Bug и Feature

Време за малко програмистски хумор. След като преди около месец разясних QA термините чрез секса, днес един колега ми показа и разликата между Bug и Feature:

4 мнения за “Bug и Feature”

 1. Хаха, доста вярно. 🙂

  Един колега беше правил енджин за 3D игра. Появил се бъг: при постоянно натискане на скок до стена играчът започвал да се катери по стените. След няколко опита бъгът да бъде поправен, най-накрая се оказало, че това е един доста приятен feature, който другите игри го нямат :).

  Спомням си и един цитат, макар и неточно и без спомен за автора:
  „Хм, този feature на програмата е доста хитър и полезен, но не сме го описвали в документацията.
  …Да не би да е БЪГ??
  Хм, нека просто да кажем, че това е един недокументиран feature“.

 2. От личен опит мога да споделя следното:

  FEATURE са BUG-ове които Бизнес е поискал. BUG-овете са FEATUREs които Бизнес не ще.

  Някакви въпроси?

 3. Жилов като каза за игри и се сетих за една много интересна ситуация… Прави се RTS (Real time strategy) и се решава, че работниците, които нямат заповеди и са близо до тези, които копат, няма да седят и да ги гледат, ами ще помагат и те… ако събират дърва, включват се да събират и те дърва… И така… правят това, което прави най-близкият им несвободен съсед-работник. Добре, де, но при тестването откриват следния проблем: врагът убива един от работниците… и понеже безработните са инструктирани да правят това, което работещите им събратя – хоп! хвърлят и те топа 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.