Казанлъшки пост

За последните две години блогът ми има над 300 000 уникални посещения (от света и от нас), като това са 20-те града, от които са ме навестявали най-много хора:
Забележете: Казанлък е на четвърто място!
За човек, който е роден в Шумен, живял много в Русе и малко във Варна и Разград, учил в Пловдив и с моментно местонахождение София, Казанлък меко казано ме изненадва…
Нещата, които свързвам с този град мога да изброя на пръстите на двете си ръце:

 • Розовата долина;
 • Китарите „Кремона„;
 • Завод „Арсенал„, произвеждащ оръжие („Не е прашка, не е лък, той е правен в Казанлък…“);
 • Микинцето (която пък всъщност е в Дубай);
 • Вокален ансамбъл „КРБ„, чийто песни търся от доста време („КРБ = Казанлъшки Рози и Бодли“);
 • Едно състезание по физика през 1999 г., на което почти на майтап се класирах шести в България;
 • Учениците от Казанлък, автори на „Играта„;
 • Казанлъшките понички.

Знам, че Казанлък е най-големият необластен град в България, но въпреки това съм наистина впечатлен, че от град с население 82 000 души имам 17 000 уникални посещения! Това би трябвало да е всеки пети човек в Казанлък, или общо взето всеки, който има Интернет… И преди да експертите да се изкажат, че казанлъшките доставчици сменят IP-адресите често и това е причината за голямата посещаемост от там, бързам да благодаря и поздравя всички посетители от Казанлък 🙂

Карлово също прави доста впечатляващ резултат с 3000 посещения, но причината тук ми е абсолютно ясна… Община Карлово се намира на улица „П. Събев“ No. 1. Не се бъзикам.

12 мнения за “Казанлъшки пост”

 1. Az sam potresen.. kak mo#e Toronto da ne e w top 5 🙁

  Kameneeee, ti ne chetesh li be?

 2. От къде ги вземаш тея резултати. На мен google analytics Шумен ми го прави Търговище и нещо ме кара да се съмнявам за останалите градове.

 3. Всъщност някой някога ял ли е казанлъшки понички в Казанлък? Аз съм пробвал само тези произведени в едно синьо павилионче на софийската централна гара, което май вече отдавна го няма.

 4. Кой е обичал (а и надявам се още я обича) физиката… 🙂

  dch37, чета понякога, само че не заобикалям през проксита в Торонто.

 5. Казанлък е много готин град с много готини хора, само че много ме разочарова последния път, когато ходих и го обиколих целия, без да намеря дори и едно място където да продават „казанлъшки“ понички…

 6. :))) Пешо и аз съм доста изненадана, или стросната както викаше един приятел от Канзас сити.
  Относно поничките…май и аз самата никога не съм виждала да ги продават точно в Кз. Имаше ги пред НДК и Илиянци едно време, другаде май не съм попадала.

  Поздрави на всички, дето обичкат родния ми град.
  На Пешо пък пращам слъъъънчев лъч от Дубай 😛

 7. Макар и да не се познаваме,твоят блог се чете редовно и в Пирдоп(градче близо до Душанци):)

 8. Казанлъшките понички са като жените програмисти и извънземните (за който не е чувал вица – всички говорят за тях, но никой всъщност не ги е виждал на живо) 😉 Макар, да си призная честно, преди мнооого години в единия ъгъл на сегашния паркинг зад Универмага имаше една барака, където правеха мекици и (май) понички.

  В Казанлък напоследък доста народ си напуска ADSL-и, и кабелната предоставя достъп, но чак 17 хил. уникални посещения… Та там хората, които четат блогове, се броят на пръсти, особено след като по-голямата част се изнесохме в София 🙂 По-скоро GeoIP базата е силно неконсистентна по отношение на бТК, което обаче не е само проблем в България – според Google Analytics ADSL-ът на една приятелка от Единбург вече е обиколил половината големи (а и не толкова големи) градове в Обединеното кралство.

  П.П. Май и аз съм бил на онова състезание през 1999 г., ако е било преди лятото…

 9. П.П.2. Съжалявам че поствам на два пъти, но състезанието, към което си дал връзка, през 1999 г. е било във Виена. По-скоро е било зимното републиканско състезание по физика.

 10. Аз, доколкото знам, казанлъшките понички се наричат така заради технологията на производство, която е казанлъшка. Друг е въпросът защо никой не я използва там, за да ги произвежда и предлага. Може пък да не е рентабилно…

 11. Доста свежо! Ти си Казанлъшка легенда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.