Берлин-Дрезден-Прага

mapОтдавна се каним да посетим Прага… и най-накрая го направихме по време на празниците (Великден и Гергьовден) с минимално взимане на отпуск (за справка: www.kogadavzemaotpusk.com).

Работата е там, че билетите до Прага са сравнително скъпи и понякога може да ви излезе по-евтино да кацнете в Берлин и от там да пътувате с автобус или влак.

Пример:

 • Дата на резервация: 20.05.2013 г.
 • Дата на отиване: 01.09.2013 г.
 • Дата на връщане: 09.09.2013 г. (+/- 1 ден)
 • Тип билет: двупосочен
 • Пътници: 1 възрастен

Най-добри резултати със самолет:

Както виждате, цените не са по-малко от 200 EUR дори когато купувате билетите много предвидливо. Но какво става, ако летите до Берлин и от там ползвате наземен транспорт до Прага?

+ наземен транспорт:

= цена София-Прага-София за 255 лв. при това с разглеждане на Берлин. Имайте предвид, че ако пътувате повече хора, билетите за влак стават още по-евтини на човек, а можете да поспрете и в Дрезден…

Всички цени са обърнати в лева за удобство. Иначе в крайна сметка още преди да публикуваме този пост, цените вече ще са доста различни за конкретните дати, но идеята си остава същата! А още подобни идеи вече сме ви казвали в нашия кратък наръчник за туристи 🙂

Именно по този начин се възползвахме и ние с Биляна и разгледахме Берлин, Дрезден и Прага, а понеже в Прага останахме за няколко дни, разгледахме също така и околностите: Карлщайн и Кутна Хора.

За всяка една от тези туристически дестинации ще пишем поотделно, а тази публикация ще обновяваме със съответните линкове:

До скоро!

7 мнения за “Берлин-Дрезден-Прага”

 1. Здравейте,
  Много интересно и полезно е това, което пишете за вурстовете ви завидях, че ги знаете в такива детайли.
  Доста години съм живяла в Прага, а тук можете да видите нещо за пивото
  http://www.bonboniera.bg/pateshestvia-po-sveta-i-u-nas/Europe/Praga-legendarnata-birena-destinacia
  Само, ако позволите, замъкът е Карлщейн…
  С удоволствие ще ви съдействам, с каквото мога!
  Продължавайте все така!
  С уважение,
  Бойка

 2. Благодарим. В момента подготвяме Берлин, а скоро може да очаквате и Прага, а и отделно писание и за КарлщЕйн…

 3. Здравейте, научих много от вашия пътепис.Имам някои въпроси, тъй като смятам догодина да посетим Германия.Ще бъде ли удобно да ми дадете вашия мейл адрес? Моят е krasteva_iva@abv.bg.Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *