Вътрешен филтър

Дойде ми времето за смяна на горивен филтър. И понеже не ми се занимава през пет дни да сменям филтър по филтър, реших да ги подменя всичките. Отивам в магазина на Опел и казвам, че искам да си сменя филтрите – въздушен, маслен, горивен… И продавачът любезно ми каза:
– Ами то има още един филтър – вътрешен, в купето.
– И за какво служи?
– Ами да не влиза прах, да нямате конденз и да не ви се запотяват стъклата…
– Така лииии?
Естествено, взех си и този филтър. Не гарантирам, че изпотяването изчезва на 100%, но поне видимо намаля и вече не е такъв проблем. А филтърът не беше подменян, откакто е купена колата!
Накратко, ако сте си купили кола втора употреба и стъклата ви се изпотяват често, пробвайте с подмяна на въпросния филтър.

12 мнения за “Вътрешен филтър”

 1. Аз за такъв филтър бях чул, когато майка си купуваше шкодата, но някак си не мога да си представя да ти се запотят прозорците при +35 (дори +40) градуса на сянка :S

 2. Като чета всички тия сайтове, свързани са автомобили и само се сещам как приятелят ми е автомонтьор, а аз не разбирам и бъкел от филтри,шарнирни болтове и свещи…тва е…само съм чувала че съществуват…иначе съм абсолютен неандерталец в това отношение…поне книжка да имах…мъка,мъка…

 3. Ти да не мислиш, че аз разбирам… Все пак Ива ми сменя гумите!!!

 4. Да,знам за нея…тя ми е като вдъхновение по отношение на всяка работа,която уж се води по-мъжка…:)))

 5. Ако хванем още един бас, току виж и филтри съм се научила да сменям 😉

 6. ако се научиш и на това,тотално те обявявам за мой идол:))))

 7. Иве, взимай апарата и идвай! Филтър се сменя по-лесно от гума 🙂

 8. 😀
  Не се давам без бой (в случая бас)

 9. Да, потят се стъклата, особено вечер като си влезеш в колата топличък (да речем след диско или тренировка), а навън е хладно. Поне при Опел го има този проблем – веднага се замъгляват. За който е с климатик – лесна работа – за 10 сек. изсушава. За без климатик – сменяйте при нужда въпросния филтър и гледайте да не го мокрите (често се случва след проливен дъжд или ако на автомивката са се престарали с обслужването).

 10. значи все пак намери от къде става запотяването…

 11. Уви, не мога да го предотвратя напълно все още… но се усеща около 1/3 нямаляване спрямо първоначалното запотяване… Какво да правя с останалите 2/3 обаче?!

 12. Ми.. Сложи още два филтъра;-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *