На осем години!

 

Happy 8th BirthdayДнес този блог става на осем години!

Започна като личния онлайн дневник на Петър, както много други блогове през и след далечната 2006 г. Оттогава блогът преживя много метаморфози – премина от Blogger на WordPress, после се появи Биляна и известно време също поддържаше свой блог. След това обединихме двата блога… Съдържанието също много се промени. По един начин пишеш, мислиш и говориш, когато знаеш, че споделеното ще бъде прочетено от 10 и от 10 000 души, сред които са родителите ти, шефът ти, приятелите ти, колегите ти, а скоро – и децата ти.

Онлайн светът също се промени – пишем много по-често във Facebook, отколкото в блога си. Но ако няма хора, които да създават съдържание, какво ще Share-вате и ще Like-вате? Затова се опитваме, макар пишейки по-рядко, да даваме най-ценното, най-полезното и най-качественото.

Учудващо е, че пишейки през годините станахме „експерти“ в различни, нетипични за нас области. Например – търсихме най-добрите гуми за колата и искахме да направим информиран избор – събирахме информацията, сравнявахме и в крайна сметка, решихме да я публикуваме, за да спестим усилия на другите. Линкове към класацията се появиха в различни форуми и така неусетно се наложи да актуализираме класацията, както и да се превърнем в експерти по гумите. Така се получи и с годежния пръстен с диамант, с пелените за еднократна употреба, с детските столчета за автомобил… имаме и десетки, дори стотици други яки идеи, които обаче са свързани с много отделено време, а когато работиш, занимаваш се с куп странични неща и имаш две деца, обикновено си толкова разсеян, че нищо да напишеш „куп странични деца и имаш две неща“.

Но ще продължаваме да пишем в блога – за нас, за пътуванията, за нещата, които са ни впечатлили, какво ни харесва и какво – не. Вие, ако искате, четете. Ако можете, коментирайте (много обичаме коментарите). Ако нещо не ви кефи – кажете си. Нздраве!

Приемаме всякакви пожелания и подаръци, но ако се колебаете, Camaro SS винаги е добър избор…

GazSummit White 2012 Chevrolet Camaro  SS Convertible

2 мнения за “На осем години!”

 1. Честит 8-ми блогърски рожден ден, Петър и Биляна!

  Много ви обичам блога, макар че май досега не съм успявала да ви напиша коментар, къде поради срамежливост, къде от липса на мотивация. Сега, когато видях, че сте си написали, че обичате коментарите, се засилих най-после и аз да споделя.

  Ще ви кажа и какво най-много съм харесала от блога ви и се сещам за него веднага, както и кое ми е било полезно, защото то тук не само удоволствие намира човек, ами и акъл взима. 😉

  Най-паметлива съм за постовете с бисерите за това кой какво търсил в интернет, пък попаднал в блога ви. Така ги изкоментирате нещата, че се заливам от смях и само чакам следващата порция. Любими са ми също постовете с многото снимки от пътувания. Не обичам ни пътеписи, ни блоговете за пътешествия, но как да не хареса човек изчерпателния стил с хубавите обяснения за това от коя гара да тръгне, откъде да си купи билет, какво да види, транспортът какъв е. Ей такива постове си ги преписва човек по точки и спокойно пътува после, а не да се рови из разни форуми, дето му скъсват нервите с високомерни коментари.

  Полезният пост: памперсите! Да! Не съм фен на бг мама, бг дама и бг ‘нам-си-каква, обаче когато преди време прочетох случайно това, което бяхте писали по темата, и си казах:“Ха, ето че и изчерпателният анализ е показал, че има смисъл от ДМ.“ Защото иначе човек подпитва познати, приятели, и всеки различни неща му казват, докато съвсем загуби нишката. Когато четох поста дори още не бях майка. Този ноември, малко преди да се роди синът ни, уверено казах на половинката какво ще ползваме и също толкова уверено отидохме до аптеката да купим правилните за нас. Хахаха! Смешно е, но само който не е родител, не знае колко зор е това да сравниш цените, пропускливостта, удобството и т.н. на продуктите за бебешкото дупе. 🙂

  Честно казано винаги съм се чудила как може човек да има търпението да сравни по ясни критерии толкова много продукти, пък и да ги опише дори. Благодаря за което, както се казва.

  Желая ви все така да сте щастливи в семеен план, а оттук насетне да продължавате и все така вдъхновено Блогът!

  Деница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *