"…после разправяй, че нямаш сестра…"

Като кажат, че сестра ти е курва, върви разправяй, че нямаш сестра…
Из нета плъзнаха слухове, че Първа инвестиционна банка щяла да фалира… Дрънци, ама акциите им паднаха с над 7%!
Да живее спекулата 🙂
Ето и подробен пост относно „фалита“ и народопсихологията ни.
P.S. Данните за акциите на FIB са взети от Инвестор.бг.

4 мнения за “"…после разправяй, че нямаш сестра…"”

 1. И тук да изкоментирам:

  Толкова са жалки тия слухове… Ама толкова са жалки! При гарантирани 40 000 лева на депозит от Гаранционния фонд изобщо не ми дреме и даже няма да повторя слуха пред никого, защото това е най-лошото, което мога да направя. Банките работят върху доверие. Ако кажеш, че една банка ще фалира, тя фалира. Просто е като 2+2=5. Затова е и този гаранционен фонд – разчита се да поема точно такива слухове. Само че като сме държава на бабички, на които като им каже БиТиВито, че ще скача олиото, и те тичат да си купят по 20 литра олио и то наистина скача, никакви фондове не могат да помогнат. ПИБ няма да фалира (ако тая тъпа истерия спре), просто излиза от БОРИКА и преминава в глобална система с център в Скопие, което е в духа на либерализиране на разплащанията в Европа. Слухът е генериран от недоброжелатели и подхранен от някой софтуерен проблем. Ако имах пари, веднага щях да отида да ги внеса в ПИБ, защото много мразя такива путкенски номера. Толкова печена банка за картови разплащания няма откъде да се намери в България, така че наистина бих я подкрепил с всяка стотинка. Те са едни от малкото, които се опитват да печелят от услугата си, а не от неизбежни таксички за всяко помръдване. Тъй като наистина не съм в състояние да направя каквото и да било, понеже най-близкият офис на банката ми е на около 3 часа със самолет, нека всеки, който повтори слуха, се чувства напсуван до девето коляно, пребит и опикан.

  Както разбрах от линка долу, където първо четох, пускането и поддържането на слухове за фалити на банки е престъпление.

  http://blog.thedezine.com/pro/?p=1396

 2. Препоръчвам ти да прочетеш Media Sapiens на Сергей Минаев. Там нашият човек, който е специалист по черен PR докара една банка почти до фалит чрез точно такива слухове, само че в по-голям мащаб.

 3. Влоговете са гарантирани до 40000 лв. за физически и юридически лица!

  http://www.dif.bg/bg/files/booklets/fgvb_knijka_bg.pdf

  Тегленето на влогове под 40000 лв. очевидно няма смисъл! Разбира се, ние сме специалисти да си правим сами проблеми.

 4. Е може да се замислиш, че ако една банка наистина вземе да фалира дори и да ти е гарантиран депозита може да предпочетеш да си изтеглиш парите, защото процедурата по връщане на парите обикновено е бавна и изисква мотане по институции. Въпреки това моля да не тълкувате мнението ми като такова, което дава съвет да си теглите парите. Аз лично нищо не мога да кажа за положението поради липса на информация… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.