елементи от навитгацията. Флагчето EN e „затиснато“ вдясно също. Направи лентата с навигация по-висока, дай малко въздух! 🙂

  4) Липсва ти DOCTYPE в началото (това HTML 4.01 Transitional ли е? XHTML 1.0 Strict? HTML5? Браузърът няма откъде да разбере, а повечето ще включат в подобие на „compatibility mode“, което със сигурност не е нещо, което един дизайнер иска..).

  5) Бих подредил малко кода, примерно, поне всеки нов елемент на нов ред, а не като един дълъг низ без line breaks, ще се чете по-лесно, а няма да има кой-знае какво влияние на размера на HTML-а…

  6) Фотогалерия не би било излишно, за old school сърфистите 😉 Малки снимчици, като кликнеш, се отварят голям размер…

  Ми, толкова то мен, набързо…

  🙂

 8. Здравей Петре,

  Сайта е много приятен за разглеждане, лесна навигация, а и идеята ти е много добра.
  Единствена критика към качеството на сниманото – малко повече деталност на самите снимки и повече снимки към пода и тавана. няма да е лошо както и възможност за зум, но с идеята не са самата снимка да я зумнеш евентуално да отделиш отделна такава за дадени обекти.

  Браво за идеята и начинанието

  Cheers
  vde

 9. На мен ми харесва, колко снимки изщрака, за да се подредят и с какво ги навързваше ? Само с 3D панорами Autopano Giga 2?

 10. В интерес на истината, доста малко – в спалнята са 6, в хола/кухнята – 8, в тоалетната – 3. Бях без статив и с обикновен телефон, иначе щях да ги направя доста по-добре!

 11. Хей пък вие като се захласнете по тази нова „анти-table“ вълна и почвате да прекалявате. Важен е крайният резултат за потребителя – а как е реализирано вече е просто технология. Според мен всеки трябва да го прави както му е на сърце и най-лесно. Това за лошото индексиране от търсачките си е малко мит – много добре си се индексират и сайтове правени с таблици.

  Моите забележки – защо бе нужен PHP въобще? Ако е било „за да си начешаш крастата“… може. Иначе този сайт няма никаква причина да е писан на PHP. Можеше да си направиш всичко с чист HTML код. Предимствата щяха да бъдат много откъм ресурси на сървъра и сигурност (добре де… по последното знам, че няма да се изложиш :-P).

  Триизмерния изглед наистина е готин, но както отбелязаха хората по-горе – малко „клаустрофобичен“. Наистина така апартамента изглежда много по-малък от 66 квадрата! Тук нямам никаква идея как да помогна… Трябва да се намеси професионалист фотограф, който да покаже как можеш да „обърнеш ефекта“ и да го направиш да изглежда по-голям отколкото е…

  Колкото до цената… повече е от двете ми месечни заплати в университета и в частната фирма където доработвам… тъй, че от мен – без коментар 🙂

  За теб – поздравления за дизайна. Можеш и това е факт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.