Най-накрая: Coca Cola Zero в България

След като години наред роптаех срещу Кока Кола България и постоянно ми пращаха регулярни отговори за Coca Cola Zero, нaй-накрая проблемът ми е решен. И в България има Cola Zero. Kато бонус – има и Dr. Pepper, както и Cherry Coke.

Някой най-накрая се е сетил, че пазарът има нужда и от тези продукти. Купих си трите кена от кварталния магазин и на трите има различни вносители:

 • Dr. Pepper – Агрофина ООД, София 1582, ж.к. Дружба 2, ул. Обиколна 29 (02/9634971)
 • Cherry Coke – Валбилд ООД (0897 50 90 50)
 • Coca Cola Zero – Рикон-Р ЕООД, София, ж.к. „Надежда“, бл. 112

Така става, когато една голяма компания не предлага това, което се търси… Цената между другото е сравнително разумна – 1,20 лв. на кен в кварталния магазин… In your face, Кока Кола България!

8 мнения за “Най-накрая: Coca Cola Zero в България”

 1. Агрофина ООД ли? Оооо, ще си издействам и аз мостричка 🙂 В нашите магазини не съм виждал, но за сметка на това Агрофина са наши дългогодишни партньори. Сподели де, как е вкуса на колата? 🙂

 2. Много време мина… От 2007г. ги гледах в Германия, после през 2008г. вече я имаше в Румъния. А в България едва преди няколко месеца… А е в пъти по-добра от Light-a…

 3. Никога не успях да разбера какво харесват хората във вкуса на Dr. Pepper. Когато го пих за първи път го класирах някъде между лимонадата от близкото село и газираните напитки на Derby.

  Впрочем

  This web page at http://www.peter.and.bilyana.net has been reported as an attack page and has been blocked based on your security preferences.

  Нечий чужд телевизор се е счупил 🙁

 4. Събев, блога се докладва от FireFox като Attack Site и съотвтно black list-нат.

 5. Zero и Cherry ги има по българските магазини от няколко месеца, основно се намират обаче по бензиностанциите. На „Запад“ има и Vanilla Coke, не е зле, но не вярвам да пробие тук. Черито ми е любима.
  Zero е чудесна маркетингова манипулация. Идентична с лайт колата, обаче специалистите са си проучили сегмента и знаят, че мъжете лайт трудно ще купят (уф, това е за ония жени, дето искат да отслабват), та на същия продукт му лепваме черен етикет и име, което няма общо с женските списания и мюслите, и готово.
  Държа обаче да ви припомня, че в лайт и зирото се слага заместител на захарта, който е доказано канцерогенен и не е забранен за употреба единствено защото след шумен процес в Щатите, ако не се лъжа, е доказано, че повече хора биха пострадали от диабет, ако не се използва подсладителя, отколкото са хората, които развиват рак. Т.е. по-малкото зло. Не знам, в такъв случай, защо хора, които не страдат от диабет, пият тези продукти, но всеки си преценява, аз само да се разпиша 🙂

 6. Аз също не виждам повод за радост, както каза nousha захарта е заменена от апартам и ацесулфам К – убийци, които тепърва ще се докажат като такива.

 7. На няколко места попадам на cherry и zero, като в OMV на Опълченска повечето пъти има и от двата по-нови вида у нас. За Zero и аз чух доста лоши отзиви относно методологията на изработка, но Cherry е добро попадение (все пак на Запад от години има черешова бира, доказано добра комбинация е за питие).

  Dr Pepper досега не съм пил обаче – не зная кой е производител, само че са крайно популярни напитки в Щатите.

 8. Cola cherry наистина е добра на вкус, виждам я по бензиностанциите. Някой ще може ли да ми каже от къде мога да зареждам една напитка Фрешър (Fresher), която я пробвах не веднъж пак от бензиностанции?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.