Официални празници през 2013 г. (и кога да си вземете отпуск)

Сподели тази публикация:

След като три поредни години публикувахме възможностите за уплътняване на отпуските спрямо официалните празници, читателите ни пратиха доста запитвания, мейли и коментари какво става с програмата за 2013 г.

Навъдиха се доста сайтове и странички по темата в Интернет, а да бъдеш един от многото просто не е предизвикателство…

Всеки от нас има различен брой дни отпуск, отпуски от минали години, желания и възможности.

Затова направихме сайт специално за целта! Представяме ви…

www.kogadavzemaotpusk.com

Нещата са прости:

1. Въвеждате колко дни общо отпуск имате (платен отпуск, отпуск от минали години, допълнителен отпуск и т. н.)

2. Въвеждате колко дни искате за лятна почивка (моренце, палатки, чужбина, такива работи)…

3. Натискате бутончето и сте готови…

4. Допълнително може да си преразпределяте дни, а крайният резултат се извежда в реално време! (Специални благодарности на моят приятел и колега Мартин Дамянов, който помогна с кода).

Услугата ще продължи да се подобрява с времето и ще предлага още повече възможности… но за това скоро ще има информация на самия сайт.

Иначе – ето кога да си вземете отпуск през 2013 г. в общия случай:

 

 • Кратък зимен отпуск в началото на годината – взимате 2,3 и 4 януари и получавате: 31.12 – 6.1 (ако не броим 2012, 6 дни почивка на цената на 3 дни отпуск);
 • Дълъг пролетен отпуск – взимате 29 и 30 април, с което получавате: 27.4 – 6.5 (10 дни почивка на цената на 2 дни отпуск);
 • Кратък пролетен отпуск – взимате 20-23 май и получавате: 18.5 – 26.5 (9 дни почивка на цената на 4 дни отпуск);
 • Кратък есенен отпуск – взимате 2-5 септември и получавате: 31.8 – 8.9 (9 дни почивка на цената на 4 дни отпуск);
 • Коледно-новогодишен отпуск – взимате 23, 27 и 30 декември и получавате: 21.12 – 31.12 (ако не броим 2014, 11 дни почивка на цената на 3 дни отпуск).

Ще сме благодарни на всякакви идеи, коментари, забележки, а и на предложения за реклама в новия ни сайт www.kogadavzemaotpusk.com. И много хубави моменти през идващата 2013 г.

 


Сподели тази публикация:

7 мнения за “Официални празници през 2013 г. (и кога да си вземете отпуск)”

 1. Страхотна идея и реализация. Даже го изпратих полу-официално до всички служители във фирмата, за да го използват за планиране на отпуските си за 2013-а (знаете, до края на декември графиците за отпуски трябва да са изготвени).

  Блаодаря ви за благотворителната работа ;). Дано и догодите да висе занимава. Единственото, което бих си пожелал повече е възможност за CSV export на така избраните дни, за да може хората лесно да го плеснат в XLS и/или таблица. Но и така е много добре!

 2. Благодаря, Дончо!

  Темата за експорт е планирана… какви формати точно ще се поддържат, предстои да измислим…

 3. С една забележка по зимните отпуски. В тия дати е безмислено човек да си вземе отпуск поради 2 причини – 1. В тия дни никой нищо не работи. 2. Който практикува зимни спортове и ходи някъде за тази цел, се „нахлузва“ на най-високите цени и най-голямото натоварване с хора.

 4. Тази Ваша идея ми спести много време и умуване.
  Страхотна е!
  Приветствам хора като Вас, които отделят от личното си време, за да го „подарят“ на другите.
  Успех и поздрави! 🙂

 5. Здравейте и за много години!
  Вече трета година активно ползвам вашите календари, като си ги разпечатвах и допълнително отбелязвах реално използваните от мен. Но това нововъведение е страхотно! Спести ми много умуване и досадни хартии. Единствената ми забележка е, че не може да се запази като линк (запазва се първоначалното разпределение на програмката, а не с нанесените корекции), не може да се принтира (не се разпечатват оцветяванията на почивни дни, отпуск и пр.), не се запазва като картинка – изобщо, никак не успях да си съхраня информацията. Ако греша, моля да ме поправите.
  Още веднъж – адмирации за труда и успешна нова година!

 6. Петьо, защо 28-ми декември 2015-та е отбелязан като почивен ден?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.