Disneyland Park Paris


Имам си любим герой –
опашат, но много мил.
Мики Маус се казва той
от обичан детски филм…

 

Вярвате или не, Дисниленд е най-готиното място, на което бяхме по време на екскурзията ни из Европа (а може би и въобще?) и със сигурност посещението му е един от най-незабравимите дни в живота ни… Курортът е само на 40 минути от центъра на Париж, разположен е на цели 19 квадратни километра и включва увеселителен парк, студио, хотели и какво ли още не!
Ние посетихме само увеселителния парк (за 1 ден това е дори трудно постижимо)… Цената на билета е около 50 евро, което си е скъпичко дори за европейския стандарт, но вярвайте ми, струва си всеки цент! Още повече, че ако давахте по 1-2 евро за 40+ атракции, финансово нещата щяха да са същите.

Както и да е, паркът е условно разделен на четири основни части:

Discovery Land

Това е зона, свързана с Космоса, технологиите, автомобилите и космическите кораби. Непременно пробвайте количките, мисията със совалка в Космоса и инфантилното състезание с бластери.

Fantasy Land

Тази зона е предназначена за най-малките, както и за тези, които си падат по феи, дълги бобови стебла и тем подобни. Тук любимите атракции са чашките, полетът на Питър Пан, It’s a Small World и Алиса.

 

Adventure Land

Тук можете да изгубите наистина много време, превъплащавайки се в карибски пират, Индиана Джоунс, Аладин, Робинзон Крузо… Непременно трябва да минете пиратската тъмна пещера с лодка, да кръстосвате руините с бясна скорост и да си направите снимки на хилядите готини места из местността.

Frontiers Land
Попадате в Дивия Запад, сред каубои и индианци… Любими са ми вагонетката на миньорите и къщата на призраците.

Четирите зони се допират в централния площад, точно пред високия и красив Замък на спящата красавица. Той е свързан с главния вход и хотела чрез улица в стил „малък американски град“, пълна с магазинчета и ресторантчета, където да се отбиете… Специално Дисни-влакче пък обикаля около парка и ако ви мързи да ходите пеш, спокойно можете да го ползвате, за да стигнете от една зона до друга. Персоналът в „Евродисни“ е изключително любезен, отзивчив и приятен! Можете да се снимате както със служителите, така и с анимационните герои, които обикалят из парка от време на време.

Като хипер-късметлии ние уцелихме и вечерно Хелоуин-парти, така че удължихме престоя си в парка и вместо до 19 ч. останахме чак до 23 часа. Направиха ни татуировки с Мики и Мини Маус, снимахме се с доста от героите на дисни, вечеряхме (дори сандвичът е с уши и има формата на Мики Маус) и се пуснахме на любимите ни атракции по още веднъж…

След това се метнахме на метрото, пардон – RER-а и сякаш небесували 12 часа запяхме песничката на Роси Кирилова:

Мики Маус, Мики Маус, Мики-Мики Маус,

Мъничко порастнах и ми личи

Мики Маус, Мики Маус, Мики-Мики Маус,

но скъп си ми дори и сега!

P.S. Искам някой ден да доведа децата си тук.

6 мнения за “Disneyland Park Paris”

  1. Забравихте да споменете различните тематични мелодии, които звучат навсякъде и изключително спомагат за допълване на вълшебната атмосфера. Докато четях си припомних моето посещение и сълзи на радост се появиха в очите ми. Всеки, който му се случи някога да има тази възможност трябва да отиде там!

  2. И аз пожелавам на всеки, който има възможност да го посети! Беше приказно, незабравимо, вълшебно, а това, че бях с любимия ми човек, ме правеше още по-щастлива! Благодаря ти!
    И аз бих искала да заведа един ден децата си там!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *