Полийс.БГ

”Виждаш треската в окото на брат си, а не виждаш гредата в собственото си око. Извади гредата от собственото си око, тогава ще виждаш по-ясно, за да извадиш треската от окото на брат си.”
(Матей 7.3, Лука 6.41)

Господа полицаи,
Преди да проверявате (не)изрядността на автомобилите ни, моля ви, първо погледнете вашите…

За снимката горе се чудя защо работи само левият фар на полицейската кола… И кой ще ви глоби за това нарушение?

За втората снимка пък се чудя как така полицейската жилетка е прилежно сгъната на очевадно място в цивилна кола… Всъщност, нищо лошо, ако цивилната кола не е паркирала на забранено място в центъра на София… и ако някой я беше вдигнал от сутринта до вечерта… Оставам с едно „Хммм…“ в мислите си… и с поглед, взрян в стикера “ BG“, който май обяснява всичко.

17 мнения за “Полийс.БГ”

 1. Бързо свикна с чужбина и започна да се чудиш.

 2. Междудругото доста често виждам подобна ситуация като с жилетката, само че с най-различни други реквизити – фуражки, палки и т.н. От една страна е забранено цивилен да притежава такива атрибути, от друга – едва ли на униформените е разрешено да ползват служебното си облекло като талонче за синя зона.

  И това което днес страшно ме издразни е как на паркинга на един хипермаркет в един MALL, един черен Мерцедес с номер ** 5888 ** S класа се намърда на мястото за инвалиди, точно до един по-скромен двуместен и не толкова луксозен друг Мерцедес. Естевено господина и имаше необходимата картичка и прилежно и место на арматурното табло. После скокна като козичка от колата и изчезна …
  Тъпо

 3. антхарес, всъщност не притежаването, а употребата на подобни атрибути е забранена. Никой не може да ти забрани да си ушиеш цял гардероб полицейски униформи, но ако излезеш да се правиш на полицай е криминално престъпление.
  А полицаите са едни от най-недисциплинираните шофьори – не се съобразяват с никого, защото са безнаказани – минаване на червено, не спазват предимство и т.н. Да не говорим колко често правят „проверки на документите“ така, че образуват километрични задръствания.

 4. Това с фуражката на задното стъкло и синия буркан на таблото беше модерно още когато Полицията се казваше Милиция. Ей те толкова не сме мръднали от тогава…

 5. basi tupite snimki, toya tapak deto gi e slojil e maloumen, nishto losho ne vijdam, edisntveno che e yako tup. Kvo kato e policeyska kola ne moje da izgori krushkata na fara li. Prosto e ot porednite bezdelni tapaci deto se chudi s kvo da se napravi na interesen.

 6. Анонимните коментатори май са от полицията… 🙂

 7. И аз мисля, че анонимните коментиращи по-горе са от полицията;-)

  1) не знаят, къде е кирилицата на компютъра,
  2) грубиянстват без нужда,

  То си личи, кой кой е 😉

  😛

 8. да ви обясня на всичките тъпаци дето наистина се чудят как да се заяждат и се чудят какво да пишат,първо бюджета на полицията е толкова ограничен че нищо чудно утре и бензин да нямат да сипят та камо ли пари за крушки да намерят,отгоре на всичко с тия мижави заплати за кое по-напред а съдебната власт вече се облагодетелстваха,изобщо кой го интересува за полицията бе хора?

 9. Не виждам какво толкова „фотографа“ е хванал на снимката. Между другото в полицията за смяна на една крушка на фара която струва не повече от 5 лева еса нужни дни за да я изпишат и да я сменят така че такива коментари са наистина глупави и наистина за това не са виновни обикновените полицаи.

 10. Ами личи си ,че има хора от полицията в коментарите.Освен,че са неграмотни са нахални и тъпи. Само мързелив простак може да стане полицай в тази държава.

 11. Аз пък смятам, че да генерализираме нещата с „всички полицаи са неграмотни и нахални“ е като да кажем „всички от [име на футболен отбор] са лайна“, „всички жени са курви“, „всички от 3б са ахмаци“ и т. н. Тъпо е, не мислите ли? Познавам много свестни, грамотни, честни и отговорни полицаи… И уважавам полицаите! Това обаче не ми пречи да снимам и да коментирам останалата част от тях.

 12. Причина винаги ще се намери,малък бюджет или лирса на време,но ако трябва да следваме тяхния пример и нас не трябва да глобяват в такъв случай.А за тъпия и арогантен,нахален,агресивен полицай всичко е възможно.Те си мислят,че са хванали дядо госпот за шлифера.Това е наша вина,защото им позволяваме и не правим нищо за да се променят нещата.

 13. Ха, че тез селяни дори не си палят фаровете. И да ги пита човек, едва ли ще знаят за какво се кара на фарове, те нали си виждат и в сумрак….

 14. От 1-2 седмици виждам една патрулка постоянно само десния и фар работи… Да благодарим на госпожите полицайки за доброто поведение…

 15. Господа , правилника озволява да се кара с един фар, стига той да е левият. Другата снимка и на мене ми изглежда просташка, без да смятам че полицаите са такива. Доста от тях имат по-голямо образование и култура от пишештите тук . Смея да забележа ,че не съм полицай.И тези полицаи не си влачат полицейските атрибути в частните си коли, стига да имат такива…

 16. А на някой дойде ли му на ум, че тази иначе необозначена кола може да е служебна? И да е паркирана в синя зона, защото някой е по работа в прокуратурата например?
  И аз бих се пробвала да отбия номера с реквизити, вместо да бръкна в собствения си джоб.
  Тук има една подробност – необходими са не палки и фуражки, а синя лампа, която може да се монтира единствено в служебна кола. Но.. буркани в момента НЯМА на склад?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *