33 детски анимационни филмчета от доброто старо време

Спомняте ли си времената, когато да имаш цветен телевизор беше гъзарско, а за дистанционно управление никой не беше и чувал? Времената на добрите стари двуизмерни анимации като че ли отминаха, но пък анимационните герои си остават завинаги в сърцето ми…

За по-младите читатели сигурно ще е по-скоро интересно да прочетат какви филмчета гледахме в детството ми.

По-възрастните от мен, както и връстниците ми със сигурност ще си ги спомнят и… ех, носталгия, носталгия…

Разбира се, има още много любими анимации, които няма как да включа, но се надявам, че и тези ще ви върнат 10-20 години назад във времето. И така, 33-те избрани филмчета, които нарочно не съм подредил и номерирал:

Плодчетата

Това определено е филмчето с най-запомняща се мелодия… Сигурно си спомняте любознателния банан, мързеливия ананас и Трънчо, който постоянно бодеше околните…

Видео

Барбароните

Милите същества, които се преобразяват… Татко и Мама Барба, Барбалячо, Барбадей, Барбадан и останалите Барба-каквото се сетите.

Видео

Капитан Планета и планетяните

Едно от любимите ми детски филмчета и може би единствената анимация с екологична насоченост. Още в ония времена филмчето ни учеше за ползата от разделното изхвърляне на отпадъци, екологичните проблеми на Земята, радиацията и други доста актуални днес неща… Петте сили – огън, вятър, вода, земя и сърце и призоваването на капитан Планета още звучат в ушите ми… Чуйте го и вие:

Видео

Грижовните мечета
(a.k.a. Мечетата с нежни сърца)

Ако си падате по сърчица, детелинки, дъгички, звездички, усмивки и тем подобни сладникави неща, „Грижовните мечета“ определено е сериалът за вас!

Видео

Чип и Дейл – Спасителен отряд

Двете катерици, заедно с готината geek-мишка Трикси, дебеличкият Рокфор (луд по сирене и любимият ми герой) и мухата Зипър формират един ненормален отряд.

Видео

Чернокрилият паток

„Аз съм вашият среднощен кошмар…“

Дори само заради тази култова реплика си заслужава да вкараме патока в класацията.

Видео

Патешки истории

Света Патице, спомняте ли си Чичо Скрудж и племенниците му Хюи, Дюи и Луи? Най-богатият паток в света, заедно с глупавият Доналд и децата винаги се натъкваха на нещо загадъчно, енигматично и тайно.

Видео

Ферди Мравката

Ферди беше сладур, с нови маратонки, червена връзка и готина китара, с която се размотаваше, омайвайки своята любима Гвендолин.

Видео

Семейство Флинстоун

Яба-даба-дууууу!

Фред и Уилма Флинстоун, заедно с комшиите им Барни и Бети Ръбъл… Бедрок, каменната ера, домашният любимец Дино и автомобилът, задвижван с крака… класика!

Видео

 

Приключенията на гумените мечета

Седемте мечета, които се гумизираха от магичен сок, принцеса Кала, магьосник Трън и тъпия му слуга Мазньо, Кевин и Великата книга.

Видео

Пчеличката Мая

Пчеличката Мая със сигурност е най-прочутата в света. Създадена е още през 1912 г. от немския писател Валдемар Бонзелс, който се хваща на бас с приятели, че може да спечели световна слава с роман за животно. И спечелва баса… Две години след публикуването на романа историята за пчеличката вече е продадена в над 2 млн. тираж. Още тогава е преведена на над 40 езика. Писателят получава предложение от Дисни, но го отклонява. А познатата ни анимация е направена от японци. Време е за култовата песничка, която лично аз имам на 12 езика!

Видео

Мариaн Първата

Мацката беше много на „ти“ с фехтовката и още си спомням как скачах по матрака с пръчка в ръка и се дуелирах с въображаеми гадове!

Видео

 

Мишел Ваян

Мишел Ваян е френски пилот, който се състезава в различни серии, предимно Формула 1. За него се прави комикс, в който се появяват и известни личности като Джеки Стюарт, Сена, Ален Прост и Михаел Шумахер. А сериалът всъщност е направен по комикса.

Видео

 

Смърфовете

Като изключим, че в Сърбия така наричат полицаите („щрумфови“), защото са облечени в синьо и имат бели шапки, смърфовете са едни интересни същества. Освен Смърфиета, всички други смърфове са мъжки, макар детската ми кратуна да не го е осъзнавала като нещо странно. Иначе още си спомням смъртния враг на смърфовете – Гаргамел… Филмчето е рисувано в Белгия, между другото.

Видео

Приключения в Космоса

Макар че оригиналът е на японски, това е първото филмче, от което научих какво е лазаня всъщност! Може би и първото аниме в България… Иначе ставаше въпрос за три шантави извънземни… и май това е всичко, което помня!

Видео

 

Костенурките нинджа

Най-любимият ми филм от всички анимации… Донатело, Леонардо, Микеланджело и Рафаело са актуални и днес, но старите костенурки изглеждаха някак по-мили и сладурски от днешните. Мутантите, Шрьодер, Кранк, Хиподрума, Април О’Нийл и учителят-плъх също са невероятни попадения.

Видео

 

Буревестниците 2086

Специалният екипаж с невероятни технологии от XXI век – невероятни изстребители, подводници, наземни вседеходи и т. н., и т. н. Любим филм на всички момченца от класа ми…

Видео

Таз (a.k.a. Тазмания)Таз мрази вода!Таз мрази Интернет!

Таз мрази блогът на Петър Събев…

Видео

Ум, Белият делфинУчехме по музика мелодията на този филм, ей! Помня, че сериалът беше много кратък, но за сметка на това – с много интересен сюжет.

Ум царува, ум робува, ум… Белият делфин!

Видео

 

СънчоКак да пропуснеш нещо, което в продължение на десет години те е приспивало всяка вечер… Сигналът на „Сънчо“ така и не се промени за 20 години. Няма начин да сте го забравили:Видео
Пинко – Розовата пантераПомните ли гумените „Пинковци“, които всъщност представляваха най-обикновена тел, обвита с гума… Пинко ми беше верен другар през ученическите години! Тъ-дъм! Тъ-Дъм! Тъ-дъм-тъ-дъм-тъ-дъм-ТЪ-дъм-тададада…Видео
Старла и сияйните ездачиИмам съвсем смътни спомени за три мацки, скъпоценни камъни и препускащи еднорози…Видео
Том и ДжериПреди време ходих на кино в „Студентски град“ и преди началото на филма пускаха серии на „Том и Джери“… Когато залата притъмня и филмът започна, цялата зала въздъхна разочаровано, защото спряха филмчето… Вечно прецаканият Том и лукавата мишка Джери са едно от най-известните филмчета, за щастие популярни и до днес.Видео
Белият зъбБелият зъб беше анимация, направена почти 1:1 с книгата на Джек Лондон. Романът проследява живота на куче с вълча кръв, отгледано от индианци по време на златната треска в Аляска.Видео
Мечето Ръкспин

A.k.a „Приключенията на мечето Ръкспин“. Ръкспин, осмокракият Гръби, ученият Нютон Гимик, принц Арин и принцеса Арузия и невероятното съкращение ОЧЗ, което ще се помни вечно (ОЧЗ = Организация на чудовищата и злодеите)

Видео

Котаракът ЛеополдМакар почти всички владетели в Белгия да са се казвали Леополд, по ирония на съдбата Котаракът Леополд е герой на руската анимация. Добрият котарак остана в детството ми с фразата „Товарищи, давайте жить дружно!“…Видео
Инч Хай – Частен детектив

Inch High, Private Eye е детектив, висок точно 1 инч, тоест по-малко от три сантиметра! Заедно с племеницата си Лори, мускулестият й приятел Гейтър и кучето Брейвхарт (името е отпреди Мел Гибсън още) сформират детективска агенция, при това доста успешна. Сериалът е излъчен за първи път през 1973 г., но в България дойде чак с демокрацията.

Видео

 

Ну погоди!

Връщам се отново на съветска, пардон руска вълна с невероятното филмче, което сестра ми като малка наричаше „Пагадийчето“. Комунистическият вариант на „Том и Джери“, но с доста по-диви същества: заек и вълк. Сигналът пък звучи в ушите ми и до ден днешен!

Видео

 

Чебурашка и крокодилът ГенаТова филмче е наръба да изпадне от дефиницията ми за анимация, но все пак го включих заради безумно сладкото същество с големи уши и неговият зелен приятел-крокодил. А и песничките им се пеят и до ден днешен.Видео
Патето Яки и ЧопърВсяко мъничко дете знае патета безчет, но едно от тях познава най-добре – Яки с кръглите очи, Яки с гордия перчем, с Чопър верния и силния другар. Яки знае да чете, Яки знае да брои със затворени очи па па па па, а от всякакви беди Чопър пак ще го спаси, Чопър верния другар па па па па… Ето как Йорданка Христова стана още по-известна 🙂

Видео

СмехоранитеИзвестни още като Monchichis (мончичита), смехораните бяха любими маймуноподобни същества. Техните антиподи, сръдльовците изглеждаха малко по-сивозелени и много по-злобни…Видео
Джейми и вълшебното фенерчеДжейми, кучето му Уорси, господин Мърморко и капитан Падналими бяха редовни гости на „Лека нощ, деца“. Вечер, след като майката на Джейми го слагаше да спи, хлапето взимаше фенерчето, светваше към пода и отваряше портал към Кукуландия.Видео
Ловци на духове

А помните ли пичовете, които ловяха духове, таласъми, торбалани, баби Яги и всякакви там злодеи? Всъщност, това беше едно от първите ми докосвания до американската култура, митология и фолклор като се замисля.

Видео

… и много други

Сигурен съм, че сте се сетили и за много други… И с нетърпение чакам да ми разкажете за тях в коментар, та да си припомня и аз детските години.

163 мнения за “33 детски анимационни филмчета от доброто старо време”

 1. Браво! Израстнал съм с повечето и повечето съм си „набавил“ отново.
  Е, липсва ми малко българският дублаж и … гледната точка от тогава, но все още ги обичам.

 2. Благодаря ти, Пешо, за прекрасния завършек на деня!

 3. „Бискитите“! Даваха ги и тях по „Добро утро“.
  Това със Старла го превеждах наскоро, мисля, че за тия дискове, дето ги пускат с вестници, така че ако човек се разтърси, може да си ги намери всичките (аз ги изтрих, след като ги преведох, не бях очарована от това детско, да си призная).
  И – „Тайнствените златни градове“. Толкова го обичах това…
  Имаше и едно детско, не точно анимация, с плюшени мечета, мисля, че беше полско или чешко.
  Имаше още две по „Сънчо“, които страшно обичах – едно за едно същество, което май се казваше Пом-пом и ставаше на каквото искаш, перука, топче за чехъл и т.н., приятел му беше емблематичният Артур Поничката 🙂 А другото – за един учен, доктор… как беше… като не мога да си спомня! Изобретяваше разни неща…

 4. Моите любими от тези, които не си успял да събереш са Пиф и Еркюл, Банани с пижами и Уди кълвача. Браво за поста, слънчо!

 5. от Ghibli:
  Имаше едно филмче за едно семейство и техният потомък от бъдещето, който беше по-стар от тях и името му беше едно странно, но нищо повече не помня. Някой ако се сети ще се радвам.

 6. ОЧЗ! И любимия ми Елби, бях ги забравил 😉

 7. Sterngold, за доктор Снагълс говорех, благодаря – никога нямаше да се сетя 🙂

 8. Инспектор Дюдю – даваха го по „Всяка неделя“ 😉

 9. „Приказки под шипковия храст“
  Преди години имаше дискусия с награда в dir-а относно имената на зайчетата и козела. Трябваще да сваля филмчето на чешки, за да си спомня.

 10. Чудесна тема:) Само не видях къде е Врящото гърне или Разследванията на Хлорофил? :)))

 11. Е как можа при ОЧЗ да изпуснеш да споменеш Туиг, Туйз, Туаб и както там го наричаше Елби. Оправи ми деня 🙂

 12. Семейство Мейзга! Дават го май по някоя от кабелните телевизии…

 13. Благодаря за подборката. 🙂 Гледала съм ги всичките до едно и се върнах в детството, докато ти четях поста. 🙂

 14. „Синдбад Мореплавателя“, от няколко дена си подсвирквам мелодията…

 15. Ммммм, споменииии! Благодаря!

  „Зайчето с карираните уши“
  „Гостенка от бъдещето“

 16. ееее как ще забравиш Пиф и Еркюл

 17. Много благодаря, ама наистина!

  Липсват ми само „Трите мечета“ – споменати са във втория коментар. Мисля, че беше чехословашки филм. Самите мечета са плюшени, изгубени в гората…

  Миглена Пейчева

 18. EEEEхххх и ако това не е най-готиния и истински пост, която съм чела от месеци насам =))))))
  Аз бях Ленка от Русия и стихията ми беше вятър, после Микеланджело с пиците, а вуйчо ми викаше Яки!!! лелел, благодаря ти за хубавия пост :-))))

 19. Наистина, класацията не е пълна без Волтрон! 😉 Иначе-евала!

 20. Невероятна тема, наистина чудесна компилация! 🙂

 21. П.С. Защо никой не е споменал „Тримата глупаци“?

 22. :-*

  Днес ще е страхотен ден 🙂 Благодаря ти батко за страхотния пост!

 23. Как без Волтрон ?!
  И освен това тия твойте там Буревестници ми напомнят на мой любим сериал, Конникът и звездните шерифи, само че изглеждат доста по-посредствени 😉
  А и някой спомена че е намерил Старла? Къде? Как? Колко торент тракери съм изръчкал да намеря дори 1 епизод ама не. Тва му бях супер голям фен и много искам пак да го гледам.

 24. В тоя ред на мисли, даваха 2 яки филмчета преди 10-15 години: Светулковците (май беше едното, или мулиганите) и „КРО“ – за кроманьонеца 🙂 Преди време бях открил 4 рипа на CRO, но за съжаление доста кофти качество и са изчезнали.

 25. А пък що народ отнесе прякор „Мазниславе“ заради гумените мечета… 🙂

 26. Когато стигнах до числото 33, реших, че филмчетата са адски много и никой няма да прочете толкова дълъг пост. Сега виждам, че е можело да станат 50-60 без никакъв проблем 🙂

 27. Супер колекция!Повечето съм ги гледал.Разбира се има какво да се добави.Искам само да разбера името на едно филмче.Сюжета е:В края на втората световна на Земята падат парчета от астероид.По някаква случайност главния герой избягва с ракета.Кацат на някаква планета и стават роби.Края не си го спомням.

 28. Много благодаря за припомнянето. Някой може ли да ми каже от кое филмче беше ВЕЩИЦАТА ТАБАСА? Мерси

 29. А Бенджи Закс и звездния принц?!

  http://www.youtube.com/watch?v=71QkcZQgOH4

  А имаше едно филмче, в което главният герой беше малко момче и действието се развиваше на някаква странна планета и имаше и магьосник с дълга бяла брада. Помня само още, че едно от заклинанията беше Айсбрайдах!

  Някой да се сеща случайно как се казваше?

 30. Имаше едни децки…….Вряштото гърне и Разследванията на Хролофил.Някои ако знае от каде да ги намеря….плис да кажа благодаря предварително.

 31. Здравейте, можете ли да ми кажете откъде да си сваля „Бискитите“, ако може и преведени. Благодаря ви:)

 32. „макс и мориц“
  ,“татко барба“
  и една анимация от която си спомням само едни големи шапки и песничката………..шапи шапи шапо………..но как се казваше

 33. Тук е мястото да попитам за една анимация от преди 10 години с едни пингвини. Главния се казваше Скоклио имаше и некви други. АКо някой се сеща да пише.

 34. Страхотно е, че мога да прочета и да си препомня за тези уникални анимации, с които израстнох!!! Евала на този, който ги е намерил и събрал на едно място!!! Обожавам анимациите и когато имам време винаги гледам на видеото 😀 😛
  Искам да попитам за една анимация:
  Ставаше въпрос за едни таласъми и едно момиченце имаше е магии маи.Немога да се сетя много, но ако може някой да си спомни да пише, моля ви се !!!

 35. Здравите! Арахотни анимации си включил- незабравими и връщащтини в миналите години. Ако не беше твоят блог, нямаше да си припомня някои анимации.
  Ето и моите предложения за детските от доброто старо време:
  -„Ейнджъл Детето на цветята“
  -„Малката Мемол“
  -„Принцеса Сиси“
  – „Принцесата и таласъмите“
  това е от мен, късмет в търсенията 😉 :):):)

 36. Cro – едно от най-смислените детски

 37. Супер яка селекция :))) Браво! Аз бих допълнила:
  – Малчовците
  – Малкото пони
  – Каспър
  – Спайдърмен
  + Всичко, което пускаха по "Милион и 1 желания" и по неделното Walt Disney (мисля че в неделя бяха анимациите)

 38. а преди няколко години, горе долу когато даваха
  чип и дейл имаше и игрални филми на дисни
  в събота или неделя , и там даваха едно филмче
  за някакви деца тръгнали с някакъв космически кораб
  на експедиция в космоса – беше 10 тина серии .
  спомня ли си някой заглавието ?

  а също така и едно анимационно филмче за една мечка –
  пилот на самолет – Балу ако не се лъжа, едно момченце и една лисица …

 39. Някой да има „Приказки под шипковия храст“ или да ми каже откъде да ги сваля?

 40. ot kude moga da si svalq trite me4eta kyba bartek i mecanka ako nqkoi znae 6te my buda blagodarna mnogo .
  blagodarq predvaritelno

 41. Моля ви,някой ако може да ми даде линк от къде мога да сваля на децата си трите мечета куба бартек и мецанка или да ме насочи ще съм му много благодарна

 42. Карлсон, който живее на покрива, Помукъл, Принцеса Абрикотин…това се сещам да допълня.

 43. страхотни филмчета от моето и ваше детство сте изложили но трите мечета ги няма никъде
  моля ако някой може да пусне линка им

 44. Здравейте, чудесен сайт наистина. Върна ме към най-хубавите години. Някой може ли да ми каже от кое детско филмче беше ВЕЩИЦАТА ТАБАСА?

 45. Някой знае ли български анимационни филми?
  Освен за едни трима глупаци за никой друг не се сещам.
  Как може да нямаме наши си,имаме толкова талантливи творци а купуваме само чужди анимации.
  Дайте да си направим наши!

 46. еииии браво!!! чудесен списак на филмчета!!!даже започвам да ги гледам да си ги припомня:)

 47. аз искам да си спомня едно за някакво момиче дето събираше вълшебни цветни звездички, дъги по които се ходи и т.н. но единственото което се сещам е в един конкретен епизод че лошите ползваха една синя звездичка да боядисат плаващи пясъци като оазис и така направиха капан…

 48. хмм май даже случайно го открих – на английски Rainbow Brite, но още не мога да се сетя как е било на български, нито да намеря епизоди
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Brite
  изглежда че са направили и по нова версия и графиката е съвсем различна

 49. Seshtam se za tova filmche, beshe kultovo no i az ne moga da se setq za imeto.
  Az bih dobavil kum spisuka Mecheto Banse koeto blagodarenie na vulshebniq si med stavashe nechoveshki silno i razmqtashe drakoni i tempodobni 🙂

 50. Tova sa edin ot hubavite spomeni na vsi4ki ni! S tezi animacii izrastnahme. Imam pitane. Dali nqkoi se seshta za edno detsko v koeto momi4ence(pomnq beshe s 4ervena kysa kosa) se skitashe iz sveta i na kraq na vsqka seriq kato 4e li nqkakva baba i davashe semena za razli4ni cvetq i vinaga kazvaha kakvo veshtaqt te. A dr detsko beshe za edni malki 4ove4eta, jiveeha na nqkakyv ostrov a loshite bqha na korab i izhvyrlqha otrovi v moreta i bqha vyv „voina“ Myrliovci li kak se kazvase…. Help! I posledno. Stava vypros za nqkakva interpretaciq na Snejanka i 7te dj imashe drakoni i djudjtata koito bqha mn pove4e ot 7 bqha i momi4eta i imaha magi4eski sili vsi4ki i pomnq 4e nqkoi nqkogo vkameni…. tova pomnq samo 🙂

 51. Ехее, супер 🙂 И Смърфовете 🙂

 52. Дървена пръчка? Аз колко куки за плетене на баба ми изпотроших покрай Мариан Първата :))))

 53. Detskite, za koito se interesuvah sa “ Einjul. Deteto na cvetqta “ Frensko e. A za snejanka….

 54. Zaicheta pod shipkovia hrast e drugo liubimo animacionno filmche – mislia, che polsko ili chesko beshe…

 55. и аз се интересувам откъде мога да изтегля филмчето за трите мечета -куба , бартек и мецанка цяла вечер се ровичкам но не ги намирам моля помогнете

 56. straxotni film4eta,jalko 4e ve4e negi izla4vat a davat samo prostotii.

 57. ще Ви върна по-назад,но това е моето детство..
  Румцайс и Манка /Чехословакия, 1974/(Циписек)
  Милко и Морко и козлето Боц,зайчетата Зъбчо, Ушко и козела Брада
  Бенджи, Закс И Звездният Принц (е,не е анимация…)
  имам един въпрос към Знаещите:
  Кой изпълнява песента от Мечето Ръкспин?

 58. Моля ви кажете ми как се казваха гумените мечета … от 1 седмица се ровя из интернет и няма нито едно име … 🙁 даже най – добре ако можете пишете ми не e-maila *********

 59. Отне ми около 17 секунди да го намеря 🙂

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%93%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BC%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0

  Гумените мечета

  Груби (Gruffi) — делово и консервативно мече, приемащо всяко дело с максимална отговорност.
  Зуми (Zummi) — последния останал пазител на мъдростта, но не много умел в магията. Учен.
  Баба (Grammi) — матриархалната глава на общността — готви, разтребва и вари специалния сок. Често се препира с Груби.
  Дунди (Tummi) — ненаситен тийнейджър, който изглежда малко глуповат, но е токова храбър, колкото останалите. Обича да си похапва.
  Съни (Sunni) — още един тийнейджър, който често се противопоставя на клана, но накрая извлича от това урок. Музикант.
  Доми (Cubbi) — най-младото мече, целеустремен рицар, който винаги е готов за приключения.
  Густо (Gusto) (появява се само във втори сезон) — творец, индивидуалист, живеещ извън долината заедно с един тукан на име Арт Деко (Arte Deco). Густо се занимава с изкуство, но има доста капризен характер. Често чака музата да го навести и от това зависи дали работата му ще е успешна. Понякога посещава мечетата от Гумената долина.

 60. Eh, kak me vyrnaha vyv vremeto tezi 🙂 Bravo! Jalko samo, che ne moga da ‘share’ na Facebook..

 61. Моля, помогнете. Опитвам се да си спомня, но безуспешно :((( От кое анимационно филмче беше Вещицата Табаса, някой знае ли?
  Мерси предварително!

 62. Зайчетата Ушко и Зъбчо, заедно с козела Брада са от „приказки под шипковия храст“. Много приятно сериалче, също давано по „лека нощ деца“ някъде в началото на 80-те или края на 70-те. Имаше и едно филмче за едно кученце и момченце без някакви реплики,но не помня името. Мисля че беше полско или чешко.

 63. Ето още страхотни анимации от детството ни:
  Едно от най-любимите ми е „Ruff’s Patch“, превежда се „Приключенията на кучето Ръф“/Владимир, по-горе пита за него/.
  http://vbox7.com/play:4ec0c306

  Спомняте ли си неделя – късния следобед, след цял ден глупости по Канал 1, даваха по две филм-чета/епизода/ на Дисни от „Малката русалка“, „Аладин“, „Мечокът Балу“, др. споменати по-горе,…

  „Тайнствените златни градове“ или „Естебан, детето на слънцето“. Ефир 2 излъчва сериала през 90те години.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/Тайнствените_златни_градове
  http://vbox7.com/play:0c7604ee

 64. „Сладката Канди“. Това също си спомням, че го следях и си спомням нещо, че беше сираче май и мн. ми беше мъчно за нея. От тогава, остана един лаф „…тя носи обувките на Канди“, за момичета, които носят обувки като „трупчета“ :).
  http://vbox7.com/collection:938441

 65. Привет и от мен – преди години имаше 1 страхотен филм, който гледах – не помня вече колко много пъти, – в кино Влайкова – Хипопотамът Уго, никъде няма нищо…

 66. Zdr imam matni spomeni za edno detsko za dete koeto jiveeshe v zamak beshe kato malkiq dracul i si spomnqm che pieshe ketchup vmesto krav . Mnogo odavna sa go davali no nz kak mu e orginalnoto zaglavie beshe dosta smeshno detsko.

 67. Zdraveite :)) Ot dosta vreme tarsq edno detsko,za koeto imam maglqvi spomeni.Imashe edno momchence(mislq che se kazvashe Pol) i oshte dvama personaji.Te spiraha vremeto i skachaha v edna dupka,koqto se otvarqshe.Imaha ogranicheno vreme,za da se preborqt s „loshite“ :D,a momchenceto imashe edno yo-yo,s koeto chupeshe rogata na zvqra.Mnooooogo shte vi bada blagodarna,ako mi pomognete!!! 🙂

 68. Ще ви припомня за още едно филмче за което се сетих току що и като гледам никой не го споменава ами Синдбад Мореплавателя?

 69. „Zdr imam matni spomeni za edno detsko za dete koeto jiveeshe v zamak beshe kato malkiq dracul i si spomnqm che pieshe ketchup vmesto krav . Mnogo odavna sa go davali no nz kak mu e orginalnoto zaglavie beshe dosta smeshno detsko.“
  Да, мисля че и аз си го спомням и тогава за пръв път чух Пенсилвания, момченцето май беше от Пенсилвания, почти като Графа от Трансилвания!:)

 70. Приятели спомнете си и Кимба бялото лъвче,Тримата от простоквашино,Вампира фера дето майка му го учеше да бъде вампир и трябва да пие кръв а то горкото казваше че обича лимонада.Питате за български филмчета Чоко и Боко,Га,други не се сещам иначе филм Чоки.Ако се сетя още ще ви пиша пак,успешно търсене.

 71. ne te poznavam no ti uspq da me varne6 30 godini nazad . blagodarq ti.

 72. Искам да намеря „Бенджи Закс и звездния принц“.

 73. „Zdraveite ) Ot dosta vreme tarsq edno detsko,za koeto imam maglqvi spomeni.Imashe edno momchence(mislq che se kazvashe Pol) i oshte dvama personaji.Te spiraha vremeto i skachaha v edna dupka,koqto se otvarqshe.Imaha ogranicheno vreme,za da se preborqt s „loshite“ ,a momchenceto imashe edno yo-yo,s koeto chupeshe rogata na zvqra.Mnooooogo shte vi bada blagodarna,ako mi pomognete!!! “

  И аз страшно много време го търсих и чак днес го намерих.
  Заповядай – http://www.youtube.com/watch?v=AKuxHTjvN_s

 74. Zdraveite, mnogo mi haresa foruma vi 🙂 Cheteiki komentarite me spoletqha mnogo hubavi i nezamenimi spomeni.
  Na men mi se vurti v glavata edna poredica ot animacionni filmcheta…mislq che gi izluchvaha po kolednite praznici. poredicata se kazvashe ‘Istinskata istoriq na pesnichkata za…’ i vkliuchvashe razlichni epizodi. Seshtam se za epizod za Humpty Dumpty i oshte edin za Most Avinion…Ako nqkoi moje da se seti za oshte malko info shte sum mnogo blagodarna 🙂

  A sushto imashe i edno filmche za edmno momchence … subirashe razlichni chasti ot otnament ot epohata na Maite…imashe i ptica feniks…mnogo beglo si spomnqm :S

 75. А някой да си спомня за филмче, в което едно дете и някакви животни търсеха един лист с ноти, той все беше отвяван от вятъра или някой им го взимаше. Този лист им трябваше, за да го изсвирят заедно с друг, който имаха в тях, мисля че на една латерна, по определено време на един разрушен мост. А когато го изсвириха мостът в началото се възстанови като сянка и разни животни танцуваха върху него, които в края на мелодията започнаха да се издигат към небето и така свършваше май… Благодаря много, ако някой ме подсети. 🙂

 76. Имаше 1 анимация дават я по „Бумеранг“ за 2 мечки едната ниска другата по висока ходят на два крака с зелени шапки,миналата година в кината даваха филм за тях ако може някой да ми каже името им?!

 77. Здравейте, много хубав блог и много добре, че някой се е сетил да създаде такъв 🙂 Да се възползвам и аз от него – сеща ли се някой за анимационен сериал от нашето детство (аз съм роден 89г.) в който имаше циркови артисти, които май притежаваха магически камъни и правеха нещо с тях .. Имаше и нещо като магически гардероб/шкаф в който влизаха ли .. не си спомням точно.. от доста време какво ли не пиша в Гугъл, но за сега нямам никакъм напредък в търсенето ..

 78. Zdraveite iskah da vi pomolq da mi pomognete malko s edna animaciq,za6toto nemoga da q namerq nikude.Stava vapros za edni kuchenca novorodeni koito sa v priut i tam ima edin ujasen 4ovek koito mislq be6e sobstvenik na priuta.Ne pomnq poradi kakva pri4ina no ostanalite ku4eta trugvaha kam gorat i tam namirat golqmata stupka,koqto se okazva edno golqmo kosmat ku4e,koeto e i mnogo milo ta te se spriqtelqvat i to im pomaga da otidat v edin muzei kadeto ima6e golqm skelet na dinozavar i mai iskaha da spasqt nqkakva val6ebna zlatna lapa ili ne6to takova zada mogat da govorqt ina4e bez neq samo 6te laqt.Ne6to takova be6e mislq 4e se kazva6e golqmata lapa no ni6to ne izliza taka ako nqkoi znae tazi animaciq neka mi pi6e 🙂

 79. Здравейте спомних си за една анимация с една лилава птица гарван може би мисля че птицата се казваше „Туп“.Може ли някой да ми помогне с нещо ако се сеща.Благодаря предварително. 🙂

 80. Здравейте.. : ) незнам дали сте го гледали,но се сетих за едно филмче ( незнам как се казва затова питам :Д ) мисля,че бяха мишки но несъм много сигурен който пропаднаха в някаква огромна дубка и там като се разхождаха видяха малки индианци или нещо такова моля ХЕЛП!

 81. Търся заглавието (а още по добре линк) на едно старо анимционно филмче…. Разправя се за едно племе, което е подтиснато от жестока вещица. Когато главният герой след много изпитания извади трън от гърба на вещицата, тя стана добра. Влюбиха се спонтанно и така завърши – щастлив край 🙂 Имаше много мъдри мисли във филмчето, май беше френско….
  Търся го за себе си да го изгледам пак, а и за децата – да видят нещо различно….

 82. Ах! Чудничко! В интерес на истината успях да намеря почти всички филмчета, които търсех(или поне интротата им), но в търсенето попаднах на блога ви и срашно се зарадвах. Май никъде не видях да сте писали за:
  Волтрон – http://vbox7.com/play:6cce2ac7db
  или Пимпа – http://vbox7.com/play:0d595bcb
  Издирвам още няколко чиите заглавия не помня:
  1. Някакъв боец, който в началото(или края) на серията въртеше ножа си и той му показваше посоката, в която да върви. Беше ячък младеж, но не се сещам мисията му.
  2. Френско филмче от времето на Мариан и Мишел Ваян, в което се водеха космически битки. Много интересно беше!
  3. Игрален, мисля чешки сериал с едно момче, което се занимаваше с…машини. В една от сериите имаше перпетомобиле от този тип – http://4.bp.blogspot.com/_tBzz0w85xvo/Sj9Ntev57hI/AAAAAAAAEAg/XNnwS525xYM/s320/025-4.jpg . От там разбрах какво е перпетомобиле, и дълги години се мъчех да го възпроизведа. В друга – момчето се беше смалило, влязло в главата на един човек и го управляваше посредством почукване по ганглиите на мозъка му 🙂 Наистина интригуващо филмче… 🙂
  Благодаря за спомените и дано пo-често срещаме качествени филмчета и за нашите деца! В този ред на мисли – студио Гимбли никога не ме е разочаровало, въпреки че родителите трябва да преценят дали някои от сцените няма да са малко шокиращи за децата им – http://www.imdb.com/company/co0048420/ 🙂

 83. a spomnq li si nqkoi edno kuchence – shareno kafqvo i bqlo.animaciqta beshe polska ili cheshka mai.mnogo e staro dali izobshto shte se seti nqkoi da mi podskaje kak se kazvashe – zaglavieto ili melodiqta beshe mnogo gotina ot nachaloto

 84. Имаше едно детско, в което се разказваше за някакви странни същества, нещо средно между човек и гущер(по-точно с човешки тела, но покрити не с кожа, а с люспи като на змия и с глави на гущери). Да знам, малко е странно описанието ми, но това е всичко, което си спомням от детското… Общо взето филма си беше някаква смес от фантастика и митология… Та тези гущероподобни същества всъщност бяха лошите персонажи в детското! Дано някой се сети за името на филмчето и бъде така добър да ме уведоми!

 85. И аз като Кристина търся същото филмче. Спомням си за едно дете с латерна, което търсеше един лист с ноти. Другият ми спомен от този филм е един разрушен мост. И когато момчето засвири мелодията се появиха танцуващи призрачни фигури с наметала и качулки. Моля ви ако някой се сети споделете, търся го вече с години това филмче и не мога да го намеря 🙂

 86. Eto oshte niakolko spomena:
  http://www.youtube.com/watch?v=JyIzcsRsJbg&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q
  http://www.youtube.com/watch?v=W3p1Ds3jHA8&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q
  http://www.youtube.com/watch?v=e3ztIDFU2P8&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q
  http://www.youtube.com/watch?v=jWv8T261Q6s&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q
  http://www.youtube.com/watch?v=81yYRv5zVjY&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=309
  http://www.youtube.com/watch?v=lEx9r5enZsk&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=327
  http://www.youtube.com/watch?v=YS3D_5IIiDE&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=329
  http://www.youtube.com/watch?v=1OzSvYVkKGY&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=334
  http://www.youtube.com/watch?v=XJ-kdaDHdhg&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=335
  http://www.youtube.com/watch?v=-dSJ2Y4iVus&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=337
  http://www.youtube.com/watch?v=InC1cakWnYc&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=338
  http://www.youtube.com/watch?v=LMxLkQz5TOQ&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=339
  http://www.youtube.com/watch?v=_UA9JmjcYZI&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=341
  http://www.youtube.com/watch?v=mC59qfRJvWc&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=342
  http://www.youtube.com/watch?v=MpKaGrmSQLk&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=358
  http://www.youtube.com/watch?v=UmdLV_CmePE&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=202
  http://www.youtube.com/watch?v=YWHU2BZEjJI&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=203
  http://www.youtube.com/watch?v=bI_t8haVcZk&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=204
  http://www.youtube.com/watch?v=Ji9_OgNy2zU&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=206
  http://www.youtube.com/watch?v=HsVv75VCOH0&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=207
  http://www.youtube.com/watch?v=ATv26Jtkxqs&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=233
  http://www.youtube.com/watch?v=5eS_3AMWrC4&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=240
  …..tva kum kraia na klipa stava iasno …kakvo e:
  http://www.youtube.com/watch?v=H3rNQByhZsY
  http://www.youtube.com/watch?v=YgplrIQUesQ&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=280
  http://www.youtube.com/watch?v=C2dJSSng4L4&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=285
  i efir 2:
  http://www.youtube.com/watch?v=vXo9OBXM2P0&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=289
  http://www.youtube.com/watch?v=h-jIWj60ydU&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=136
  http://www.youtube.com/watch?v=XFcYMVRjkFU&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=154
  http://www.youtube.com/watch?v=-njmn3ZC6sk
  http://www.youtube.com/watch?v=2B0Oar-Ijx0&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=193
  http://www.youtube.com/watch?v=XNsOrI46aMc&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=194
  http://www.youtube.com/watch?v=H7RVBE16BsI&list=FLocOBxhRAYA4gg-ck7lKY9Q&index=200
  http://www.youtube.com/watch?v=R8R2R-l7NPE&list=UU8nxEqeRpwQ3lSNRWKiz-3w&index=2

 87. а случайно да имаш видео или линк към Приказки под шипковия храст? Издирвам ги отдавна, но не знам оригиналното име – дали беше чешко или полско? иначе отдавна да съм ги намерил в Тубата. Моля те ако имаш линк пусни ми един имейл. благодаря!

 88. Здравейте! През 2007ма излъчваха едно сериалче за приключенията на едно момче в света на чудесата и технологиите на ацтеките, маите и/или инките… Ако някой може да ми каже как се казваше или да сподели част от песничката, ще бъда много благодарна!!! :)))

 89. Мн искам да намеря едно детско филм4е, което съм гледал като много малък и нямам по4ти никакви спомени, помня само 4е имасше еднин бръмбар с накуцващо кра4е и свиреше на нешто като цигулка след това политаше и отива в някаква страна или на небето не помня мился 4е имаше или мом4енце или моми4енце с него и тамм срещет мн интересни не6та като 4овк които си носи винаги с него един душ и го вали постоянно мисля 4е имасше някаква ледена кралица и някакви такиви подовни на богове не6та ….по4ти ни6то не помня само това иии мн искам да го намеря, ако някои се сеща да пише ще съм мн благодарен :]

 90. pomognete mi tarsq edno detsko filmche koeto go davaha predi 10 godini po kanal 0 .. razprqvqshe se za edni peshterni hora na Stounhench imashe napravena lulka za bebeto peshternache

 91. е това ме разби :))) с ферди мравката мечо ръкспин и повечето от тия филмчета израстнах :))))) а спомняте ли си как на 1-ви юни и нова година чакахме – Милион и едно желания , със водеща кака лара 🙂 ех време времеее….

 92. Здравейте, търся едно анимационно филмче – много интересно! Сюжетът се развива в Африка , историята е за едно малко момченце.. и в цялото село има една лоша вещица, която е много зла. И накрая си спомням, че момчето и помогна като извади един голям трън от гърба й и тя стана добра след това … ако някой се сеща– Умолявам го – Моляте добри човече~ ПОМОГНИ ми да разбера 🙁
  file:///C:/Users/Zorry/Documents/10364090_917249554957354_6844150736395693851_n.jpg

 93. Мдаааа, помня ги всички тези прекрасни филмчета от нашето прекрасно и незабравимо детство! Връщaйки се към тях, как да не отрониш поне една сълза по нашето изгубено съкровище? Нямахме компютри, флашки, МР-тройки, таблети, смартфони, DVD-та, лаптопи, но пък лудувахме щастливи навън, обсебени от хиляди игри и приключения, а детството ни беше неподправено и истинско!!!!

 94. Имаше един анимационен филм дето един от героите се казваше Туиг

 95. Здравейте ,
  аз мога да добавя към списъка Вълшебната корона
  http://vbox7.com/play:f38d256e
  и ако случайно някой знае от къде мога да си изтегля поне една серия ще съм благодарна

  Поздравления за хубавия пост , върна ни всички в хубавите безгрижни дни 🙂

 96. Опитвам се да се сетя за едно анимационно филмче…не се сещам по кой канал го даваха, но имаше едни големи гъби или растения и си спомням една сцена: някакво същество (не знам какво беше 😀 ) дойде за първи път в града и опита за първи път лимон, и каза „Тези хора ядат много странни неща“….нещо такова беше…. ;d

 97. Zdraveite, imashe edno igralno detsko filmche, v koeto glavniq geroi beshe edna parcalena kukla (mislq s rozova kosa ), i edna vuzrastna jena 🙂 dali nqkoi pomni kak se kazva 🙂

 98. Ще съм много благодарен на някой ако може да ми каже в коя анимация участваше бисквитката от Шрек! И благодаря за спомените от които ме върнахте в миналото 🙂

 99. Здравейте 🙂
  искам да попитам дали някой се сеща за едно детско филмче под формата на сериал мисля че беше..не помня името, но се сещам че семейството беше от Будапеща и май ходеше на гости на роднините си или нещо такова..много е старо и от доста време се опитвам да се сетя за името, но не мога. Ще съм супер благодарна ако някой се досети и го каже ^.^

 100. Страхотно изброени. И госпожата, която прибави Трите мечета направи списъка пълен (поне каквото си спомням в момента). Аз още понякога си тананикам песента от Мариан Първата. Костенурките нинжа – какви спомени :-)))))
  Сънчо е невероятен във всичките варяти-поне 4 бяха,ако не греша.

  Благодаря

 101. Здравейте , от доста време търся една серийна анимация.Мисля , че се излъчваше някъде между 1996-2002 по някоя от Диемите,най-вероятно първата която беше.Историята беше за град пълен с хора ,които живеят в мрежата – интернет.Водеха битки с вируси мисля , но не съм сигурен.Ще съм благодарен , ако някой се сети.Ето имейл за връзка – gotiniq_nitro@abv.bg

 102. Здрасти, екстра лист много му се зарадвах, но ме можах да открия едно филмче излъчено около 1985 – 1989 на нова година по БНТ за един професор с метална плочка на главата придружаван от момиченце и момче на планета пълна с бръмбари които ядат мозък (поне така си спомням) и едни метални дървета… Моля за помощ!

 103. Страхотен пост, наистина :). Има и наистина други по-малко известни. Действието се развиваше на дрги планети.. Откъде аз си съставях представата как е живота на другите планети :).

  А иначе, ако някъде има българско аудио и рип на Блю – земното дете, никъде не го видях споменато, също бих се радвал.

  http://m.vbox7.com/play:b4e9b3b9?p=collection&id=2046295&order=

 104. Синдбад Мореплавателя го търся от доста време. Ако някой знае къде мога да го гледам онлайн, сваля или купя да даде линк, моля.

 105. Здравейте!
  Много благодаря на създателите на блога!!!
  Супер линкове и подсказване за нас и нашите деца.
  Моля някой да ми каже за Милко и Морко – тези две човечета от чешкото филмче.
  Интересува ме кой е Милко – дебеличкият ли? А Морко да е по-мършавия, или наопаки?
  Не ги намирам на български. Има епизоди на чешки, на руски, на полски, но ми трябват на български език!!!
  Предварително благодаря!
  До скоро!

 106. 80-20…s
  И какво съм гледал от БГ каналите и по Cartoon Network всички тях,сега любимо ми е Boomrang там дават все клaсически и нови
  включителнo и новия 3D Спидър с Уили Койота и го гледам в 2016г,

  там където няма рейтинг не съм ги гледал общо 111 Филма

  Рейтинг: БРОЙ:

  ++(слабо) (20)

  +++(Добро) (7)

  ++++++ (Супер Яко) (84)

  който виждате е това което аз съм гледал от както съм се родил и продължаа мда си гледам като имам време 😀 Наслаждавайте се на Листата

  ++++++ Плодчетата
  ++++++ Барбароните
  ++++++ Капитан Планета и планетяните
  ++++++ Капитан Кейвмен
  ++++++ Рибешка полиция
  ++ Бъдещите приключения на Супер Тед
  ++++++ Грижовните мечета
  ++++++ Чип и Дейл – Спасителен отряд
  ++ Чернокрилият паток
  ++ Патешки истории
  ++++++ Ферди Мравката
  ++++++ Семейство Флинстоун
  ++++++ Шолуто на Пебълс и Бам-Бам
  ++++++ Хонг Конк Фуи
  ++ Супер Приятли
  ++++++ Приключенията на гумените мечета
  ++++++ Пчеличката Мая
  +++ Мариaн Първата
  ++++++ Мишел Ваян
  ++++++ Смърфовете
  Приключения в Космоса
  ++++++ Костенурките нинджа
  +++ Буревестниците
  ++++++ Диплодоните
  ++++++ Ум, Белият делфин
  ++++++ Сънчо
  ++++++ Патето Яке
  ++++++ Приключенията на Чоко и Боко
  ++++++ Пинко – Розовата пантера
  Старла и сияйните ездачи
  ++++++ Том и Джери
  ++++++ Историите на Том и Джери
  ++++++ Шоуто на Том и Джери
  ++++++ Белият зъб
  ++++++ Мечето Ръкспин
  Котаракът Леополд
  ++++++ Инч Хай – Частен детектив
  ++++++ Ну погоди!
  ++ Чебурашка и крокодилът Гена
  ++++++ Смехораните
  Джейми и вълшебното фенерче
  Ловци на духове
  ++++++ Пиф и Еркю
  ++++++ Доктор Снагълс
  Космонавта Хаяско
  Приказки/Истории от (под) Шипковия Храст
  Макс и Мориц
  Инспектор Дюдю
  ++++++ Мечето Бамсе
  ++++++ Мечето Ръкспин
  ++++++ Волтрон защитник на вселената
  ++++++ Коникът и звездните шерифи
  ++++++ Семейство Мейзга!
  ++++++ Гост от бъдещето
  Ейнджъл Детето на цветята
  Малката Мемол
  Принцеса Сиси
  Принцесата и таласъмите
  Малчовците
  Малкото пони
  ++++++ Каспър
  ++++++ Спайдърмен(Човака Паяк)
  ++++++ Батман
  ++++++ Супермен
  ++ Карлсон, който живее на покрива
  ++++++ Помукъл
  Трите мечета
  ++++++ Тримата Глупаци
  ++++++ Бенджи, Закс И Звездният Принц (игрален филм)
  ++++++ Генерал Палър и войниците на бъдещето
  +++ Чоки
  ++++++ Гумените Мечета
  ++ Приключенията на кучето Ръф
  ++++++ Малката русалка
  ++++++ Аладин
  ++ Мечокът Балу
  Сладката Канди
  ++++++ Синдбад Мореплавателя
  ++++++ Вълшебната корона
  Д-р Злобил
  ++++++ Писки и Дикси и Мистър Джинкс
  ++++++ Кученцето Оги и татко Доги
  ++++++ Мечето Йоги
  ++ Джони Куест
  ++ Новите Приключения на Джони Куест
  ++++++ Атом Ент
  ++ Космически кадети
  ++++++ Великолепната четворка
  ++++++ Тайнствените златни градове
  ++++++ Весели мелодии
  ++ Мики Маус
  ++ Гуфи
  ++ Доналд Дък
  +++ Тик
  ++++++ Мишки рокери от марс
  ++++++ Семейство Адамс
  ++++++ Инспектор Гаджет
  ++++++ Войната на зверовете (3D анимация )
  ++++++ Силните Рейнджъри (3D Power Rangers )
  +++ Стар Ларс -война на клонингите (3D в очакване на гледне)
  ++++++ Трансформъри (от по ноеите версии )
  ++ Остров Тазманиа
  ++ Котарака Феликс
  ++ Семейство Джетсън
  ++++++ Бъгс Бъни
  ++++++ Шоуто на Бъгс Бъни
  ++++++ Силвестър и Туити
  +++ Тлуити
  ++ Луда Надпревара
  ++++++ Том и джери като деца
  ++++++ Бебешки/малки шантави рисунки
  +++ Дък Доджерс
  ++++++ Лигата на справедливостта
  ++++++ Loonatics Unleashed
  ++++++ Приключенията на Тайни Тун
  ++++++ Друпи
  ++++++ Лабораторията на Декстър
  ++++++ Великия Детектив Друпи
  ++++++ Скуби-Ду като деца
  ++ От глупва по глупав
  ++ Джони Браво
  ++ Крава и Пате
  +++ Аз съм Луйзъл
  ++ Две глупави кучета
  ++++++ Какво е Анимация (What a Cartoon)
  ++++++ Остров Пълна Драма
  ++++++ Оги и Хлебарките
  +++ Ози и Дрикс
  ++++++ Соник
  +++ Покемон
  +++ Бен 10
  Клуб Луинкс (женско)
  ++++++ Реактивните Момичета
  ++++++ Маската
  ++++++ Макс Стил (3D анимация )

 107. Двете с детето имаме идея за допълване на прекрасната анимационна антология от детството на големите =)

  Не видяхме „Зайчето с карираните уши“, нито „Боб и Бобек“, а са ни любими =))

 108. Zdraveite priqteli..sajalqvam 4e ne pi6a na kirilica.. ima6e nqkoi koito pita ot kade be6e ve6ticata Tabasa.. ako ne gre6a ot „Sindbad moreplavatelq“.. tazi animaciq q imam kakto i mnogo drugi.. ako nqkoi se interesuva pi6ete na „final_fantasy_world@abv.bg.. 6te se radvam da pomogna

 109. Такава хубава тема сте хванали, радвам се че 7 години по късно все още е активна и затова ще допринеса и аз с един кратък списък на тези които си спомням от преди 20-30 години.

  The Rescuers Down Under:
  https://www.youtube.com/watch?v=VelHXCfanKQ

  Мишки и рокери от марс:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ufvx1NheHRw

  Семейство Адамс:
  https://www.youtube.com/watch?v=q7TqW9FjpfM

  Бамби:
  https://www.youtube.com/watch?v=Vk3f0vFwKbU

  Книга за джунглата: Приключенията на моугли
  https://www.youtube.com/watch?v=T7dVaMUYgJU

  Танкова полиция:
  https://www.youtube.com/watch?v=eGTZLuuTPi8

  Книга за джунглата:
  https://www.youtube.com/watch?v=pJQnfi63x-0

  Neon Genesis Evangelion:
  https://www.youtube.com/watch?v=d8w1bVAHZ60

  Power Rangers:
  https://www.youtube.com/watch?v=gOsk6U1o5yU

  Красавицата и звярът:
  https://www.youtube.com/watch?v=__x8CYAVMbk

  Малкия Немо:
  https://www.youtube.com/watch?v=BGcaRgh1Dt0

  Пинокио:
  https://www.youtube.com/watch?v=YAGUmd45HPk

  Всички кучета отиват в рая:
  https://www.youtube.com/watch?v=GUvk7NNmB64

  The Great Mouse Detective: (не съм сигурен как беше превода)
  https://www.youtube.com/watch?v=tlhcM1MiC3M

  Земята преди време:
  https://www.youtube.com/watch?v=kJg3GP4tH94

  Алиса в страната на чудесата:
  https://www.youtube.com/watch?v=vktPg6-RWWg

  Спящата красавица:
  https://www.youtube.com/watch?v=N6UYITSXjfc

  Пиф и Еркюл:
  https://www.youtube.com/watch?v=2WxBGULAwDU

  Ууди кълвача:
  https://www.youtube.com/watch?v=ukDs7wScLUI&list=PLwGVx_eLrtc6cmDc9oqBccxLT25UIkr9B

  Попай моряка:
  https://www.youtube.com/watch?v=lwSJ9nWCi5I

  ––––––-

  Имам един много слаб спомен за една стара тъжна анимация на която дълги години търся името, но не мога да открия. Разказваше се за група зайчета които бяха поели на пътешествие и когато пресичаха едно поле, едно от зайчетата го застреляха а друго по късно го блъсна кола когато пресичаха някакъв път… зайчетата бяха нарисувани както в анимацията Бамби… но имам много бегли спомени за тази анимация… някой да се сеща за име? Някъде 50-60-те години да е правено и беше цветна анимация.

  Благодаря и приятен ден. Моля Ви продължавайте да поддържате тази невероятна тема активна.

 110. Благодаря ви ! 10 години турся едно филмче „Блю земното дете“ не си спомнях името…сега го намерих… :))

 111. „Война на зверовете“ сте изпуснали също така. Даваха го по Нова. Сигурно преди 16-17 години е било това. Но докато го даваха по телевизията се прибирах с трепет от училище, приготвях си домашен сладолед (замразено кисело мляко със сладко) и го гледах с кеф! Сигурен съм, че БНТ имат архив с повечето от тези сериали, но когато съм им писал да ми продадат архива си – никой не ми отговаря 🙁

 112. Супер върнахте ме в детството ми!

 113. Здравейте, имаше едно игрално филмче, в което някакви извънземни с лазерни пистолети смаляваха всичко и го изяждаха, накрая искаха да смалят операта в Сидни, но едно момче от земята май ги излъга като им направи макет на нея и те изядоха него вместо операта.
  Черпя този, който ми каже името на филмчето, пак да подчертая не е анимационно, а игрално!

 114. @зори
  Малкото негърче за което говориш се казва Кирику 😂.Забравил съм точно как се казваше анимацията виж в google…

 115. Здравейте, някой спомня ли си даваха едно детско, еврейско май беше, за Голем (човекът от кал) и за една синагога. Немога въобще да се сетя как се казваше… Ще бъда много благодарна ако някой се сети 🙂

 116. Здравейте. Търся от много време едно анимационно сериалче. Спомням си че главния герой беше момче на име Боби и имаше едно друго момче на име Коуди и двете се сливаха в едно на име Коуби или нещо такова. Беше преди пред 90-те по националните мисля.

 117. Здравейте. Търся едно анимационно сериалче. Спомням си малко – главният герой беше едно мочме на име Коди и имаше още едно, което живееше до/в едно дърво на име Боби. И двете се сливаха в едно цяла на име – Коби.

 118. Здравейте! Търся едно старо чешко анимационно филмче. Разказваше се за едно момиченце с приятелче което приличаше на перука. Някой спомня ли си ,как се казва?

 119. Здравейте! Чудесна тема! Търся едно филмче за един хамстер или нещо подобно който пътуваше и един вълк на който му бляскаше окото. Моля, помагайте!

 120. Zdr imashe edno vreme (90te) edno filmche mislq che beshe seriino igralen detski serial za edno momchence koeto imashe za priqtel narisuvano malko choveche mislq che filma beshe datski no ne sum mn sigiren

 121. Е как ще забравите за култовото филмче „Енотите“? Главният герой беше енотът Беноа, а неговият враг се казваше Сирил Риктюс, който беше розов мравояд. Само аз ли съм го гледал?

  Ами „Тайнствените златни градове“, „Делфи и неговите приятели“, „Гофрите“, Рахан – синът на дивите времена“, „Светулковците“, „Патето Уил“ (може би първото детск, което съм гледал. , май го даваха по „лека нощ деца“). Впрочем, това в това „Гофрите“ злият беше един наречен Доктор Пор, а помощника му беше един гущер на име Глупи. Като стана дума за гущери, веднага се сещам за „Гръмогущерите“, което беше сред първите неща, които излъчиха по БТВ.

 122. “ Енотите“ беше яко детско. Даваха го 1992. През 1995 по ефир 2 излъчиха ‘Тайнствените златни градове“ – история за едно сираче от Барселона на име Естебан и неговите приключения в новия свят.

 123. А никой ли не е гледал „Кро“, който живееш в семейство на стар неандертал?

 124. Здравейте. Изчетох цялата тема и всички коментари към нея, но така и не успях да намеря името на едно детско, което търся от вече десетина години. Разказваше се за едни ескимоси, които – дали бягаха или търсеха вече не помня – духа на една бяла мечка. Никой не знаеше какъв е този дух (на бялата мечка), но май той беше убил бащата на един от ескимосите. Моля, помогнете да открия името на това серийно анимационно филмече! Ще съм изключително благодарен ако ми изпратите името на knbossivo @gmail.com!

  П.С. Интересно, че никой досега не го спомена тук, а изчетох всички коментари

 125. ^^ ОТКРИХ ГО!
  Казва се: Нанук – великият ловец! И аз да допълня този така голям списък 🙂

 126. Здравейте! Чудесна тема сте подхванали и няколко пъти почувствах пеперудите в стомаха. Както повечето стигнали до тук, и аз издирвам едно детски филм от много години. Става дума за приключения в космоса, където едно куче (или поне си мисля, че беше куче) обикаляше от планета на планета в една много ясно изразена летяща чиния (оранжева с големи прозорци). На една от планетите се гонеха с едни ‘глупави’, квадратни роботи. Имаше и сцена в самата летяща чиния, където се опитваха да пият някаква течност. Описанието ми е покъртително, но това са ми спомени от 4 годишен.

 127. Благодаря ви, че ме върнахте в детството ми! Някой спомня ли си също детска анимация някъде от 90те мисля, приключенията на нилс холгерсон май се казваше, за едно момченце, което пътуваше с прелетните гъски. А „Болек и Лолек“, приключенията на едно дебеличко и едно тъничко момченца?
  Филмчето, за кученцето в бяло и кафяво с клепналото уше (някой по-горе мей питаше за него) се казва „рексио/Reksio“ и е полско – даваха го по лека нощ деца.

 128. Здравейте!
  И аз да попитам за едно филмче. Мисля че беше на ГДР. Главният герой беше едно пингвинче. Как се казваше филмчето?

 129. Здравейте:)!
  Нуждая се от помощ:трябва ми линка на „Нанук-великият ловец“
  След 6-та част:)
  Благодаря:)

 130. Здравейте! От години издирвам едно анимационно филмче и не мога да се сетя как се казваше – даваха го по Нова, беше подобно на Волтрон…пак имаше екип и с отделни части, които всеки управляваше, пак сформираха някакъв робот? Някой ако се сети…ще е чудесно. Поздрави ; )) Хубаво детство имахме

 131. Други интересни бяха:
  Batman: The Animated Series (1992-1995)
  Вълшебната корона / La Corona Magica – 1989

 132. здравейте пиша със връзка за едно японска анимация , даваха го преди по българския ефир за демони и дете което може да ги спре , главния демон беше дебелак със чадър и очила , момчето обикаляше във всеки епизод

 133. Чудесна тема! Връщате ме години назад. А сещате ли се за детска анимация с едно момиче Михаела?

 134. Сег попадам на тези чудесни припомки от детството,благодаря Ви,много сте симпатични и това,което правите погалва душата!
  Надя каза:
  12.11.2009 в 16:39
  Наде,освен „Тримата глупаци“и шедьовърът „Га“https://vimeo.com/48140863
  има и още нещо гениално на студио Румпи,който „умните“трябваше да се сетят да включат ,като учебно помагало,заповядайте:https://www.youtube.com/watch?v=d-glXMqqoPs

 135. Здравейте.
  Страхотна колецкия от детски спомени. И аз повечето съм си ги намерил и ги пускам на моите момчета. 🙂
  Но има едно от игралните детски филмчета дето не мога да се сетя как се казваше. Момче и момиче около 10ина годишни отиват на гости у дядо им в един замък, където започва едно търсене на инструменти. Всяка серия те търсят определен музикален инструмент и научават все повече за него със всяка съпка доближавайки се до целта да го открият. Търсят ги в замъка и около него. та това филмче е много хумаво за дечицата и ако можете да се сетите как се казва и да го открием откъде да си го свалим, ще е страхотно. Благодраря ви. 🙂

 136. Търся едно филмче мисля че беше кратък сериал от малко епизоди 1992-1997 вероятно е бил по БНТ.
  Сериала е игрален и в него има малък анимационне герои.
  Висок колкото палечко но не е тои.
  Мисля че е полски или чешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *