Намерено е куче!

На касите в огромния супермаркет стоеше едно самотно животинче… Явно в последния момент някой беше решил, че няма нужда от него (или пък достатъчно пари) и го беше захвърлил сред стотици шоколади, сладоледи, безалкохолни напитки и други сладки неща, които правят британците толкова дебели… Но най-сладко си оставаше кученцето!
– Оооо, приятел, идваш с мен! – казах на четириногия и въпреки че той е англичанин по рождение, мисля че чудесно ме разбра…
Взех го с мен и той ми се отблагодари, като през цялото пътуване зорко пазеше лаптопа ми. Правеше впечатление на стюардесите и караше дори най-строгите служители от летищния контрол да се усмихнат.
И сега е тук, при мен… моят нов другар!
Само още си няма име… Идеи?

40 мнения за “Намерено е куче!”

 1. -Кекоа (хавайско) Смелият
  -Амрит (индианско)НЕ-мъртъв (тъкмо ще помни откъде е тръгнал :P)
  -Спас (българско) че е спасен :)))
  -Борис – вълк
  -Абдул – така ми се казва компютъра в България и идея си нямам какво значи 🙂
  -Оргкан (старобългарско) от чужда държава, чужд кан

  Сега ако е женско:
  -Надя (просто да се похваля колко знам за името си :)) надежда (български); ангел, водна нимфа (арабски);нежност, деликатност (хавайски); оповестител (забравила съм откъде идва)
  -Ари (хинди) грях; (индианско) смел; (маори) чист; (исландски) бъзо летящ (със самолет); (хибру) лъв
  -Есме (старофренски)обичана, желана (абе все подходящи имена ми хрумват за кучето 🙂 )
  -Зиаре (индиански) богиня на небето
  -Лалита (санскрит)очарователна, желана, игрива

  май си личи че се интересувам от имена :)))

 2. Според мен трябва да е нещо кратко и мелодично:)
  Еди или Марто 🙂
  то си е момче като го гледам 😀

 3. или Мурджо 🙂
  чувал съм, че трябва да има „р“ в името на куче…

 4. Една моя колежка има същата порода куче. Казва се Лейзи (Lazy):)

 5. Момче е и според мен. Плюшен. Лъчезар – такъв бляскав поглед има:) Много хубаво си сторил, че си го прибрал с теб. Има благородно излъчване тази играчка…

 6. Учителят ми по management skills се казва Кор Бау. Мисля че името подхожда и на куче 🙂

 7. А сър Боби,нали е пазил лаптопа,как звучи? :)))

 8. Спас, Лап, Шарко…
  За такова умно и вярно куче 🙂

 9. Кучето е голям сладур!
  Сър Боби ми хареса 🙂 На мен ми изглежда като Рошко или Роско. За да има английско звучене, може да e Роби, Роди, Родик, Ерик.

 10. Лъкииииииииииии 🙂 Пешко нали знаеш, че и аз имам такова същото куче и се казва Лъки 🙂 Надявам се, че твоето е женко и ще можем да ги съберем един ден 😉 А моето се казва Лъки понеже Митко като беше отишъл да ми го купува и на връщане му откраднаха телефона. И аз го кръстих Лъки за да може да ни донесе малко късмет и после наистина го намерихме телефона 🙂 И то по супер невероятен начин. И това ако не е късмет! 🙂
  Абе гледай да го кръстиш с нещо женско. Примерно Лора 🙂 И ще ги запознаем 😉
  Иначе кучето е неверояно сладко. Това ми е единствената плюшена играчка която не съм прибрала по разни мазета, тавани и т.н. Даже понякога си спинкам с него 🙂 Абе много е яко 🙂

 11. Аз предлагам да е просто… Шошко или Шоши 😛

 12. Аз пък си имам истинско куче да ми пази и 3-те лаптопа (1 личен, 2 служебни) + desktop-а. Казва се Сара (ти знаеш това).

  Сара е доста възрастна кучка вече, но кучка с висше образование: Ph.D по leisure studies. Може да ти покаже най-удобното място в къщи за спане на пода, ядене под масата и пречене на максимален брой хора.

 13. Жожо? 🙂 Пускам си моето име на мечето ми от ключодържателя,но наистина това име има малко energy.Относно другите имена, харесаха ми: Ари ( въпреки,че Нади казва,че е за женско, на мен и за мъжко ми звучи окей). Относно Родик и т.н. все едно е името на английски иконом, а той няма да ти слугува. Сър е окей,ама намери нещо по-балгородно за пордължението 😉

 14. Категорично Рошко.
  Просто си му лепва.

 15. Хехе, Супер кученце.. и аз имам подобно и първия път като си идвах до България ми правеше компания в самолетите, летищата и автобусите и ми пазеше седалката от чужди хора, студ и неудобства. В днешни дни то ми пази гардероба от чудовища. Нарекла съм го Doggy-doo [dogi-du], но предполагам че ако се осъзнаеш какво значи, няма да искаш да кръстиш и твоето така 😀 (моето горкото имаше участа да го кръстя така преди да разбера какво значи)
  Предполагам че ако искаш можеш да го кръстиш Мокалинчо (от мока) или Brownie (кафявчо, но в америка има и едни сладкишчета наречени brownies), може дори да го кръстиш дори Лаптопчо след като ти прази лаптопа. Предожението на keit да се казва Рошко ми харесва също. 🙂

 16. Аа, да едно готино и смешно име за кученце от филма Holes на Disney: Mr. Sir 😀
  Един от любимите ми филми е така че го препоръчвам

 17. А защо не Пешо?…:)Ще можеш да му викаш и адаш някой път…когато ти омръзне да се обръщаш към него по име:)))

 18. пЕтньо или пЕтню.
  моля обърни внимание на двойния смисъл в последното: pet new на петна хехе

 19. Чочо. Чочи. Чочили. Много е сладак и се казва Чочо.

 20. Флъфи (англ. fluffy – пухкав). Т.е. нещо като Пухчо, ама да подсказва и за родината му 😉

 21. Досега най-много си харесах: Ари, защото има много значения, които пасват на характера; Пухчо, защото всички, които го видят му казват така; Спас, защото се сещам за един виц тип „Литне, бе, Спасе“; Рошко, Флафи и Лъки, защото просто ми харесва как звучат… Май ще си остане без име 🙂

 22. На мен ми харесва Спас, Пешо! The choice is yours! C U като го извеждаш да потича в парка! 🙂

 23. Абе какъв англичанин бре хора??!!? Бас държа че на етикета пише Made in China. Може да се казва примерно Дън (Сяопин) или Мао (Дзъдун).

 24. Ако е китаец (made in China) преместил се в Англия (bought in Britan), трябва по традиция да се и преименувал на Lee [Li:]. Китайците го имат тоя навик. А поради това че живее в България, следва името му да е нещо от рода на Lee Рошков.
  По моему трябва да е Mr. Sir Lee Рошков 😀

 25. Opps! Исках да кажа китайците се преименуват на John Lee, следователно името трябва да бъде (Mr. Sir) John Lee Рошков: така ще включва английското, китайското и българското!

 26. Така както си го сложил, няма ли да напълни лаптопа с косми?

 27. Пухчо? Чочи? Флъфи? Срам и ужас!

  Едно-единствено име е подходящото, и това е:
  Кт(х)улу

 28. ти го нарече „приятел“, но аз някак си все още не съм убедена, че е мъжко…но това не пречи да му викаш „Пухчо“ 🙂

 29. Егати колко много коментари

 30. Аз имам една единствена плюшена играчка – никога не съм била от тези девойчета, които си „зариват“ стаите с тях. Мечка с шапка и тиранти, която кръстих Глинка Циганина и му отива. Многоооо….
  Името си идва само, не чрез анкети!!!

 31. аз също гласувам за сър Боби, но пък Рошльо е къде-къде по-колоритно от Рошко (не че нещо, ама по моя край охлювите са „рожкавци“)
  😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.