Airsoft във Враца

Този уикенд се изнесохме фирмено към Враца и се разцепихме тотално… За първи път се пробвах и в еърсофт – нещо като пейнтбол, но доста по-добро: оръжията са много по-реалистични, стреля се не с разпльокваща се боя, а с малки пластмасови топчета, следователно цапа и боли по-малко…
Иначе, по информация от сайта, линкнат в края на този пост Аirsoft представлява учебно-тренировъчна система, която позволява отработване и провеждане на военни или полицейски бойни действия с абсолютен реализъм, достагайки високи нива на адреналина. Играта по света е позната под няколко имена: Еърсофт (Airsoft), Страйкбол (Strikeball), Софт Еър (Soft Аir). Заражда се през 80-те години в Япония, в последствие става начин за трениране на специалните части на САЩ и Германия. Оръжията в Еърсофт-а са абсолютно копие на оригиналните и предоставят всички необходими детайли, нужни за усвояването на едно огнестрелно оръжие – късо или дългоцевно. Съществената разлика е, че тук всяка грешка е предпоследна, поправима и може да се анализира и коментира. Така се развиват и утвърждават рефлекси и навици, които биха спасили човешки живот в една критична ситуация.

Не мога да ви опиша усещането да се гърмиш с колегите из планината, прикрит от мъглата и дъжда… Затова, снимки:

Автоматите са готино нещо, но истинската ми сила (и за мое собствено учудване) се оказа снайперът…

Аз скромно ще си замълча по въпроса колко съм добър със снайпер, само ще кажа, че уцелих врагът-снайперист фронтално в… оптичния мерник!

То не че не може с автомат и снайпер заедно, де…

Някои от колежките също се включиха! По-долу сме с Дари, боен QA в нашата фирма… треперете, девелопъри!

Както вече казах, оръжията са много реалистични… Интересно ми е какво ли би станало, ако полицията ни спре и каже: „Отворете багажника, ако обичате…“
Тук е мястото да благодаря и на колегите, които решиха да се изявяват кулинарно… Стрелбата си е стрелба, ама друго е като се завърнеш от битка да те чака скара, бира и сръбска музика! Косово ряпа да яде 🙂 Иначе препоръчвам всички маниаци на Counter Strike да се пробват в реалния му вариант. А и не само на тях… Повече за играта еърсофт – тук.

5 мнения за “Airsoft във Враца”

 1. Играта наистина е много зарибителна, ако човек поне малко харесва оръжията.
  Може да се срещнем нейде по бойните полета 🙂

 2. Играта звучи супер. Кефи ме че сте били и навънка в гората из мъглата и дъжда сигурно повечето сте превъплатили в Рамбо 🙂
  Иска ми се и аз да мога да опитам.

  Аз съм играла Laser Tag… което общо взето си е много тъпа игра: дават ти едни лазерни „пушки“, нахлузват ти едни ризници с големи мишени нарисувани на тях и те пускат в някакъв опушен, прашен, мръсен и тъмен лабиринт, с 50 луди деца. През цялото време не можеш да разбереш дали ти не ползваш единствения бутон както трябва или просто лазерът и не работи.

  Мисля че AirSoft би било милион пъти по заинтригуващо.

 3. И аз бих се включила! За сега обаче само се израдвах на хубавия разказ и на снимките!
  🙂
  Как ли наистина биха реагирали полицаите??? А всъщност, защо си ги носите сами тези пушкала? Не ги ли осигурява фирмата организтаор?

 4. О, разказът си го бива! И снимките! И аз се сетих за Рамбо и реших, че сте снимали 5-та част… 🙂

 5. Играя еърсофт от около 2 години. В началото играехме с китайски пушки от Илиянци за по 5 лева, които стреляха на безумните разстояния от по 10-15 метра. Просто тогава никой не внасяше свестните реплики, PayPal не работеше с България, а кредитните карти тепърва почваха да надигат глава у нас. Въпреки тези недостатъци на въоръжението се забавлявахме адски много. Сега вече има няколко места у нас, откъдето човек може да си купи реплика за еърсофт, поръчките онлайн също се улесниха, така че на практика всеки ползва сериозни реплики, неотличими на външен вид от истинските образци. На игра се събираме между 50 и 100 души, екипирани с камуфлажи, тактически жилетки, радиостанции, добре въоръжени и се забавляваме още повече. Нищо не може да се сравни с усещането да пълзиш под вражески обстрел или да дебнеш в засада противника. Препоръчвам това хоби на всеки, който има поне малко авантюристичен дух.
  На въпроса на Kenkal – аз поне не знам за фирми, организиращи еърсофт мероприятия. Airsoft Bulgaria е нестопанска организация, целяща да развива еърсофта у нас като екстремно хоби. Екипировката всеки си я купува сам, като единственото изискване е ако членува в отбор разцветката на камуфлажа му да съответства на тази, приета от отбора. Разбира се далеч не мога да ви опиша всичко тук – елате на http://www.airsoftbulgaria.com/, разгледайте снимки, влезте във форума…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.