Garmin Nuvi 200W – евтин GPS, който върши работа

Взех си Garmin Nuvi 200W. Простичък GPS, който има всичко, което ти трябва (но нищо повече!). Тук вървят по 300 лв. без карта, но ако си ги вземете от Англия, можете да докарате крайна цена 160-170 лв. дори със доставката!
Като цяло съм много доволен от GPS-а и макар че TomTom имат доста по-удобен интерфейс, картите за Garmin в България изглеждат много по-подробни от тези за TomTom.
Машинката, освен че работи сравнително добре, има много възможности за настройка – напр. имената на улиците може да ми се показват на български, менюто да е на английски, а гласовете команди – на гръцки. Никакъв проблем!
Остава да видя как се прави пача за тракове и мисля да допринеса за благото на GPS-обществото в България – вече видях няколко непознати на Гармина места 🙂
Препоръчвам на всеки, който често пътува до непознати места да се снабди с GPS… или на почти всеки, защото имах следната случка с един приятел от Пловдив, който има проблеми с шофирането в София.
Накратко, събрали сме се весела компания, задали сме дестинация на Гармина, а нашият човек е на четвърти километър. Идва от Студентски град и трябва да се качи на Цариградско шосе в посока центъра. Мацката от GPS-а заповядва: „Карайте 50 метра и влезте в кръговото… Влезте в кръговото и излезте през третия изход… Изход и дръжте вляво… Дръжте вляво… “
Тук обаче моят приятел стои плътно в дясно и аз му казвам:
– Човек, тук си наляво!
„Дръжте вляво…“ – повтаря командата ми GPS-а, но нашият човек забива плътно до бордюра вдясно…
– Завий вляво – обажда се и Биляна отзад.
– Вляво бе, човек! – крещя и му соча лентата.
– Ааааааа! – отбива най-накрая той с рязка маневра.
– Ами… колко пъти те повторихме!
– Тоя GPS е много тъп… Като е обърнат срещу мен и ми приказва, през цялото време си мисля, че става въпрос за негово ляво…

11 мнения за “Garmin Nuvi 200W – евтин GPS, който върши работа”

 1. Моя Гармин пък упорито се мъчеше да ме вкара в един язовир – „завийте в дясно… завийте в дясно…“, а после когато се качих на пътя вдясно ми показваше че се движа „Офроуд“.

 2. Пхахаха 😀 ляво на борд!

  Като го разучиш, кажи горе долу колко му държи батерията?

 3. Дай идея как може да се поръча от Англия примерно, за да излезе по-тънко?

 4. Сега остава да вкарат вътре и дупките и всичко ще е наред:)

 5. И какво правиш, като си го вземеш без карти? Те отделно не излизат ли златни? Иначе GPS ще е първото нещо, което ще си купя. Поне веднага, след като се сдобия с кола. 😀 И точно Гармин 200 съм си харесал, ама защо widescreen е по-добро от нормално отношение на страните? Аз по-скоро искам да знам какво има напред, отколкото вдясно или вляво.

 6. Карти можеш да си качиш и сам – ако ти стиска. Гармина е малко капризен и ако не внимаваш можеш да затриеш всичко.

  А за уайдскрийна – моя е такъв и много е добре на 3D понеже картината е под ъгъл площта която виждаш става почти квадрат.

 7. А пък моя GPS упорито се изжиявява като агне от „Мълчанието на Агнетата“.

  Мълчи си, а аз се мъча!

 8. @д-р Петко Сербезов:
  А твоят сигурно е от подводница.

 9. Гласът на лелята е по-скоро като от партийно събрание… не е на военен… ама пък това „в дясно“ ?
  Пък може и да е опит за премахване на тия дето не искат да завият „наляво“…
  Знам ли…

 10. Супер си е Гармин-а, Петьо поръча и на мен един такъв от Англия- Петьо още веднъж БЛАГОДАРЯ! Само дето картата на България не е достатъчно подробна и съм сагласен с тебе, че всички трябва да разширим картата! Разбери само как да се свържем със съставителите и да й пращаме координати на места !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.