Виртуална гора

В блога на Надя прочетох за виртуалната гора, която прави брат й…
Да, това със сигурност е поредният начин на някой находчив уебмастър да докара повече посещения в сайта си, но като се абстрахираш от това и си помислиш за идеята на едно дете да си има гора, дървета, зеленина… Разбираш, че има смисъл да крещиш „Рила ни е мила“, „Спасете Странджа“ и „Спрете незаконното строителство в природните паркове“…
Иначе децата ни един ден ще могат да се радват само на виртуални гори, защото истински няма да има…
P.S. От тук можете да видите колко голяма е станала гората на хлапето… И с посещението си да прибавите още едно листо в гората му.

10 мнения за “Виртуална гора”

 1. Аз пък не си мисля че децата трябва да се учат да бъдат спамери и да досаждат на хората да посещават сайт, който е абсолютно малоумен.

 2. Ами така е за горите. Ама то това е само един проблем. Цялата екология си отива…

  Но съм 100% съгласен, че децата трябва да имат повече връзка с природата – в противен случай ще е лошо.

 3. Това се казва горски спам!
  Е, поне, докато положението с реалните гори е дефазирано и биват изсичани и запалвани, нека садят виртуални. Тестването на модела работи. Сега остава да се приложи в реалния свят и да бъдат оспамени хората да посаждат дървета.

 4. … Както и взаимно да се канят по-често сред природата.

 5. Интересна идея с гората, ама все пак от нея наистина няма смисъл докато не я „научат“ да фотосинтезира в реалния свят! Или пък ако някой реално не посади същия брой дървета…
  Тези виртуални дървета е все едно да събираш пари „Монополи“ и да се смяташ за богат
  Както е в момента не виждам идеята да се използва за някаква кауза, и не мисля че учи децата да оценяват природата.

 6. Прави сте…
  Ако примерно приходите на сайта отиват за залесяване, би било страхотно… Страхотно е, ако виждаш как с всяко посещение се допринася за засаждането на едно дърво…
  На никой от нас обаче не му пречи да засади дърво, със или без да цъка където и да било.

 7. За дървото – 100% съгласен, че и отгоре. Ако сами не се грижим за тези неща, никой няма да го направи! Поддържам твоето предложение! 🙂

 8. Хубаво беше освен реклами от двете страни, да имаше и едно мъничко надписче – „Обичайте гората, отидете и посадете едно дръвче“. Идеята да се опази гората е чудесна, но от този сайт прозира само сребролюбието на създадетлите му.

  Ако има начин да се накара децата да заобичат гората е да отидат и да посадят едно дръвче, не да си развиват виртуална гора. Това е единствения начин след няколко години да не се наложи да ги учим как да дишат виртуален чист въздух!

 9. Сиска
  Пешо според мен идеята е децата сами да видят колко бавно расте една гора,за да оценят какво е едно отсечено дърво!Моя племенник също има такава виртуална гора и знаеш ли,аз всеки ден влизам за да добавям листо.Това е начина да му покажа,че и на мен ми пука….Представи си го върви по улицата дете във втори клас…вижда някакви хора да отсичат дърво….той дойде плачейки…че са отсекли дървото а не са откликнали на молбата му да спрат….БЕЗ КОМЕНТАР!Ако тези виртуални гори променят мисленето на поне още едно дете и то също заплаче за отсеченото дърво,като моя племенник…значи има смисъл….И не мисля че децата досаждат…жалко че молбата на едно дете е досадна за някои от вас….

 10. Идеята децата да отидат да засадят дърво е добра,но може би трябва да подосаждат на някой възрастен….А колко от днешните родители отделят време за такива дейности с децата си…?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.