Официални празници през 2013 г. (и кога да си вземете отпуск)

След като три поредни години публикувахме възможностите за уплътняване на отпуските спрямо официалните празници, читателите ни пратиха доста запитвания, мейли и коментари какво става с програмата за 2013 г.

Навъдиха се доста сайтове и странички по темата в Интернет, а да бъдеш един от многото просто не е предизвикателство…

Всеки от нас има различен брой дни отпуск, отпуски от минали години, желания и възможности.

Затова направихме сайт специално за целта! Представяме ви…

www.kogadavzemaotpusk.com

Нещата са прости:

1. Въвеждате колко дни общо отпуск имате (платен отпуск, отпуск от минали години, допълнителен отпуск и т. н.)

2. Въвеждате колко дни искате за лятна почивка (моренце, палатки, чужбина, такива работи)…

3. Натискате бутончето и сте готови…

4. Допълнително може да си преразпределяте дни, а крайният резултат се извежда в реално време! (Специални благодарности на моят приятел и колега Мартин Дамянов, който помогна с кода).

Услугата ще продължи да се подобрява с времето и ще предлага още повече възможности… но за това скоро ще има информация на самия сайт.

Иначе – ето кога да си вземете отпуск през 2013 г. в общия случай:

 

 • Кратък зимен отпуск в началото на годината – взимате 2,3 и 4 януари и получавате: 31.12 – 6.1 (ако не броим 2012, 6 дни почивка на цената на 3 дни отпуск);
 • Дълъг пролетен отпуск – взимате 29 и 30 април, с което получавате: 27.4 – 6.5 (10 дни почивка на цената на 2 дни отпуск);
 • Кратък пролетен отпуск – взимате 20-23 май и получавате: 18.5 – 26.5 (9 дни почивка на цената на 4 дни отпуск);
 • Кратък есенен отпуск – взимате 2-5 септември и получавате: 31.8 – 8.9 (9 дни почивка на цената на 4 дни отпуск);
 • Коледно-новогодишен отпуск – взимате 23, 27 и 30 декември и получавате: 21.12 – 31.12 (ако не броим 2014, 11 дни почивка на цената на 3 дни отпуск).

Ще сме благодарни на всякакви идеи, коментари, забележки, а и на предложения за реклама в новия ни сайт www.kogadavzemaotpusk.com. И много хубави моменти през идващата 2013 г.

 

7 мнения за “Официални празници през 2013 г. (и кога да си вземете отпуск)”

 1. Страхотна идея и реализация. Даже го изпратих полу-официално до всички служители във фирмата, за да го използват за планиране на отпуските си за 2013-а (знаете, до края на декември графиците за отпуски трябва да са изготвени).

  Блаодаря ви за благотворителната работа ;). Дано и догодите да висе занимава. Единственото, което бих си пожелал повече е възможност за CSV export на така избраните дни, за да може хората лесно да го плеснат в XLS и/или таблица. Но и така е много добре!

 2. Благодаря, Дончо!

  Темата за експорт е планирана… какви формати точно ще се поддържат, предстои да измислим…

 3. С една забележка по зимните отпуски. В тия дати е безмислено човек да си вземе отпуск поради 2 причини – 1. В тия дни никой нищо не работи. 2. Който практикува зимни спортове и ходи някъде за тази цел, се „нахлузва“ на най-високите цени и най-голямото натоварване с хора.

 4. Тази Ваша идея ми спести много време и умуване.
  Страхотна е!
  Приветствам хора като Вас, които отделят от личното си време, за да го „подарят“ на другите.
  Успех и поздрави! 🙂

 5. Здравейте и за много години!
  Вече трета година активно ползвам вашите календари, като си ги разпечатвах и допълнително отбелязвах реално използваните от мен. Но това нововъведение е страхотно! Спести ми много умуване и досадни хартии. Единствената ми забележка е, че не може да се запази като линк (запазва се първоначалното разпределение на програмката, а не с нанесените корекции), не може да се принтира (не се разпечатват оцветяванията на почивни дни, отпуск и пр.), не се запазва като картинка – изобщо, никак не успях да си съхраня информацията. Ако греша, моля да ме поправите.
  Още веднъж – адмирации за труда и успешна нова година!

 6. Петьо, защо 28-ми декември 2015-та е отбелязан като почивен ден?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *