Преместен!

… и край!
Вече живея в голяма соц-квартира на двуцифрено число метри от Mall of Sofia… Пътувам цели три минути с асансьор, но съм само на двайсетина ходене пеш, докато стигна до работа. И имам страхотна гледка към Витоша!
Наложи се да се разделя с MegaLan, тъй като нямат обхват в центъра… Вярвате или не, за две години нито веднъж не съм имал проблем с този доставчик… Да видим дали ще мога да кажа същото и за PowerNet след време.

6 мнения за “Преместен!”

 1. Powernet са яки, поне когато имат нет, е много бърз 🙂

  Ползвам ги в работата, по принцип ги препоръчвам:)

 2. Пешо, споедли моля те, още ли ви „прекарват нет“ с CAT5 кабел от съседния блок? Как е сега? По-добре? По-лошо?

 3. Ами не съвсем… Кабелите вече минават през шахти и кутии… Връзката достига до 30-40 МБита реално.

 4. Но все още ли е CAT5 кабел от единия блок в другия?

  Интересува ме дали все още имате фазови разлики по мрежата.

 5. Ами като цяло – да. Не е от единия блок до другия, ами са прокарани цивилизовано вече (разбирай, над блоковете не виси паяжина от кабели). Иначе wi-fi също набира скорост, но времето на безжична София е далеч.

 6. Миналата седмица един колега ми беше показал една джаджа – това е една Sierra Aircard която си е активирал на единия от телекомите тук. Човека има 1.5Mbps връзка в Интернет на лаптопа си независимо къде е. Може да си пътува в автобуса на магистралата и да си прави видеоконференции по Интернет.

  А на един Mac дори не му трябва такова нещо – в момента в който „надуши“ телефон с Bluetooth си го конфигурира като модем. Не мисля, че Bluetooth прави 1.5Mbps обаче. Поне не на моя компютър.

  Такива неща тук се превръщат бързо в нещо голямо. И тук има Wi-fi мрежи, но никога не придобиха популярност. Има точно 1 място, което знам тук, където има такава мрежа. Като, че ли прескочихме една технология и направо започнахме с Metropolitan Area Networks (MAN).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.