Вътрешен филтър

Сподели тази публикация:

Дойде ми времето за смяна на горивен филтър. И понеже не ми се занимава през пет дни да сменям филтър по филтър, реших да ги подменя всичките. Отивам в магазина на Опел и казвам, че искам да си сменя филтрите – въздушен, маслен, горивен… И продавачът любезно ми каза:
– Ами то има още един филтър – вътрешен, в купето.
– И за какво служи?
– Ами да не влиза прах, да нямате конденз и да не ви се запотяват стъклата…
– Така лииии?
Естествено, взех си и този филтър. Не гарантирам, че изпотяването изчезва на 100%, но поне видимо намаля и вече не е такъв проблем. А филтърът не беше подменян, откакто е купена колата!
Накратко, ако сте си купили кола втора употреба и стъклата ви се изпотяват често, пробвайте с подмяна на въпросния филтър.

Сподели тази публикация:

12 мнения за “Вътрешен филтър”

  1. Аз за такъв филтър бях чул, когато майка си купуваше шкодата, но някак си не мога да си представя да ти се запотят прозорците при +35 (дори +40) градуса на сянка :S

  2. Като чета всички тия сайтове, свързани са автомобили и само се сещам как приятелят ми е автомонтьор, а аз не разбирам и бъкел от филтри,шарнирни болтове и свещи…тва е…само съм чувала че съществуват…иначе съм абсолютен неандерталец в това отношение…поне книжка да имах…мъка,мъка…

  3. Ти да не мислиш, че аз разбирам… Все пак Ива ми сменя гумите!!!

  4. Да,знам за нея…тя ми е като вдъхновение по отношение на всяка работа,която уж се води по-мъжка…:)))

  5. Ако хванем още един бас, току виж и филтри съм се научила да сменям 😉

  6. ако се научиш и на това,тотално те обявявам за мой идол:))))

  7. Иве, взимай апарата и идвай! Филтър се сменя по-лесно от гума 🙂

  8. Да, потят се стъклата, особено вечер като си влезеш в колата топличък (да речем след диско или тренировка), а навън е хладно. Поне при Опел го има този проблем – веднага се замъгляват. За който е с климатик – лесна работа – за 10 сек. изсушава. За без климатик – сменяйте при нужда въпросния филтър и гледайте да не го мокрите (често се случва след проливен дъжд или ако на автомивката са се престарали с обслужването).

  9. значи все пак намери от къде става запотяването…

  10. Уви, не мога да го предотвратя напълно все още… но се усеща около 1/3 нямаляване спрямо първоначалното запотяване… Какво да правя с останалите 2/3 обаче?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.