Покупка на автомобил от Германия: Георги от Cars-Help.com

От близо година се каним да си купим автомобил – за целта обиколихме десетки автокъщи в София и Пловдив, но като цяло резултатите бяха плачевни: коли или в умопомрачително лошо състояние, или „напудрени“ автомобили, за които при по-внимателен оглед откриваме, че са удряни или имат огромни проблеми в двигателя, или нереално високи цени… Е, имаше 1-2 „читави“ изключения, но пък там нямаха това, което търсим, така че решихме – време ни е да си внесем автомобил от Западна Европа.

Направихме си и една разходка до Белгия без успех – оказа се, че и там могат да са некоректни за километраж, състояние на автомобила, сервизно обслужване и… „той шибидахът сега не работи, защото е студен0о, ама иначе няма проблем“ или „пясъкът и тинята по двигателя са си нормално нещо при шофиране по белгийските магистрали“…

И тогава, почти отчаяни, попаднахме на Георги от Cars-Help.com. Изключително коректен човек, който за около две седмици ни реши проблемите и с негова помощ един VW Touran смени собственика си от Вюрцбург, Германия в София, България.

Ето как стана всичко: Георги взима 300 лв. такса за услугите си, плюс половината от договорената отстъпка. След плащането си харесахме обява от Mobile.de (имахме право на още две, но всичко се получи с първата). Георги прегледа обявата, свърза се с продавача, разпита подробно за автомобила, прати ни снимки и видео. Решихме да направим технически преглед (TÜV), а междувременно той провери дали автомобилът е краден, удрян и каква му е сервизната история. С изключение на преден ляв маншон и неработеща крушка за осветление на заден номер, всичко беше наред. Георги ни договори 500 EUR отстъпка от цената. Преминахме към плащането, което извършихме директно към продавача, като получихме договор и фактура. Георги ни уреди и автовоз от Германия – колата пристигна по-бързо от очакваното, за по-малко от 5 дни. Така за Хелоуин вече бяхме в КАТ-София с подготвени документи, където колегите на Георги ни съдействаха с цялата лудница по регистрация на автомобила, технически преглед, табели, гражданска отговорност и каско… За съжаление, по грешка на КАТ бяха вписали бензин вместо дизел в талона и се наложи нещата да се коригират – Георги отново се включи адекватно и проблемът бе разрешен в рамките на час.

Равносметката – 17 разменени email-и плюс малко комуникация по Viber за всички обяви, снимки, договори, пълномощни, фактури и платежни. Всичко по електронен път, без да се налага да ходим където и да било (с изключение на регистрацията в КАТ), много спестено време и нерви. Благодарим на Георги и го препоръчваме – пълни подробности за процедурата по внасяне на автомобил и данни за контакт с него ще намерите на www.cars-help.com.

4 мнения за “Покупка на автомобил от Германия: Георги от Cars-Help.com”

  1. Покупката на надежден и запазен автомобил от България е наистина нелесна задача. Авто търговците знаят, каква е покупателната способност на българина и за да максимизират печалбата търсят да закупят от западна Европа възможно най-евтините коли. Но най-евтини означава и с най-много компромиси по двигател, окачване, спирачна система, интериор и т.н. Разбира се всеки автомобил нов внос дошъл на родна земя минава през задължителна профилактика. И ако е само профилактика то сте уцелили 6 от тотото. Има случаи, когато от 2 половинки коли се прави една цяла, но нищо не може да компенсира микропукнатините в шасито и тази кола е вече опасна. После колите се пребоядисват, пастират, почистват и вие си мислите, че колата е на километрите, които предварително са свалени под психологическата бариера 🙂 Честно казано предпочитам кола с видими дефекти директен внос от западна европа вместо напудрена и напарфюмирана от България. Мой приятел скоро си внесе от Австрия едно Subaru със сериозен удар във шофьорската врата и драскотина по задната. Предната директно я замени с употребявана врата от сайт за части втора ръка https://carco.bg/ а драскотините ги ретушираха и боядисаха в автосервиз. Сега има кола във перфектно състояние със сервизна книжка на по-малко от 60к километра и всички разходи за покупка, докарване и втора ръка части с труд му излезна на 2/3 от цената тук. При това в сравнения с образци, за които не се знаеше нищо…
    Така че само мога да кажа, браво за избора ви и със здраве да я карате.

  2. Здравейте , благодаря за полезната информация. Ние със съпругата ми също използвахме услугите на cars-help за закупуване на автомобил от Германия и сме много доволни .

  3. Много полезна информация. От страницата на cars-help, попаднах на вашия пост и тъй като отдавна ви чета реших да ви пиша. Има ли възможност да ви пиша на лични или някакъв мейл за контакт ?
    Поздави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *