За или против телевизор в спалнята?

След като около 600 души се изказаха по въпроса относно наличието на телевизор в спалнята, стана ясно следното:
  • Жените са много по-склонни да изразят мнение що се отнася до спалня и мебели в нея;
  • 2/3 както от мъжете, така и от жените предпочитат да имат телевизор в спалнята.

Причините: много е удобно да гледаш телевизия легнал, гушнал любимото същество… Или пък ако любимото същество спи (че и хърка), какво по-добро заглушаване от новините, сериалът или поредното реалити-шоу. Телевизорът в спалнята често дава интересни теми за разговор в леглото, а и да не забравяме, че може да служи за осветление вместо нощна лампа.

Според агенция „Ройтерс“ и италианския психолог Серенела Саломони при проучване сред 523 италиански двойки се оказало, че ако няма телевизор в спалнята, честотата на сексуалните контакти се удвоява. Италианците, нямащи телевизор правят секс средно 8 пъти в месеца. При по-възрастните двойки (над 50 г.) разликата в честотата на сексуалните контакти със и без телевизор достига 5 пъти!

Аз обаче си мисля, че е много важно и какво се гледа на този телевизор… Италианката е доказала, че филмите с насилие карат двойките да се гушкат по-рядко, но какво ли става, ако им пуснат еротика или порно в такъв случай?

Нека да не забравяме, че и за много хора с боксониери, спалнята е всекидневна, кухня, детска, гостна, работен кабинет и килер едновременно, така че не винаги имаме избор!

5 мнения за “За или против телевизор в спалнята?”

  1. Аз съм против каквато и да било техника в спалнята и ако обстоятелствата не ме бяха принудили да имам САМО една стая дори и лаптопа ми нямаше да е тук (за жалост единствената възможност сега да не е в стаята ми е найлонова торбичка през прозореца…). Има време да се гледа телевизия, сгушен до любимия на дивана във всеидневната и време да се гушкаш, говориш и тези три неща в спалнята. Моя милост от повече от година не е гледала телевизия и нищо и няма (за последните 6 месеца да имам сумарно 2 часа и то посветени на туашния музикален канал TMF – както българите го наричаме туистед мадър факърс) и нищо не ми е станало… лудото е отпреди това.

  2. Телевизорът в спалнята обаче пречи на добрия нощен сън… Или поне така казват някои проучвания… показани по телевизията..

    Аз все пак мисля че е много удобно човек да има ТВ в спалнята, особенно ако e свързан с Wireless Headphones така че да не се налага винаги звука да е надут за да чуваш добре английския 😀

  3. Аз съм за телевизор в спалнята. Наистина може би е вредна, но пък е удобно когато си лежиш да гледаш интересен филм. На днешно време забелязвам, че повечето семейства имат по три телевизора – един в кухнята, един в спалнята и трети във всекидневната или в детската стая.

  4. Твърдо против ТВ в спалнята! Легло и гардероб. Това трябва да има в спалнята. А ако жилището предлага възможност гардеробът да не е в спалнята, още по-добре – само легло.

    Аз лично не бих се лишил от стерео в спалнята. Но това е сигурно защото съм си меломан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.