Великобритания – страната на евтините книги!

Силно впечатлен и приятно изненадан съм от цените на някои книги тук… Не мога да си представя, че книга от над 100 цветни гланцирани страници, с твърда подвързия и луксозна хартия, формат срязан по дължина А4 струва 4,20 лв. (?!), при това при британските стандарти…Сега има да ви правя алкохолни коктейли като се върна :)Пак за толкова, ама в английски лири си купих наръчници за свирене на китара и пиано… Вижте колко добре са илюстрирани!Реших, че нямат ДДС върху книгите, но се оказа, че ДДС няма само върху храна и дрехи, тоест това е крайна цена след облагане с ДДС, която ми се струва под производствената цена… Къде е врътката?!

P.S. Специализираната литература обаче е доста по-скъпа!

4 мнения за “Великобритания – страната на евтините книги!”

  1. Като се върнеш се събираме у вас на коктейл и наргиле!

  2. При покупките си от Amazon често се блазня да поръчам книги от Amazon.co.uk – защото съм купувала DVD-та и са пристигали за няма и 5 дни! Но … числата на цената в Английския амазон на книгата обикновено е равна на тази в Американския – само дето валутата е доста различна!

  3. амазон е по-далавера от сащ, обаче във великобритания имаше едни промоцийки – ставаш член на читателски клуб и … така си купих 5 книги за 5 паунда навремето – ХУБАВИ книги! после се задължаваш да си купуваш по една от списък с препоръчани от тях месечно и бла-бла. може би още съществуват?!?

  4. Оооо, Пешко, идвам ти на гости като се върнеш в България 🙂 Искам някое специално коктейлче, ако може с мента, но не е задължително. Изненадай ме 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.