За спамърите със любов

Днес получих двайсетина коментара с поредния гаден спам от сайт, известен като Арх.бг, решил да популяризира сайта си на мой гръб:

Гениално… Върхът на SEO.

Замислих се какво може да направя, за да дам най-доброто на тези креативни личности. Като начало през whois намерих собственика на сайта – Петър Лимонов.

Мили ботове, докато индексирате сайта на г-н Лимонов, предлагам ви да индексирате и мейла му: limonov@abv.bg… За по-сигурно мисля да включа и reklama@arh.bg, за да се научи и… как да го нарека… рекламният отдел на сайта как трябва и как не трябва да се рекламира.

Пратих abuse-сигнал на bgcounter.com – мисля, че си струва да премахнат от сайта статистики за посещения, които не заслужава.

От днес всички коментари в блога ми стават с captcha. Бабо, знам, че имаш очила, едва виждаш и не знаеш какво е captcha, но ако искаш да ми оставиш коментар, ще трябва да се научиш…

Затрих коментарите… Да метеш насрано е по-гадно, отколкото да сереш на метеното, но няма как. Оставил съм един коментар за доказателство тук… Поне за известно време.

Реших да пратя и мейли до всички сайтове, които са рекламирали в arh.bg, за да разберат как рекламодателите в сайта стават популярни и какъв имидж имат в следствие на това.

Писах и до поддръжката на Superhosting.bg. Да видим каква ще е реакцията им…

А вие имате ли други добри идеи за справяне със спамърите?

Чувствайте се свободни да изпробвате с горепосочените мейли 🙂

Аз пък ще ви информирам за всяка реакция в коментари…

Е, Арх.бг, сега съм сигурен, че ще имаш повече посещения от обикновено 🙂 Това не значи, че сайтът ти е станал по-добър обаче…

А ако сте съгласни с мен, че тия глупости трябва да спрат, предлагам ви да пишете едно мейлче на г-н Лимонов от Бургас… Току-виж се замислил преди да прати коментар във вашия блог 🙂

9 мнения за “За спамърите със любов”

 1. От Superhosting.bg ми отговориха веднага, че започват проверка по случая. Бърза реакция, браво!

 2. А няма ли начин да се сложи rel=“nofollow“ на всички линкове в коментарите?

 3. А, тези и мен ме бяха спамнали… ама не повториха, не знам защо 😉

  Аз се издразних повече, че зад портала стои уж юридическо лице, а в страницата за контакти само мейл има.

 4. тоя кретеноид и мен ме беше спамнал. веднъж вече го топнах пред хостинга му, хората ми се извиниха, твърдяха че са го предупредили, надявам се да му уври главата.

 5. Само да спомена за протокола, че по принцип е възможно по този начин трета страна да се опитва да злепостави въпросния сайт.
  (Не твърдя, че тук случаят е такъв.)

  Препдолагам обаче, че това обяснение би могло да важи по-скоро за злепоставяне на личности, отколкото на фирми.

 6. Нали знаеш, че ако стане напечено, винаги може да се разбере кой е пуснал коментарите… В Blogger пазят IP-тата…

 7. Псувайте ги непрекъснато на майчин гъз! За де не се разчножават, де… Много помага, свиват се веднага като недобити кучета и спират да ви тормозят.

 8. Апостоле, всъщност нещата стават по-просто… Отиваш в Google и пишеш нещо тип „donkey sex“, след което отиваш на сайта, въвеждаш мейл адреса на спамера и си представяш как с всяко сутрешно кафе получава и снимка на надървено магаре… Но понеже може да го кефи, препоръчвам ти да пробваш и други неща „make $$$“, „win lottery“ и др., както и непременно да го запишеш в зимбабвийския форум на птицевъдите-революционери, за да се образова!

 9. Уважаеми г-н Събев,
  Бихме искали да ви се извиним от името на целия екип,
  и да ви обясним, че всъщност съобщенията не идват от нас,
  а това са спам машини, които автоматично събират емейлите от даден сайт,
  и започват да им изпращат спам съобщения, като за адреса на изпращача се
  слага емейл от самия сайт. Това лесно може да се провери като сръвните IP адресите на сайта и на изпращача на спама. Повярвайте ми и ние не желаем да получаваме тези съобщения, камоли всички наши клиенти да ги получават, но просто няма как да го предотвратим. Още един път се извиняваме. С уважение, Екипа на Архбг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.