Сухи бебешки дупенца на изненадваща цена?!


Снощи при пускането на телевизора останах буквално втрещен от поредната малоумна реклама… Реших, че само аз съм с мръсно подсъзнание и дори си помислих „явно в мен дреме скрит педофил“, когато 10 секунди по-късно ми звънна Влади:
– Видя ли каква реклама дадоха по bTV, бе, човек?
– Да, видях!
– Баси педофилията!
– Аха, значи не само аз мисля така.
– Не! Блогвай го.
И ето, блогвам. Междувременно, потърсих видеото из нета и не го открих, така че се наложи сам да го кача:

Оказва се, че не само на мен и Влади ни се е сторила… хъм… странна тази реклама:

„Здравейте, момичета! Тази вечер, докато вечеряхме с мъжа ми се изумихме от рекламата на Памперс „Сухи бебешки дупенца за цяла нощ на изненадваща цена“. За първи път вникнах в текста буквално и се втрещих. Рекламните послания вече започнаха да продават и бебешки дупенца в стремежа да звучат по-нестандартно. Не знам дали е обсъждана темата, но не мислите ли, че рекламите станаха съвсем извратени и дразнят?“
Източник

„Сухи бебешки дупенца през цялата нощ“ е най-доброто начало на реклама, което някога съм чувал! Извинявам се, ако само на мен от цялата страна асоциациите ми са на тема педофилия, но дори и така да е, съм искрено възхитен от гения зад идеята.
И така, защо остава въпросното чувство? Рекламо-сапиенсът явно е искал да наблегне на бебешки дупенца, които ще са сухи на изненадваща цена вместо върху „бебешки дупенца на изненадваща цена“. Нарочно или не, започваме да се чудим дали целевата група не са педофили и колко точно дупенца предлагат Sleep&Play за 8.49 лв…

Добрата реклама трябва да остави ярък образ, да. Но се питам:

 • Ако не целят педофилския образ в рекламата, толкова ли са тъпи, че не знаят елементарна граматика в българския език. Дори второкласниците имат представа, че допълненията (като „на изненадваща цена“) се отнасят към подлога („дупенца“), а не към определението („сухи“);
 • Ако целят педофилския образ, как очакват да продават този продукт на целева група от родители, повечето от които съм сигурен, че нямат такива наклонности… (?!)

Разбира се, това са си мои впечатления и размишления – ще ми е интересно да чуя и вашите!

16 мнения за “Сухи бебешки дупенца на изненадваща цена?!”

 1. Нямам думи… ама наистина нямам… и това не е от някоя компания новобранци… даже и реламата на памперси с песента на Азис бледнее пред това.

 2. Точно и аз написах по темата и виждам, че и други са писали 🙂 Направо ми е смешно кой я е измислил тази реклама

 3. нищо педофилско не виждам, сега какво да не се говори за проблемите с бебета и това колко е досадно гледането им ли, щото нещо звучало педофилско

  мене ме оздачи, че някой ти звъни да блогваш нещо, някакви нови измерения се достигат в блогването
  ма вие сериозно ли мислите че като напишето нещо и целия свят ще разбере? или ще повлияете на някого!?

 4. Изсукано-изсулено, наистина! Ефирът е затлачен от евтини реклами, но все пак тук-там се прокрадва някоя по-уханна.

 5. Аз си ги представих като чипс и ми стана по-скоро гадно, отколкото педофилско. 😉

 6. И аз я засякох тази глупост през уикенда (добре, че ми се случва да гледам ТиВи на две седмици). Определено са изгафили или изпростели (по-скоро и двете). Всеки чува, каквото иска – ама в случая направо си ни го казват – сухи дупенца ви предлагаме – мани. Тази, както и другата отвратна реклама на пастата за зъби с кървавите следи (която още я въртят за мой ужас), просто трябва да ги забранят.

 7. Аз съм родител и когато гледах тази реклама определено не се сетих за смисъла, които влагате вие.
  Интересно е дали има родители, които са схванали педофилското значение на текста?

 8. Kajimidatikaja, може пък и новобранци да са, не знам…
  Делян, нямам идея кой, но сигурно може да се разбере.
  Voxy, не съм съгласен – не става въпрос за проблемите на гледането на бебета, ама въобще. „Дупето на вашето бебе ще е сухо за изненадващо малко пари“ носи същия смисъл за родителите, но няма педофилски подтекст. Колкото до блогването, смятам, че поне по-голяма част от света ще разбере, да!
  Stone, за тази „ух, че мирише“ си е доста подходящо!
  TAfricanski, май си бил гладен 🙂
  Minerva, я дай повече инфо или най-добре линк за кървавите следи…
  Анонимен, има и то доста, виж форума на БГ мама, който споменавам в поста си.

 9. Опитах да намеря линк, но няма (що ли:))) Рекламата е на паста против кървящи венци – Пародонтакс и накратко представлява следното – мивка, жабуркане – огромна пенеста „плюнка“ на дъното със следи от кръв в нея. На втория ден – кръвта става повечко, а на третия си е направоооо клане плюс един зъб, който изпада и драматично издрънчава.“Колко време ви трябва, за да разберете, че има проблем?“ е слоганът. Ей т’ва по време на вечеря мноо оправя апетита:)

 10. Хаха, наиситина брутално недомислена реклама. Или са я направили нарочно така: да звучи леко педофилска, да и се обръща внимание. Дано някой из БГ телевизията осъзнае скоро колко е зле е все пак, че да я свали от ефира…
  BTW някой може да им пише :D.. не че ще слушат… ествествено винаги можете да ги удумвате по блоговете докатоне са принудени да я махнат защото rating-a им пада.
  POWER TO THE BLOGGERS!!! 😀

 11. Мен повече ме притесняват дамските превръзки, вдигането на самолета, простата, Дуфалак, праховете за пране пък направо ме изприщват…

 12. Аз като прочетох за сухите дупенца и си признавам, че не можах да загрея какво толкова нередно има във въпросната реклама… Звучеше си ми нормално. След като вложих доста старание в мисленето(което трудно ми се отдава)загрях най-накрая, но лично аз не виждам педофилското в рекламата.

 13. Май ще взема да пусна една анкета по въпроса…

 14. С приятелката ми я хванахме снощи тази реклама по ТВ.
  Не знам защо, но дори с нашето супер извратено подсъзнание, дори и за секунда не ни мина през главата нищо педофилско…

  Тя че не звучи добре – не звучи, но на мен ми бие по -скоро на болен мозък онзи, на когото може да му мине педофилия през главата като гледа бебета… Стига бе, гадно е!!!

  А тосподари на ефира Rulzzz! 🙂 Ама дали аз не съм гледал или са пропуснали наистина да покажат рекламата на пастата за зъби, на която можеш да си повърнеш червата, защото я пускат винаги когато вечеряш, или просто самите те се чудят в случая с бебетата каква простотия да си изсмучат от пръстите – не знам.

 15. Рекламата вече е променена. Което значи, че ние с болните мозъци, които чувахме текста и по другия начин, сме доста.

 16. Абсолютно си прав.. въпреки, че всеки път рекламата ме разсмива 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.