MS Office Viewers

Ако имате нужда само да разглеждате дадени файлове, създадени с пакета Microsoft Office, не е нужно да си слагате нелегални копия или да плащате луди пари за лицензи. Просто можете да си изтеглите:

 

 

За да можете да виждате с Word, Excel и PowerPoint 2003 документи за версия 2007, нужно ви е да си сложите и Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint 2007 File Formats.

 

Допълнително предимство: Viewer-ите заемат доста по-малко място и използват по-малко ресурси от пълния пакет.

12 мнения за “MS Office Viewers”

 1. A ako sluchajno wi trqbwa neshto koeto se pridyrva kym wseobshto prietiqt ISO standart za ofis dokumenti, ili ne izpolzwate Windows, ili pyk prosto ne iskate da se zatwarqte w software ot kompaniq izwestna sys swoq bawen, nesiguren i nenadejden software (da ne goworim za skyp), prosto si izteglete OpenOffice. Wyrshi syshtata rabota, otwarq tezi dokumenti ne po-zle ot swoite sobstweni i w pochti wsichki sluchai zamestwa napylno MS Office Professional pri towa napylno bezplatno.

 2. xaxaxaxa qk komentar :))) a ako pyk iskate da ste syvsem v krak sys standartite polzvajte fonetichnata na BAN

 3. OpenOffice все още е на светлинни години от MS Office, и като features, и като съвместимост с MS документи, и като удобство на използване и интуитивност. И въпреки че съм фен на отворените стандарти, това не значи все да се залита в някакви странности и крайности…

  //Having said that, само да допълня, че нямам нищо против OO, но съм го опитвал и не ми е удобен. О, и крашва. Не само MS продуктите крашват;-)

 4. Michel,
  най-вероятно си го пробвал преди време. ОО се развива страхотно бързо и честно казано понякога ми е по-удобен и по-лесен от MS продуктите (налага ми се да ползвам и двете ). Честно казано заслужава си да му хвърлиш още един поглед 😉

 5. @singu:

  Ще му хвърля, разбира се! Но последният ми досег с него не беше много отдавна – миналата година, доста безуспешна борба имах с него, докато го зарежа накрая… всъщност, не само аз не успях да се справя с него.

  Нали знаеш, как с някои програми ти е лесно и интуитивно от първия момент? Добър пример е Photoshop. За първи път го видях преди много години. Дори съм опитвал да го използвам! Тромав, голям, сложен и неудобен. Не успях да се науча. И досега не знам, какво е Photoshop и как се ползва.. Съвсем друга история – Macromedia Fireworks. Любов от пръв поглед;-)

  Така и тук. OO ми е неудобен, някак, и неинтуитивен. Докато с MS Office е по-лесно. Но ако мислиш, че ще видя драстични подобрения в сравнение с OO от края на 2007 (когато за последно се срещах с него), още утре ще го инсталирам наново за да пробвам как е 🙂

  //Sideline: Айде стига спамихме, че постът беше за MS Office Viewers, ама как веднага се отклони темата;-)

 6. Фонетичната на БАН е чудесна, а Опън офис моите уважения, ама след като 1 час не можах една курсова работа да я накарам на заглавната страница да няма номер, а после първата със съдържание да е номер 1, а не 2, нещо не съм се опитвал да го ползвам.

 7. offtopic:
  @michel @TAfricanski:
  Ако ползвате „великата“ програма MS Word, не може да не ви се е случвало, копирайки от един чужд документ в свой да не знаете какво ще се получи. Word е супер бъгава програма по отношение на работата със стилове. От доста години вече се боря с нея и й знам всичките кусури, ще взема да напиша книга и заглавието й ще бъде „Бъгове на Уърд и справяне с тях“. Най-интересното е, че след MS Office 97 (последният що годе читав пакет) бъговете в следващите версии са си същите, т.е. има приемственост 🙂

 8. Вярно, че ОО в някои отношения е малко по-дървен от ms office 2003, но когато в офиса се оказа, че трябва да ползвам ms office 2007, предпочетох да си изтегля OO. Интерфейса на ms office 2007 е просто кошмарен или поне за мен е адски неитуитивен.

 9. Аз затова стоя на 2003 и не слагам 2007. Освен това като копирам нещо, ако става голяма катастрофа, която не се оправя лесно със светване на целия документ и нагласяне, давам пейст спешъл само на текста и си гледам кефа.

  И понеже темата е за вюърите – кефи ме идеята, но на твърде малко хора ще им е необходимо да могат да гледат документи без да могат да пишат по тях. Все пак съм приятно изненадан, че ги има!

 10. Всичко е въпрос на навик. Като свикнеш с Word2007 нямаш проблеми, дори е по-як от 2003. То и Вистата от начало изглежда неинтуитивна.

 11. ^Мен ако питаш не подхващай темата за Виста. Аз лично подобно на Камен използвам OpenOffice и му се радвам.

 12. Не съм „веща в занаята“, обаче всичко е въпрос на навик. Например Виста на пръв поглед ми се струваше кошмарна, а сега я считам за доста по-добра от XP.
  PhotoShop не е „тромава“, а програма с дълбоки ресурси, не с готови сглобени функции, мога да го сравня с език за програмиране на по-близко до машинно ниво (като Асемблер).
  Пак повтарям – въпрос на навик или стандарт, защото в Ирландия 2 пъти щяха да ме блъснат коли, тъй като гледам първо наляво, а и все ми се струва, че колите са без шофьор..(там разполижението е отдясно).
  Още нещо: тук повтаряте „интуитивно“. Ами аз не съм съгласна, тъй като вашата т.нар. „интуиция“ идва от предишния ви опит с други програмни продукти. Все пак има книжки, на които не му е ясно в началото – да почете.
  Най-важното е: да се получи качествен продукт с най-малко усилие. Но това си зависи не само от програмата, ами и от човека, които я ползва. Всеки ли е добър шофьор, а пък колите еднакви..?
  Накрая – Благодаря на Петър Събев за добрите идеи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.