Родната полиция ни пази… с BMW X1

Минавам покрай Руски паметник и какво да видя – полицейско BMW X1. Странното е, че обикновено се вдига много шум покрай подобни новини, а поне към момента няма никаква публична информация за този автомобил в Интернет (и въобще, че родната полиция има Х1-ци).

Все пак BMW-то е чудесен избор: X1 е един от водещите в класациите за най-сигурни и издръжливи автомобили, достатъчно мощен и бърз е, сравнително икономичен за SUV, като скорост от над 200 км/ч и ускорение 0-100 км/ч за под 7 секунди не са му проблем при повечето модификации.

Иначе цените на BMW X1 започват от 53 800 лв. (дилърска за България), a за поддръжката се сещате и сами: комплект от най-евтините летни гуми е 650 лв., комплект от най-евтините зимни гуми е 800 лв., добавете накладки, филтри, масло и тем подобни консумативи и ще се досетите, че поддръжката на това чудо за година струва колкото цял автомобил от ветераните в автопарка на Пътна полиция.

Аз обаче съм много ЗА! подобни автомобили. Един полицай трябва да респектира, а съгласете се, че чувството да ви спре катаджия с Х1 е много по-различно от това да ви „покаже слънчогледа“ иззад някоя 30-годишна ръждясала Лада.

Дано по-хубавите коли мотивират полицаите и да си вършат по-добре работата.

[google-map-v3 width=“640″ height=“0″ zoom=“12″ maptype=“roadmap“ mapalign=“center“ directionhint=“false“ language=“default“ poweredby=“false“ maptypecontrol=“true“ pancontrol=“true“ zoomcontrol=“true“ scalecontrol=“true“ streetviewcontrol=“true“ scrollwheelcontrol=“false“ draggable=“true“ tiltfourtyfive=“false“ addmarkermashupbubble=“false“ addmarkermashupbubble=“false“ addmarkerlist=“42.692325,23.310009{}car.png{}Руски паметник“ bubbleautopan=“true“ showbike=“false“ showtraffic=“false“ showpanoramio=“false“]

9 мнения за “Родната полиция ни пази… с BMW X1”

  1. Не знам Пешо!
    Много често полицаите карат конфискувани коли, с пренабити номера или нередовни документи за собственост. Няма да се учудя ако все пак, някой е „спечелил“ „публичен“ търг за подмяна на автопарка и във момента продава на „богатата“ ни полиция, финансирана от нас, двойно по-скъпи автомобили! Знаеш как е в БГ…

  2. Виждал съм да размотават редовно едно Ауди ТТ по Вапцаров от Ситняково до кошарите преди няколко години. Пренабити номера или не бензина и дизела си вървят…..

  3. Здравейте , честно да ви кажа аз нямам нищо напротив да карат и такива коли стига да си вършат работата както трябва . Все пак не може да вдъхнат респект у престъпниците с ладичките или опелите на газ в които имат гориво за 10 лв. Да не говорим колко са поддържани автомобилите им . Друг е въпроса до колко службите чиято собственост са тези БМВ-та си вършат работата и до колко това е в усуга на обществото.

  4. Аз не виждам правопропорционална връзка между марката и година на производство на колата и качеството на полицията, но щом се чувствате по-спокойни, здраве да е. 😉

  5. Може да не ви звучи добре но едва ли някои престъпен ум в днешно време ще се впечатли от мустакатите чичковци с ладичките. Били сме из Европата и вс. знаем какви коли имат чуждите служби на реда. Да не говорим за това че не вс. коли са чисто нови. Би трявало да знаете че МВР използват и конфискувани коли така че не се чудете като гледате толкова различни марки и модели.

  6. Bulgarskite policai imat nujda ot koli …BMW..Mercedes!! Te tryabva da budat vinagi dobre ekipirani… da imat respekt ot vseki! …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *