Любимият Ви цвят?

Със сигурност всички, които се занимават с дизайн, направа на сайтове, реклама и др. са имали проблема „А в какъв цвят да го направя?“. За тях, както и за всички любопитни публикувам резултатите от анкетата с любимите цветове на моите посетители.
На първо място са феновете на синия цвят (23%). Почти 1/4 от хората го предпочитат. Както се пееше „Море, небе, небе, море…“
Класическото черно е на втора позиция с 16%. Между траурното, официалното и шикозното, този цвят е универсален и върви в комбинация с почти всичко.
Следва зеленият цвят (15%)… Цветът на екологията, парите, тревата, жабите и още много други неща.

Привържениците на червеното са 11% и отиват на 4-то място в нашата класация. И макар от червеното да струи кръв, страст, секс и еротика, той е любим цвят едва на 1 от 9 души.
На 5-то място са феновете на розовия цвят с 8%… Да живеят оптимистите, които са около 6 пъти повече, от тези, които виждат живота в сиви краски.

Почти поравно са разпределени привържениците на жълтото, лилавото и оранжевото, които грабват по 5% от общия вот.
Следват бялото с едва 4% и сивото – с малко над 1 процент.
Най-нехаресваният цвят е кафявото – доста под 1% са заложили на него.
И за протокола – 1% имат любим цвят извън списъка…

4 мнения за “Любимият Ви цвят?”

  1. Не се обиждай но заключението от анкетата показва че тотално си сбъркал Цветовете на блога ти използваш сиво и бяло,а те маи са последни!Но важен е не цвета а съдържанието затова следя блога ти отскоро и съм ти фен!успех
    ех ако не бях толкова зле с математиката…

  2. Интересен ми е този един процент… дали предпочитат цвят праскова или цвят сьомга :Р

  3. ringraf, бих се съгласил донякъде за кафявото и сивото, но не и за бялото 🙂 Имай предвид, че е станало едва ли не конвенция сайтовете да са на бял фон, тъй като са по-лесно четими, вижда се веднага как ще изглежда сайта при отпечатване на хартия, а и самото принтиране коства по-малко ресурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *