Pretty Woman

Тя е много, много, ама много красива… Не се е явила на конкурс по красота не защото не би го спечелила, а защото са й кухи манекенките, които говорят за свободата на гълъбите в Пакистан и… световния мир!Можеш да си говориш с нея за всичко – Стивън Кинг, Стивън Хокинг, Стивън Спийлбърг – всичко от квантова физика до облагородяване на чушки… Може да те напие с алкохол по твой избор и е достатъчно силна да те замъкне от кръчмата до вас след това. Ще те разбие на любимата ти компютърна игра… и на футбол… и на волейбол…Когато мине по улицата, хората тайно се обръщат след парфюма й, а мъжете са объркани към коя част на тялото й да гледат, защото всички са си „на мястото“ и привличат погледа…Занимава се с хиляди неща, ходи на танци, рисува с маслени бои, свири на четири инструмента, посещава йога и курс по билколечение, изучила е тайните на психотерапията, а в свободното си време е космонавт… образно казано! В леглото е напълно различен човек и всеки порно-режисьор би желал да я включи във филма си… но никога не би я разпознал на улицата, защото там се държи като възпитана млада дама, която би се изчервила, ако чуе „минет“.Не е фръцла, не е високомерна, земна е и е страхотна купонджийка!Но е сама! И ме пита:
– Защо? Защо никой свестен мъж не ми обръща внимание? Защо само простаците ми се нахвърлят…
– Ами защото си толкова съвършена, че дори най-готините мъже смятат, че нямат никакъв шанс да са с мацка като теб. И дори не опитват, така че само простаците, които не могат да преценят колко жалки са в опитите си да те свалят, пробват…
Как мислите? Дали съм прав?
Мисля си, че колкото и готин да е един пич, когато види подобна мацка, той се шашка, притеснява се, започва леко да заеква и дори през ум не му минава да отиде и да я заговори… И мислите ли, че има такова нещо като съчетание на „свестен и нахакан мъж“, както се изрази една моя позната?

41 мнения за “Pretty Woman”

 1. Може и да има такъв… всякакви хора има, но просто трябва да го срещнеш и да се запознаш с него за да разбереш 🙂
  А пък дори и да го има той е един на един милиард =) Хората са толкова заети с битовизма и същестуването си, че забравят да обръщат внимание на истинските и стойностните неща ето за това повечето са простаци…

 2. Аз съм напълно съгласен! Колкото и да си нахакан и отворен, все ще видиш някоя готина мацка и това просто ще ти подкоси краката. И тогава по-нататък симптомите са ясни – червиш се, заекваш, не знаеш какво да кажеш, чувстваш се идиотски….

 3. 1. Такива жени няма
  2. Тях ги свалят „отличниците“ (или простаците, както се изразяваш)
  3.Ако двете горни са неверни – няма да повярвам

  Извод:
  Освен жена ми, други такива няма:-)

 4. Стойчо, ако 1 е изпълнено, няма как и 2 да бъде изпълнено… Такива жени ИМА! И може би са покрай нас… Просто не винаги знаем за съществуването им. А дори когато разберем, рядко откриваме правилния начин да им го покажем…

 5. Хъм…Интересна теза.
  За да разбереш, че въпросното момиче е толкова перфектно, трябва първо да си я опознал. Не става въпрос за бърз поглед към… както и да е. А за да опознаеш някого, трябва първо да се запознаеш с него. И трябва и двамата да се намеирате на едно и също място по едно и също време за достатъчно дълъг период. А от описанието ми става ясно, че въпросното момиче, което се занимава с хиляди неща, прилича на Хайзенбергова частица: Ако знаеш къде е, не знаеш кога ще е там, а ако знаеш точно кога, нямаш никаква представа точно къде.
  То, горкото, с тази неспокойна душица, захващайки се с толкова много неща, кога има време се запознае спокойно с някой „свестен“? Както го виждам, тя сама изпада в ситуации, където някой трябва да й налети, че да се запознае с него.
  Друго: ще й е много по-лесно ако знае какво иска от мъжете. Трудно ще си намери партньор с такива разностранни интереси, като нейните. Аз лично познавам един-двама по-всестранно-развити, не са много готини хора.
  И не по-маловажно: тя какво може да даде на човека до себе си?
  Какво би се запитал един „свестен“ (моля да не бъркате автора с лирическия герой):Бих се радвал въпросното момиче да ми е дружка и да се размотавам по купони и излети с нея. Но дали бих искал да ми е гадже? Дали няма да е заета с поредния си урок по бонзай, вместо да бъде с мен след изморителния работен ден?
  Май илиза, че да си по-обикновен едоста по-далаверско, когато става въпрос за естествения подбор.

 6. Има такова нещо като съчетание на „свестен и нахакан мъж“. Аз лично познавам няколко екземпляра. А за мацката, ами първо повечето свестни мъже са заети ( или обратни ), а тези които са свободни не се нахвърлят веднага на някоя мадама да я свалят. Първо решават, че трябва да я опознаят. А пък докато да я опознаят вече са минали в графата „ти си ми много добър приятел и не искам нищо повече, за да не те загубя“. Има и такива, които се пробват веднага, но те пък минават в графата „Плейбой“ или „Простак“ и пак биват отхвърлени.
  За щастие, всяко правило си има изключение и от време на време някой свестен пич успява да свали някоя супер яка мацка. Науката обаче още няма обяснение как точно става това 😛

 7. Накратко, свестните мъже могат да си изберат графа „скучен най-добър приятел“, „досаден сваляч“, „простак“ или Prince Charming… Като за последната никой не знае какво трябва да се направи, за да се категоризира във въпросната графа дадения човек! И да не мислите, че ще ви кажа, ако разбера?! 😉

 8. Pesho, az mislq che ti veche si razbral tainata kak da bydesh „Prince Charming“. Ili pone men mnogo me ocharovash 🙂

 9. Както е казал Стойчо: „Такива жени няма“. Това автоматично обезсмисля твоите въпроси 🙂

 10. Добре, дефиницията е „жена, която е толкова готина във всяко едно отношение“, че никой свестен мъж дори не смее да си помисли за връзка с нея! Затова я свалят само досадници и простаци, на които не им дреме, че ще си останат същите досадници и простаци при 2873-тия си опит да забият „някоя засукана мадама“.

 11. – Това че мацката не си харесва никои потвърждава една труга теза – че жените просто не знаят какво искат 😉
  – Готино и умно момиче трудно можеш да забиеш от раз но не е невъзможно.
  -Тайната на „чаровния принц“ вече е открита – да си уверен за да направиш това което искаш,да не ти пука от последствията ( все пак какво имаш да губиш ?!? ), добавяме малко мисъл за вкус и сме готови с кралския специалитет 🙂

 12. Има и друг фактор в това защо само „простаци“ я свалят? Може би тя допуска само простация да я свалят! Дали е давала шанс на някой срамежлив дето никога не е бил центъра на партито? Искам да кажа че има нещо наречено pattern of dating, което общо взето обяснява защо някои жени винаги срещат едни и същи мъже. Според тази теория една жена съзнателно или несъзнателно харесва и привлича определен тип мъже и за това и се струва че всички мъже са еднакви. Целта е жената да се опита да се запознае или да „даде шанс“ на някой който не е нейн тип и да не ги вмества във категорията „just friends“ прекалено бързо.

 13. Prince charming е скучен. Лично аз обичам човека до мен да има недостатъци и да го обичам въпреки тях. Перфектното не ме привлича и мисля че с повечето момичета е така – красиви или не толкова. А перфектният баланс между ‘страхотно момче’ (влиза в графата приятели) и ‘баси пича’ (ясно в коя графа влиза) много трудно може да бъде намерен. Не че не може, но рядко двама души попадат в ситуация в която може да разберат колко един за друг са. Или ти става приятел или го имаш за задръстен,нахакан, идиот.. А това което писа Дамян (съжалявам, не те познавам) е много погрешно. Няма лошо да се занимаваш с много неща и в повечето случаи не е защото не знаш какво искаш от живота. Занимавайки се с много неща пък имаш голям кръг познати => по-голям шанс да срещнеш подходящ. И не е казано че щом тя е с разностранни интереси и той трябва да е. И последно.. мисля че едно такова момиче може да даде много защото ами явно човек трябва да бъде с някой, който може повече от него за да разбере колко може да получи в замяна (визирам гаджето си , което много обичам, но все още не мога да преглътна факта, че е по-умен от мен)

 14. Ама верно – как ще разбереш, че е толкова невероятна ако не я пазнаваш? А ако някой ти е казал за нея – значи пък я е пречупил.
  Колкото и да е съвършена, щом ТИ си го осъзнал и си се замислил – „какво е да бъда с нея“ значи просто действай! Наистина, какво има да се губи? Колебанието убива…

  П.С. да не се прави разбира се така ако благоверната е в същия магазин 🙂

 15. Мили мои български мъже…искам да ви попитам защо всички толкова усърдно се съсредоточихте върху прекрасната жена? Не пренебрегвате ли един малък факт? В България много от мъжете ни са страхливи комплексари…за това на русите каки в провинцията им се вика к****, защото се е намерил някой да задоволи ниското си самолюбие и его с нея (не ги оправдавам тези момичета, за мен пък са слабохарактерни фукли или още по-точно кухи лейки). Както и да е…замислете се над отношението на мъжете над тази жена, а не върху това, с което се занимава тя.Все пак жените се интересуваме от човешките отношения, а мъжете от фактите: „тя е хубава „10 от 10″, аз съм на квартира и мисля да се пробвам със Станка от родния край…тя поне няма да ме отреже, и да ме злепостави пред приятелите…“ сори ама това би си помислил средностатистическия мъж…според мен. Да предположим, че бившото ми гадже е бил от този тип средностатистически мъже. Знаете ли какво научих от един такъв?“Първо гледаме от вън, после от вътре“. Така че не ми излизайте с реплики от сорта „това че е хубава не означава че си заслужава“…заслужава си дори само защото е хубава 😉

  Дано не съм обидила някой с мнението си, но с коментара ми се опитвам да призова мъжете ни да бъдат малко по-истински, да предприемат действия, гонейки това, което искат…по дяволите или става или не става.

 16. „- Защо? Защо никой свестен мъж не ми обръща внимание?“ – подобен въпрос се задава след много емоционална, но кофти приключила връзка. – въобще не е по темата, но това ми беше първата асоциация.

 17. Мики, ако не бе последния абзац, това прозвуча доста „феминистко“ 🙂 Но колкото и да си права за себе си няма как да не кажа, че каквито са изискванията на повечето жени, такива ще са възможностите на повечето мъже.
  Не, не се заяждам – не ме разбирай погрешно :), но се смях на това, че жените наблягате на чувства, а мъжете на факти. Е, ще бъда кратък: аз чувствам – факт! :))))
  Мъжете също сме способни на изключителни неща, просто трябва да бъдат отключени.

 18. @Боримечка, и двете твърдения могат едновременно да са неверни – свястна жена, която не я свалят „отличници“ 🙂

 19. Pierot тогава ми остава само да се надявам повече мъже да срещнат жена, за която си заслужава да се отключат за изключителни неща 😉

 20. Народът го е казал-хубавите ябълки ги ядат прасетата.
  Познавам една такава млада дама,която е много ,много красива.И мила и умна.Като погледне някого и той си забравя името.Махва леко с ръка и градският автобус спира почти в средата на оживено кръстовище/е,и аз се качих с нея 🙂 /.Но се потресох ,когато научих как по идея на приятеля й двамата качили спалнята си на осмия етаж на ръце.
  След което нея нещо я болеше на другия ден.Приятелят по общоприетите критерии минава за много умен и свестен.Ега ти балканския стандарт.

 21. Защо ли, скъпи pretty women, често попадаме в графата „най-добрата приятелка“? Е, при толкова много, което можем да дадем на един мъж, той обикновено се шашка и решава, че не му трябва гадже, което да е по- и най- от него в (почти) всяко отношение. Факт. Така че за една такава прекрасна жена, prince charming трябва да е и свестен и нахакан. Защото ако го е страх да плува в дълбоки води не му е мястото в океана.

 22. Темата удари десятка по броя на оставените коментари… що ли…

 23. За съжаление още не съм срещал жени, които са „свръх“ чак в такава степен, но съм фантазирал за тях в един разказ и в един отворен роман, който чака да му бъде написано продължението. 🙂

  Според мен „Съвършена“ би търсела „Съвършен“, и и двамата биха се шашнали един от друг, ако се срещнат, защото рядко стават такива срещи.

  По дефиниция съвършената може да има когото си иска „свестен“ мъж или „с чувство за хумор“, ако тя го пожелае, затова положение да е сама и никой „свестен“ да не й обръща внимание ми се струва малко нереално. Ако обаче тя се е наситила на мъже, които според нейните хиперстандарти са посредствени, дори и „нахакан свестен“ не може да стигне до нея.

  Ето един възможен сценарий… 😉

  Из „Падналият член“…

  http://bglog.net/BGLog/2196
  (…)
  – Тогава да… Богинята беше размислила..
  – Каква Богиня? Афродита или Атина!?
  – Нещо повече… Имаше коефициент на интелигентност 199 по Менса. Можеше да рисува като Леонардо да Винчи, да композира и свири като Моцарт. Пишеше като Петя Дубарова и Елисавета Багряна. Разбираше от физика като Айнщайн и Пенроуз. От математика и изчислителни машини – като Ада Байрон, Фон Нойман, Крей… В училище – от първи клас до завършването, когато тъкмо бе навършила 14 – разби поне двайсет момчешки сърца. В университета, докато стана професор за пет години, натроши най-малко още трийсетина; никой не знае колко са окапали само като са я гледали да се разхожда, или като са я зървали по кориците на списанията или по телевизионните предавания… Или на пистата – бягаше 100 м за 10.50…
  – На една стотна от световния рекорд!
  – Плуваше като Таня Богомилова… Стреляше точно като Екатерина Дафовска…
  – Страхотия! Разбрахме, че е богиня. Давай сега по същество.
  – Моят приятел също не беше съвсем обикновен. Имаше коефициент на интелигентност 170. Можеше да рисува като Рембранд, да композира и свири като Панчо Владигеров и Джими Хендрикс. Пишеше стихове като Пейо Яворов и Джордж Байрон. Разбираше от физика като Нилс Бор; от математика и изчислителни машини – като Джон Атанасов и Алън Тюринг… Бягаше 100 м за 10.14…
  – На една стотна от националния рекорд на Петър Петров!
  – Той беше най-готиното момче, което тя бе срещала… Но…
  – Кого срещна?! Някой „бог“ като нея?!
  – Но тя успя да създаде Мислеща машина… Тя пък имаше коефициент на интелигентност 400, който непрекъснато растеше… Освен това Тя, заедно с Мислещата й машина, измислиха съвършено тяло, така че Машината да бъде най-нежният и страстен любовник на Вселената…
  – Отвратително! Някаква си тенекия да замести готиния пич! И какво направи той?
  (…)

 24. Супер публикация. Това е тема, върху която, повярвайте ми, срашно много хора (мъже и жени) разсъждават.
  Аз също съм на мнение, че малко мъже у нас са смели (съжалявам, но това е моето лично мнение).
  Защото повечето ги е страх да не се изложат „пред готината мацка“. Ама това е пълна глупост, защото забравят, че и „готините мацки“ са хора със своите недостатътци и страхове (въпреки, че отстрани може да изглеждат съвършени).
  Освен това съм на мнение, че „готините мацки“ не търсят някой „готин“ като тях. Малко е извратено, но те обикновено искат мъж с недостатъци.
  И другото е, че те не искат особено отношение – като към някоя скъпа ваза, която всички се страхуват да не строшат. Те искат някой, който просто да дойде и да ги заговори, някой, който да не се взира в тях, сякаш е чудо невиждано, да не се превъзнася по всичките й качества, но да ги цени.

  Това го казвам въз основа на моя личен опит (обичала съм и съм била обичана от не-българин), защото аз също за много хора минавам за „готина и талантлива“ мацка, но съм сама от доста време.

 25. tosh, то явно затова има една приказка в която съвършената жена цял живот търсила съвършения мъж и когато най-накрая го намерила, той я отхвърлил с думите “ Съжалявам, но аз търся съвършената жена!“

 26. Има такива жени. Има и такива мъже – свестен, но нахакан. според мен неудобството идва от там, че мъжете като видят хубава жена оглупяват 🙂 После им минава, но нерядко е вече късно 😉

 27. А какво става когато един мъж е толкова перфектен? И дали някоя мадама би започнала да заеква в присъствието му? Пешо, кажи ти какво мислиш, понеже знам, че се занимаваш с доста различни неща едновременно и при това се справяш много добре с всяко едно от тях. Абе общо взето, като се опитам да намеря мъжки аналог на мадамата която си описал, се сещам за теб 🙂

 28. Да, и аз искам да чуя мнението на мъжкия аналог на мадамата :Ррр Изписано е доста вече 🙂

 29. А бе, Пешо, много мислих по темата и това, което ми хрумна е, че има грешка в описанието ти или в самата мадама: „…Когато мине по улицата, хората тайно се обръщат след парфюма й…“ – ми честно казано, ако тя оставя парфюмена следа след себе си, ясно е защо само простаците й се нахвърлят. Истинкса дама ухае дискретно. Това едното. ако се постарая, ще открия още детайли. Но е факт, че колкото по-скъпоценна е жената, толково по-трудно намира партньор. Правилото не важи за мъжете – даже напротив ;)…

 30. yazza, не мисля, че идеята е да се вкопчваме в детайлите. Жената която е описал Пешо е измислена, но олицетворява една красива, интелигентна и компетентна по много въпроси млада дама. Чесно казано, когато срещна такава жена и аз онемявам 🙂

 31. Може описаната млада дама да е един събирателен образ,но такъв проблем действително съществува.Познат разказваше как срещнал най-красивата си състудентка.Той -вече женен,с две дъщери.Тя-неомъжвана и без приятел.Човекът се изненадал и я попитал защо е сама,като е била най-красивото момиче в целия курс и всички момчета- лудо влюбени в нея.Жената тъжно попитала на свой ред-А защо поне един не дойде да ми го каже?.
  Едно от евентуалните обяснения може да се нарече „синдромът на Мона Лиза“.Само простаците си казват,колко добре ще ми стои в краварника тази Мона Лиза.Свестните и умни мъже,даже и да са много нахакани,разбират ,че са срещнали един шедьовър на природата.И в повечето случаи само сьзерцават от разстояние.Сега ми хрумва,че сигурно има и някои,които биха си скрили Мона Лиза в кухнята за да могат да си я гледат сами.И да имат и топла вечеря в същото време.
  Свестните мъже/тук май само такива видях/ трябва задължително поне да да се опитвате да бъдете и нахакани.Може и да ви хареса.И не подминавайте вашите МЛ освен ако не сте почитатели на Пикасо.:)))

 32. „Мъжкият аналог“ благодари на тези, които го определиха така…
  При вас, мили дами, въобще не е същото… Достатъчно е да покажете мили очички или другите… хъм… очи, за да привлечете вниманието на един мъжкар. Винаги можете да отидете при него и да го попитате дали има бодлива тел, какво е карбуратор или кои са Манчестър Юнайтед и… разговорът е завързан! От там нататък той е наред да ви сваля… Колкото до моята особа, не ми се е случвало още мацка над 7 години да заеква като ме види, но винаги можете да драснете едно „Здра-здра-здрасти…“ по някой от десетките начини, които ги има в блога… Снимки и автобиографии също знаете къде да изпращате 🙂

 33. Хайде, смелата и анонимна мацка написала

  Това го казвам въз основа на моя личен опит (обичала съм и съм била обичана от не-българин), защото аз също за много хора минавам за „готина и талантлива“ мацка, но съм сама от доста време.

  да каже дали все още е сама и можем ли да променим нещата somehow, someway 🙂

  A също така едно въпросче към всички дали своето мнение по темата в повече от 10тина реда: Колко от Вас реално имат някой до себе си? 1-2ма?

 34. Рядко публикуващ, това беше удар под кръста…:
  „A също така едно въпросче към всички дали своето мнение по темата в повече от 10тина реда: Колко от Вас реално имат някой до себе си? 1-2ма?“

  Защо мислиш, че само тези които са срещнали половинката си са компетентни да изкажат мнението си по темата…Чувствам се засегната 🙁

  ПП За справка, аз спадам към групата на самотните, но все пак се изказах, ако трябва и пак ще се изкажа.Подло е да поставяш така нещата

 35. Наскоро имах един разговор относно притеснението и многото мислене за подробностите в ситуациите. На казаното, че имало много надути глупчовци, на които не им пука за тези неща, та чак изглеждат смешни, отвърнах, че това е така именно понеже са такива – не се сещат за подробностите и не ги забелязват. Подобен е случаят тук и ти споделям мнението, Петьо. И според мен също не е чак паранормално явление да има жени (или мъже) като описаната. Колкото до _съвършена_ жена или мъж – те са нещо като идеална повърхнина и идеален диод. 😉 Но прави впечатление, че такъв човек надали би питал защо има проблем със свалки от даден тип хора – вече би имал отговор на този въпрос. Темата е хубава, ала нерядко някои от отговорите в подобни разговори имат склонност към типа: „Ако навън тича гол мъж, докато вали дъжд, значи щом вали дъжд, навън тича някой гол мъж“. 🙂 И е факт, че и мъжете чувстваме. Чувствам, че и жените се интересуват от факти. Не сме циклопи в главата, каращи само на едно полукълбо, понякога дори ролите са разменени – напр. при математичка и художник или юристка и писател. А като си спомня например как сълзливо чувствах, докато гледах един от любимите си филми „The Green Mile“… Tosh, да не забравяме, че КИ като (опит за) измерване на част от когнитивните способности е само… част от пъзела и не тества всички видове интелигентност. Несъвършен опит за предсказване на потенциал от несъвършени хора чрез едно число в диапазон от качества и съвсем не мерило за съвършенство. Даже Бине отбелязва това, но днес все пак някои дори правят бизнес от него. Даден индивид може да го бива изключително в едни области, а да е полу-идиот в други (както иначе гениалният Нютон е бил такъв в отношенията си с хората – интерперсоналната му е куцала), та концепцията се разклаща. Даже връзката на КИ с креативността започва разпадане след 120 (горните 10%). Характер, егоизъм, търпение, воля и други качества, някои от които много важни за връзка, нямат много общо с този коеф. Ако пък допуснем някой суперинтелект, тъпкан с всичко, то иначе симпатичните числа, които си дал, няма да са му достатъчни, за да съчетае описаните гении. А и не е сигурно дали на човека ще му понесе супервисокият режим – може да има негативни последици. Пример за това са Mill и Sidis – нервен срив и смърт от аневризма. Подобна комбинация се съмнявам, че би била подходяща от гледна точка размножаване и отглеждане на поколение. Толкова за КИ като критерий за качество на индивида. 🙂 Изглежда, елементите, изграждащи уж перфектните (т.е. за всичко, а даже и за всеки) хора, влизат в противоречие. Такива квантови гаджета.. цък! И все пак, ако по КИ ще определяме, ето примерна номинация за мъж 😛 > http://www.youtube.com/watch?v=-ak5Lr3qkW0
  Може би просто трябва да питаме: (почти) съвършен, но за _какво_ (кого)? И при това да не забравяме другата страна.

 36. mikinceto, ‘свИнети (Извинете)…
  …Пиши ме в графата „Простаци“ и всичко ще е наред.

  Аааа, и mikinceto, силно се надявам, че практическия ти опит е повече от изказванията ти в секция Коментари…
  Хора всякакви, не го приемай лично. Have a good one! 😉

 37. Охх, този пост ме вкара в егати и парадокса. Вече започвам да се комплексирам и да се чувствам „не готина“, понеже мен са ме сваляли предимно свестни мъже. Някой може ли да ми обясни, щом готините жени ги свалят само простаци, готините мъже какви жени свалят?

 38. Говорим принципно за момичетата с очевидни доста качества и визия, които по някаква необяснима причина са сами.Няма нищо необичайно свястно момче да сваля свястно момиче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.