Светът след 100 години

От известно време насам Тишо е пуснал нещо като сериал за това как ще изглежда светът след 100 години, с всичките му напредъци и назадъци на технологии, медицина и т. н.
Аз като прагматик и по-точно гладен прагматик се зачудих просто как ли би изглеждало менюто в кварталното кръчме след 100 години… Като знам за маниите на човечеството за природосъобразен и диетичен начин на живот, ще бъде нещо такова:
Предястия и салати
 • Снежанка с обезмаслено мляко и бифидус есенсис
 • Шопска салата (компютърно генерирани домати и краставици със сирене тофу, проектирани специално съобразно физиката на българските шопи)
 • Овчарска салата (едро нарязани зеленчуци с микро гранули за почистване на зъбите)
Супи
 • Шкембе чорба (направена от специално вегета-шкембе с обезмирисен чесън и синтезиран от биогорива оцет)
 • Супа „Топчета“ (разтворими сферични таблетки в дестилирана вода)
 • Пилешка супа (със специална емулсия, чрез която водата има вкус на истинско пиле, специалното за нашата „Пий вода, спаси пиле“ кампания)
 • Таратор (специална модификация на „Снежанка“ с хидратираща основа)
Основни ястия
 • Кашкавал пане (създаден от естествен каучук за по-добра разтегливост)
 • Инджиплякторно кюфте/кебапче с махарицопирани картофки (с вкус на кундуфлейка)
 • Пикантно свинско (поради оплаквания от клиенти вече не е пикантно и се прави от специална порода мравки)
 • Водорасли по селски (изключително рядко и много скъпо ястие, тъй като не са останали читави водорасли, а пък крайбрежието е толкова застроено, че и села на практика няма).

Десерти

 • Крем-карамел (0% мазнини, 0% въглехидрати)
 • Палачинка с шоколад (приготвена на специален карбонов тиган с вграден факс-модем)
 • Сладолед (за да намалим поне малко телесната си температура и съответно – CO2 емисиите си)

Естествено, ще има и много други неизвестни ни досега питиета и храни. Например: Робокопска гроздова, водка „Ресет“, Сунгурларска за киборзи, Мешани тежки метали, Наноботи на скара, Оптичен бут на лазер, Виртуален шашлик, Плескавица по Батмански, бургер от iMacDonalds, киселинна супа в сателитна чиния и китайски ориз със зеленчуци… Китайският ориз със зеленчуци е вечен просто!

8 мнения за “Светът след 100 години”

 1. 😀 iMacDonalds!! Veliko prosto. A za kitaiskiq oriz… hubavo 4e ostava i v byde6teto 😛

 2. Дано само не се случи след по-малко от 100 години, иначе гладната смърт ми е в кърпа вързана

 3. Мда, и обезмаслено олио на кубчета. Вегетариански кебапчета на прах.

  А, да, и специалитетът за заведението: KFC

  Kamen-Fried Computers

  Само за информатици със здрав стомах!

 4. Хехехехе… в момента отивам да вечерям; ето и аз веднъж да се зарадвам, че няма да видя какво ще е след 100 години!!

 5. Интересно е да видиш как хората са си представяли неща като компютри или роботи преди 100 години и да сравниш със сега:

  Преди 100 години хората са смятали, че роботите ще изглеждат като метални хора и ще управляват каквото им се налага, да речем кола! Никой и през ум не му е минавало тогава, че самата кола ще бъде роботът и няма да има нужда някой/нещо да я управлява.

  Също така преди 100 години хората са си представяли „домашният компютър“ така както в момента изглежда кухнята – отделна стая в жилището на човек с една единствена цел – изчисления. Никой не си е представлявал, че в момента някой като мен ще работи на компютър с размерите на тетрадка голям формат и, че това ще е ЦЕЛИЯ компютър.

  Също така никой не е намирал за странно това, че човек е можел да смята по-бързо от компютър. Сега нещо такова звучи толкова странно и абсурдно, че едва ли някой би го взел насериозно.

 6. Има и още нещо: видях постовете на Тишо, и всичко това, разбира се, изглежда супер. Има един малък проблем с него:

  Човек като личност е интелигентен, творец, цивилизован, и т.н. и т.н. Човек в обществото, обаче, има приблизително коефициентът на интелигентност на най-обикновена овца.

  Колкото и да ми се иска да вярвам, че човек може от само себе си да заживее в мир със съседът си, не мога да го приема като реалистично. Моето скромно мнение е, че много преди да стигнем до етап на който живеем на Луната или Марс, ние ще сме се самоунищожили от единия себеинтерес. Като се замислиш това е което унищожава светът в момента. Това винаги ще е проблем, тъй като винаги ще има някой, който ще гледа да облагодетелства своето СЕГА за сметка на БЪДЕЩЕТО на всички останали.

 7. Аз чакам жените с дистанционно управление.

 8. Петре, пропуснал си менюто на iMcDonalds: the iBurger! Храна за тебе и колата ти (100 мили на iBurger, един iBurger на човек)
  Също така ще има и специален ориз: той ще е генетично изменен да расте пакетиран и със връвчица стърчаща от него. Като се дръпне връвчицата той се самозготвя на момента. Същия ген може да се приложи и при царевицата, соята, чушките доматите и каквото още се сети човек… Че и на пиле може да се сложи. А ако се сложи на памурк, като дръпнеж връвчицата и той само ще се самооплита на блуза! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.