Промоция: Карайте по моста на Колю Фичето

След катастрофата край гр. Бяла, бяха вложени огромни средства в реконструкция на пътя, включително и на злополучния мост, от който падна автобуса. След дъжд качулка, но все пак е по-добре, отколкото пък да не се прави нищо след случая.

И докато пътят от Бяла до Русе е отбит през с. Ценово, от Бяла до Борово няма как да се мине освен да се мине по моста на Колю Фичето. Така че само сега можете да се преминете на Янтра по прочутия мост, правен още през 1865 г. и запазен здрав до днес. Мостът е известен с това, че при изпробването му майстор Никола Фичев легнал под моста, гарантирайки с живота си за здравината му.

Мястото за преминаване през моста е широко колкото за една кола и автомобилите се пропускат чрез светофар.

2 мнения за “Промоция: Карайте по моста на Колю Фичето”

  1. Ето няколко снимки на моста без МПС-та. Вечерно време е осветен и е много красиво. Като един беленчанин бих ви препоръчал също да отидете в Музея на руско-турската освободителна война, както и да щракнете часовниковата кула в центъра по тъмно.

  2. За този мост ли ми разказваха, че го разрушили от единия край по соц-време, за да видат как е направен, а после не успели да го оправят?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.