Как да учим за животните на село

Откакто Вики започна да общува с всички нас с мимики и звуци, започнахме да я запознаваме с животните, растенията и всичко, което ни заобикаля. Както знаем, най-добрият начин детето да се запознае с нещо ново е докато го и докосва, чува, усеща.

Още преди да навърши годинка Вики имитираше звуците от много животни, но за да ги и научи как изглеждат, с какво се хранят, какъв е ръстът им и къде живеят неизбежно на този етап (за едно софиянче като нея) трябваше да го „открием“ в книжките.

В един хубав есенен ден баба и дядо дойдоха на гости с една прекрасна книжка за подарък.

За кратко време стана любима на Вики. Наредихме й отстрани и същите домашни животни от село в мини вариант (отново подарък от баба и дядо). Много лесно с ръчичка тя сама си натиска квадратчето със съответното бутонче. По всяко време, докато си разлиства книжката, може да чува звука от животното (кукуригу-у, муу-у, грух-грух), да го пипне, имитира или да му говори, както много често се случва. А вътре в книжката можем да открием всяко животно къде живее на двора, какво си похапва, къде обича да се разхожда, как изглеждат малките му.

Ако и вие искате да зарадвате някое детенце с интересен подарък за наближаващите празници, препоръчваме ви да си вземете:

1. Книга със звуци „Гости на на село“, издателство „Фют“.

2. Пластмасови играчки, имитиращи животни. (Има ги в магазин „Джъмбо“)

Весели празници!

 

 

2 мнения за “Как да учим за животните на село”

  1. а не е ли по добре да ми доидете на гости на село и да и покажа всичките животни на живо.

  2. Не. Не е по-добре. Задължително е. Иначе в съзнанието и кравата ще е с размера на кутия цигари. И като види кон на живо ще се чуди какво е. Изобщо родителите, които купуват играчки издаващи звуци, много се прецакват. Децата растат и започват да използват гадните устройства само за да пилят нервите на всички около тях.
    И изобщо старо и доказано правило: Децата играят с механичните неща от 15-20 мин. а с кашона им поне 3 седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.