Сбогом, Windows XP!

Днес е първият ден, в който Microsoft официално спря поддръжката на Windows XP…
Продажбите на ХР обаче ще спрат чак през 2010 г.
Oт 30 юни Microsoft спира доставките на ОС Windows XP за търговците на дребно и основните производители на компютри. Миналата седмица старши вицепрезидентът на Microsoft Бил Вети (Bill Veghte) в официално съобщение до потребителите декларира, че компанията му ще продължава да разработва кръпки по сигурността и „други критични ъпдейти“ за Windows XP до април 2014-та, а не до 2009 г., както се съобщаваше по-рано.
Така или иначе, време е потребителите на Windows да поглеждат към Vista… за добро или лошо!

12 мнения за “Сбогом, Windows XP!”

 1. Не очаквах да направиш подобна грешка:

  „Oт днес,30 юни, Microsoft спира доставките на ОС Windows XP за търговците на дребно и основните производители на компютри.

  Миналата седмица старши вицепрезидентът на Microsoft Бил Вети (Bill Veghte) в официално съобщение до потребителите декларира, че компанията му ще продължава да разработва кръпки по сигурността и „други критични ъпдейти“ за Windows XP до април 2014-та, а не до 2009, както се съобщаваше по-рано.“

 2. Вярно! Така е, като се доверяваш на непроверена информация… Информаторът ще бъде наказан и бит с камшик на голо като го видя 🙂
  Мерси!

 3. информаторът ти 100% е антимайкрософист :)))

 4. Вярно е че Windowsa не струва много но когато с това си изкарвам хляба винаги мога да поспоря за положителната и отрицателната страна. Затова общо взето съм се смял на много програмисти –
  уважайте клиентите, не всеки мисли като вас!
  а някой карал ли е средностатистическа секретарка да работи с Linux?

 5. @erko
  за секретарки не знам, ама майка ми и сестра ми вече над 2 месеца ползват Ubuntu при това доста успешно 🙂

  Но като цяло си прав, че Linux-а не е за средностатистически потребители.

 6. Windows Sucks!
  You don’t use Windows; Windows uses YOU!

 7. Мисля, че е за добро.
  Ползвам Виста от 2 месеца на работното ми място и съм предоволен от представянето й 🙂

 8. За добро или за лошо, време е потребителите да разгледат софтуеър различен от този на Microsoft. Алтернативи има, някой дори безплатни. Microsoft вече отдавна показа на света, че е неспособна да пише качествен софтуеър на разумна цена.

  Едва ли е останал човек за когото е тайна, че единствените техни продукти, които се продава добре са Windows и пакетът Office, като единствената причина за това е монополното положение на Microsoft там.

 9. По повод поста: Смятам, че потребителите на Windows могат да погледнат и малко по-надалеч, т.е. Windows 7, който се очаква да излезе по някое време началото на 2010 май. Е може да се забави сигурно. 🙂

  По повод на предния коментар: Замисли се дали само това са продуктите на МС, които се продават. Може да добавиш неща като Windows Mobile, особено 7-ма версия, която ще излезе също след време. Има и една купчина продукти, които се продават доста добре, но не са толкова известни на обикновения потребител просто, защото са например бизнес решения.

 10. @antondimitrov

  Да, замислих се, и това е което написах – всички тези продукти, които споменаваш съществуват, но те биват налагани от Microsoft от позицията на монополист. Единствените продукти които реално правят пари за Microsoft, са двата гореупоменати, като най-доходният клиент не е домашният, а корпоративният и правителственият потребител.

  Windows 7 вероятно ще закъснее по простата причина, че от бизнес гледна точка няма смисъл да пускаш нещо още по-ново преди да си изцедил и последният долар от преднишният продукт. Vista още не се е наложила в корпоративната среда и ще минат няколко години преди да го направи.

  Mobile не съм ползвал никога през живота си, но ревютата му са … не особено добри когато стане дума за използваемост. Когато се огледам тук виждам Blackberry като най-популярният smartphone. Тези с MS Mobile-базирани телефон са единици.

 11. На всички мога да кажа едно :

  Продукта като продукт не продава, продават рекламата и маркетинг стратегията.

  Все пак да не забравяте че популярността на компютрите се дължи именно на Microsoft! Те наложиха потребителски настроените системи.

  А и още веднъж да кажа – не плюйте това от което си изкарвате хляба!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.