Листовки на КАТ и Закон за движение по пътищата

Не знам защо, но една от най-търсените ключови думи в блога ми е „листовки“… Може би заради този бъзик относно най-новите листовки 🙂
Както и да е – тези, които наистина търсят най-новите листовки на КАТ, могат да пробват тук:
Можете да си изтеглите програма, заедно с последното обновяване на ЗДП (Закон за движение по пътищата). На мен обаче най-много ми хареса раздел „Игри“ с яки флашчета, изискващи шофьорско майсторство при паркиране.

9 мнения за “Листовки на КАТ и Закон за движение по пътищата”

 1. Хм, нещо не виждам зад сайта да стои някоя известна институция, на която да имам вяра. Единият от изпитваните с мен на листовки беше скъсан с 6 грешки (по онова време). За едната грешка показа, че така (грешно) е отговорено в листовките, от които учеше – на „Зелена вълна“. Човекът от ДАИ му отговори много логично – „Търсете си компенсация от тях, аз нищо не мога да направя.“

  Така че аз много бих внимавала от къде уча!

 2. Аз също съм откривал грешки в тези на „Зелена вълна“… по тях учех. Но в крайна сметка, ако си добър, до 5 грешки н е проблем 🙂 Шегувам се, разбира се! Хареса ми, че тук пичовете си поправят грешките и поддържат контрол на версиите.

 3. Първо искам да благодаря на Петър Събев, за линка към сайта.

  На irina искам да споделя следното. Програмата е за самоподготовка и НЕ гарантира нищо на никой, най вече да му вземе изпита 🙂 Относно човекът с 6-те грешки – не омръзна ли на хората да обвиняват все някой друг, че им е виновен? Да дам и аз пример с един приятел, който беше тестер на програмата и си взе изпита с 0(нула) грешки, НО човекът се постара доста да научи нещата(ЗДП, учебника, хартиени листовки), а не само да ги назубри от листовките.

  Та това с компенсациите звучи малко …

  Ето какво си и пише в програмата за нея:
  Авторът на тази програма НЕ носи никаква отговорност за информацията и нейната до“ +
  „стоверност в нея. Използването й е за ваша сметка и риск.

 4. @listovki,
  листовките бяха дадени от „Зелена вълна“ като материали за подготовка. Някак се приема, че те са достоверни след като си платил за тези материали и те са за обучение за конкретен изпит!

  Аз лично видях няколко грешки в листовките (май около 4-5 бяха), а в програмата им MotoTest бяха още повече!

  За конкретния човек – той си е виновен! Защото е разчитал само на листовките… Аз лично си четох закона от сайта на МВР и нямах проблеми. Споделих за грешките преди изпита, реакцията на хората около мен беше : „Еее, не може да има грешки!“ Като обясних, че съм сравнявала със закона : „Те сигурно имат вътрешна информация и за това са ги дали грешни отговори – сигурно така са и в листите на ДАИ“. Който разчита на подобни обяснения – си плаща 😉

 5. П.С. Всъщност грешките не бяха в листовките буквално – а в книжка, която вървеше с тях и обясняваше всяка от ситуациите с цитиране на закона.

 6. @listovki – може би посоченото от вас изречение, което се намира в програмата, трябва да бъде поставено и в начална страница на сайта или в страницата за сваляне на програмата.

  Защото при разглеждане на сайта, човек определено може да се заблуди.

  А иначе инициативата е похвална, а грешки винаги е имало и ще има. За това трябва да се учи истински а не да се зубри.

 7. @irina,
  това е друго 🙂 Аз си помислих, че човекът е решавал онлайн листовки(в които понякога има грешки) и се сърди. Щом са искали пари си е в правото тогава.

  Идеята на програмата е след време, грешките да са сведени до минимум(най-добре да няма такива). Поне за момента се смята, че няма грешки, но знае ли човек. Затова и има форма за контакти на сайта, ако някой има съмнения за някой въпрос от листовката да пише.

  @gery,
  добра идея, благодаря!

 8. Нова версия.

  Списък с промените:

  Версия 1.2
  ––––
  * Поправено: Проблем с визуализацията под Vista е отстранен

 9. Тук можете да се доверите на верни листовки – http://traffic-press.com/sheets/preview/

  Листовките са утвърдени от изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *