SEETEST

Бях на SEETEST – първата международна конференция за качество на софтуера в Югоизточна Европа. Събитието беше чудесно организирано, като се проведе (поне в по-голямата си част) в хотел „Кемпински“…
Конференцията включваше двe речи (keynotes), шест обучения (tutorials) и много презентации на различни участници от 27 различни държави.
За хората от бранша конференцията определено беше стойностна, а сред участниците бяха и светила като Патриция МакКуейд (Председател на ASTQB) и Биджей Робинсън Ролисън (Тестов архитект в Microsoft).

Биджей Ролисън на SEETEST

Освен добре подготвената културна част, имаше и не по-лоша масова такава: кафе-паузите бяха достатъчно дълги, за да създадеш нови контакти и да обсъдиш поредната лекция, а кетърингът определено бе на ниво…

Това, което изкърти отвсякъде обаче е, че официалната вечеря се проведе в резиденция „Лозенец“… Много добро, браво на организаторите!

3 мнения за “SEETEST”

 1. А кой е всъщност организатор на проявата? ISTQB ?

 2. Организира го фирма Quality House, съвместно с HP, S&T и още няколко партньора.

  Сбъркано е името на тест архитекта на Microsoft – BJ Rollison – мисля, че се превежда Биджей Ролисън, а не Робинсън.

 3. Здравейте,

  Изключително много се радваме, че събитието е покрило очакванията и още повече е оставило такива положителни емоции.
  Само една поправка: Организатори на SEETEST са Quality House, заедно с iSQI (International Software Quality Institute) и SEETB (South East European Testing Board).
  За нас беше чест да имаме такива спонсори, начело с платинените – HP и S&T. Надяваме се следващата година да се радваме отново на тяхната подкрепа.
  За всичко свързано с конференцията може да посетите нашия сайт: http://seetest.org или да ни пишете на info@seetest.org .

  Славина Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.